Tegltag pris

Tegltag pris – Information om priser og fordele ved et tegltag

Tidligere var de danske bybilleder domineret af de røde tage i teglsten. I dag er det dog muligt at få teglsten i flere forskellige farver, hvor det især er de sortglaserede teglsten der er blevet meget populære.

Der er flere gode fordele ved at vælge et tegltag til dit hus, da du blandt andet får et tag med en lang levetid på helt op til 100 år. Derudover er der ikke meget vedligeholdelse forbundet med et tegltag.

Prismæssigt er et tegltag ikke blandt de billigste, men sammenholder man prisen med den lave vedligeholdelse, samt den lange levetid, så er et tegltag faktisk en rigtig god investering på den lange bane.

Skal du have lagt et nyt tegltag så kan du nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk, hvor alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så overtager 3byggetilbud.dk alt ansvaret med at finde taglæggerne med tilbud på din opgave.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tegltag hos 3byggetilbud.dk

Tegltag pris

Hvad koster et nyt tegltag

Prisen på et tegltag afhænger først og fremmest af hvilken type teglsten du ønsker. Den billigere løsning er de klassiske røde teglsten, mens de moderne og populære glaserede teglsten er lidt dyrere i prisen.

Derudover er prisen også afhængig af om du falstagsten eller vingetagsten. Der er ikke stor prisforskel på de to, men falstagsten er en lille smule dyrere at få lagt.

Prisen på et tegltag med falstagsten

Prisen på et tegltag i klassiske røde falstagsten:

  • Uden montering: 300-350 kr. pr. m2
  • Med montering: 1500 kr. pr. m2

Prisen på et tegltag i glaseret falstagsten:

  • Uden montering: 500 kr. pr. m2
  • Med montering: 1500-2000 kr. m2

Prisen på et tegltag med vingetagsten

Prisen på et tegltag i klassiske røde vingetagsten:

  • Uden montering – 300-350 kr. pr. m2
  • Med montering – 1500 kr. pr. m2

Prisen på et tegltag i glaseret vingetagsten:

  • Uden montering: 500 kr. pr. m2
  • Med montering: 1500-2000 kr. m2

Hvad har indflydelse på prisen på et nyt tegltag

Der er flere ting der har indflydelse på den endelige pris på et tegltag. I de følgende kan du se nogle af de ting der har den største indflydelse på den endelige pris.

  • Indkøb af materialer: Indkøb af materialer vil som regel være den første udgift forbundet med en tagbelægning, og har derfor en stor indflydelse og betydning for den endelig pris. Ved indkøb af materialer er prisen blandt andet afhængig af hvilken type teglsten der indkøbes.
  • Mulighed for genbrug af teglsten: Da teglsten er et meget holdbart materiale, vil det ofte være muligt at genbruge store dele af en tidligere tagbelægning med teglsten. Der kan således være mange penge at spare på indkøb af materialer, alt afhængig af muligheden for at genbruge gamle teglsten.
  • Arealet på taget: Arealet på taget har selvsagt indflydelse på den endelige pris, da et større areal kræver flere materialer, ligesom der er mere arbejdstid forbundet med tagbelægninger på større arealer.
  • Hældning på taget: Tagets hældning har afgørende betydning for den endelige pris. Det skyldes at sværhedsgraden på tagbelægning stiger, i takt med at hældningen på taget forøges.
  • Tillægsudstyr på taget: Under tagbelægningen vil det også have indflydelse på den endelige pris, hvis der skal tages hensyn til tillægsudstyr på taget, såsom ovenlysvinduer, kviste, skorstene mv. Det vil også have indflydelse på den endelige pris, hvis der som en del af tagbelægningen, også skal monteres tillægsudstyr i den ene eller anden form.
  • Undertag: Selvom det ikke er et krav at der laves undertag til et tegltag, så vil tegltag ofte lægges ovenpå et undertag. Skal der som en del af tagbelægningen opføres et undertag, vil det i sagens natur have stor indflydelse på den endelige pris. Det gælder også hvis der er behov for at rive eksisterende undertag ned, før et nyt kan opføres.
  • De enkelte taglæggeres priser: Der kan, og vil være, forskel på de enkelte taglæggeres priser på en tagbelægning. Det anbefales derfor at der indhentes flere tilbud, for at finde frem til den bedste pris på opgaven.

Bemærk i øvrigt at ovenstående priser er vejledende, og kan derfor være forbundet med usikkerhed. Ønsker du en reel pris på din opgave, så kan du hos 3byggetilbud.dk med fordel få tre gratis og uforpligtende tilbud med pris på din tagbelægning med nyt tegltag.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tegltag hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tegltag

Ved at indsende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk, kan du hurtigt og nemt finde få tre gratis og uforpligtende tilbud. Så snart 3byggetilbud.dk modtager beskrivelsen af din opgave, vil de nemlig påtage sig ansvaret med at finde taglæggerne til din opgave.

Når du vælger en taglægger gennem 3byggetilbud.dk, så opnår du flere gode fordele, herunder at du er økonomisk sikret ved fejl og mangler med den medfølgende entreprisegaranti, og at de tilbud du får gennem 3byggetilbud.dk er meget billige i prisen.

Fordele ved 3byggetilbud.dk:

  • Det er nemt og hurtigt at benytte
  • Det er gratis og uforpligtende
  • Du er økonomisk sikret ved fejl og mangler
  • Du får gode tilbud til prisen

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tegltag hos 3byggetilbud.dk

Hvad er et tegltag

Man kan spore brugen af teglsten i Danmark helt tilbage til 1100-tallet, så alene det forhold at teglsten har kunne overleve som tagbelægning i næsten 1000 år, bør sige en del om den kvalitet og holdbarhed som teglsten indeholder.

Faktisk kan teglsten spores helt tilbage til oldtidens Mesopotamien for næsten 5000 år siden. Her blev alt lige fra byhuse til store paladser belagt med teglsten. Særligt kendt er Ishtarporten, der har en smuk belægning med teglsten.

I nyere dansk tid er tegltage især kendt fra de klassiske røde hustage i teglsten, men i dag er der muligheden for at få teglsten i flere forskellige farver, glans og overflader.

Der findes ikke nogen krav om størrelserne på teglsten til et tegltag, så selvom der findes teglsten i standardmål, så kan det være nødvendigt at tilpasse tagkonstruktionen til de anvendte teglsten til tagbelægningen.

Der findes to typer teglsten, falstagsten og vingetagsten, og fælles for dem begge er, at de er lavet af ler der brændes i en speciel ovn. Der er i dag også den mulighed at glasere teglsten.

Derudover findes der andre typer af af specielle tagsten:

  • Rygningssten
  • Gratsten
  • Afslutningssten
  • Nonne-munke sten
  • Diverse pyntesten

Tegltag pris

Undertag til tegltag

Der er ikke nogen krav eller regler om at et tegltag skal have et undertag. Tegltag er dog ikke tætte sig selv, så derfor er anbefalingen herfra, at der altid er et undertag under et tegltag. Det gælder især ved tegltag med lav hældning.

Det er vigtigt at være opmærksom på undertagets funktion og formål. Et undertag har til formål at forhindre slagregn og fygesne i at trænge ind i tagkonstruktionen. Er undertaget ikke tæt og vandfast, opstår der risiko for fugtskader, svamp og andre former for skader.

Undertaget kan laves i flere forskellige typer, så længe der anvendes tætte og vandfast materialer, såsom OSB-plader eller vandfast krydsfiner.

Isolering af tegltag

Skal du have renoveret eller lagt nyt tag på dit hus, så stiller Bygningsreglementet krav om, at der efterisoleres hvis investeringen kan betale sig. Det er selvfølgelig kun i tilfælde hvor isoleringen ikke lever op til de opstillede krav.

Omvendt, hvis du skal have isoleret, så kan det være en stor fordel at overveje, om taget bør udskiftes i forbindelse med isoleringen. Det vil nemlig koste rigtig mange penge at isolere taget udefra, for at skifte taget igen et par år efter.

Der kan også være mulighed for at isolere taget indefra, hvilket er den klart billigste løsning. Er du i tvivl om dine muligheder, så kan du med fordel forhøre dig hos en fagmand der kan besigtige dit tag.

Se mere om isolering ved at klikke her.

Krav til tagkonstruktion ved tagbelægninger med tegl

Det er vigtigt at være opmærksom på at teglsten er et tung materiale, og at derfor er krav til tagkonstruktionens bæredygtighed. Det er derfor vigtigt at få undersøgt om den eksisterende tagkonstruktion kan bære vægten fra et tegltag, eller om der er behov at udskifte tagkonstruktionen.

Har du eksempelvis et lettere eternittag så vil den underliggende tagkonstruktion ofte have en for svag bæreevne til at kunne bære vægten fra et tegltag. I sådanne tilfælde vil det være nødvendigt at udskifte tagkonstruktionen med en mere bæredygtig tagkontstruktion.

Derudover skal der tages hensyn til andre elementer i opbygningen af en tagkonstruktion, herunder dimensionerne på spær og lægter, samt til undertag, ventilation, tagfod, gavle, inddækninger mv.

Din kommunes lokalplaner

Du skal også være opmærksom på at der kan gælde særlige krav i din kommunes lokalplaner. Her kan der eksempelvis være bestemte og specifikke krav til typen og udformningen på tagbelægninger. Du bør derfor også tjekke op på din kommunes lokalplaner, for at se om der gælder særlige krav til tagbelægninger i dit lokalområde.

Farver, glans og overflader på teglsten

Der findes mange forskellige farvers, glans og overflader når det kommer til teglsten. Det samlede udvalg vil være for stort at gå igennem her, så i stedet holder vi os lidt mere overordnet til udvalget.

Farver på teglsten

Farven på teglsten er der hvor der er størst variation og mulighed for forskellige udtryk. Der er nærmest uanede muligheder for farver og nuancer, alt afhængig af typen af teglsten der anvendes. Her er et lille udvalg af de farver og nuancer teglsten kommer i:

  • Sort
  • Rød
  • Gul
  • Blå
  • Og mange flere

Glans på teglsten

Teglstens glans henviser til hvor blanke overfladerne er på de enkelte teglsten. Teglsten findes i følgende forskellige glans:

  • Helmat
  • Mat
  • Halvmat
  • Halvblank
  • Blank
  • Helblank

Overflade på teglsten

Teglsten findes i fire forskellige typer overflader, de almindelige, blådæmpede, engoberede (natur- og ædelengobering) og glaserede tagsten.

  • Almindelige teglsten: Denne type laves ved hjælp af brænding af ler ved omkring 1000 grader, og har en mat farve. Typen er diffusionsåben, hvilket vil sige den ikke er vandtæt.
  • Blådæmpede teglsten: Denne type opnår sin særlige farve ved at brænde stenen en ekstra gang, i en særlig ovn kaldet en klokkeovn. Overfladen er mat og diffusionsåben.
  • Engoberede teglsten: er skelnes mellem naturengobering og ædelengobering. Fælles for dem begge er, at deres behandlinger påføres på en ubrændt tagsten, og at de brændes efterfølgende ved 1000 grader. Overfladerne er matte og diffusionsåbne.
  • Glaserede teglsten: Ønsker du blanke overflader på dit tegltag skal du anvende glaserede teglsten. De glaserede teglsten består af kvarts, der påføres som en glasur, der herefter brændes ved 1000 grader.

Hvilken type teglsten skal du vælge

Uanset hvilken type teglsten du vælger til din tagbelægning, så vil du være sikret et tag med stor holdbarhed og en lang levetid. Derfor er det i stedet det visuelle udtryk der er afgørende, når der skal vælges mellem de forskellige typer teglsten.

Ved valg af glans, farve og overflade på teglsten til din tagbelægning, bør du tage husets farver og udtryk med i dine overvejelser. Du bør sikre dig at farven på tagbelægningen, passer til farven på huset. Et godt råd her er, at lægge dit nye tegltag, i samme farve som den tidligere tagbelægning.

I nyere tid er det blevet meget moderne med sortglaserede tegltage. Disse er noget historisk set anvendt ved større og mere betydningsfulde bygninger. Derfor kan disse tage godt være malplaceret på almindelige villa- og parcelhuse.

Du kan med fordel få opført plantegninger af dit hus, hvor du kan afprøve de forskellige typer af teglsten i deres farver, glans og overflader.

Tegltag pris

Fordele ved et tegltag

Den helt store fordel ved et tegltag er uden tvivl den store holdbarhed og lange levetid. Et tegltag kan holde i helt op til 100 år med den rette vedligeholdelse.

Faktisk er teglsten så holdbare, at det ofte vil være en udskiftning af undertag eller tagkonstruktion, der gør at tegltaget må udskiftes. Selv her kan man dog ofte genbruge de fleste teglsten fra den gamle tagbelægning.

Derudover er teglsten et utroligt hårdført materiale, der nærmest ikke kræver nogen vedligeholdelse. Du vil derfor få et tag der på perfekt vis klarer de værste danske vejrforhold, samtidig med at der nærmest ingen vedligeholdelse er.

Prisen er dog i den høje ende for et tegltag, men sammenholder man den højere pris med den lange levetid, og den mindre arbejde til vedligeholdelse, så er et tegltag alle pengene værd, og en rigtig god investering på den lange bane.

En anden særlig fordel ved tegltag er at de er mere miljøvenlige, sammenlignet med mange andre typer af tage. Teglsten er nemlig et naturligt materiale der hverken indeholder tilsætningsstoffer eller bindemidler.

Vedligeholdelse og levetid på et tegltag

Teglsten kan holde rigtig længe, og mange gange længere end de 100 år som et tegltag normal vis siges at kunne holde. Selv efter 100 år vil det således være muligt at genbruge mange af de eksisterende teglsten på den gamle tagbelægning.

I de fleste tilfælde vil der dog opstå behov for at renovere eller udskifte undertaget, eller selve tagkonstruktionen. Dette vil ske længe inden at selve teglstenene bliver for slidte. Af den årsag siger man ofte at et tegltag har en levetid på omkring 60 år.

Teglsten der har været brugt som tagbelægning i 60 år vil dog i langt de fleste tilfælde, kunne genbruges ved den nye tagbelægning.

Vil man gerne opnå den længst mulige levetid på et tegltag, kan man dog med fordel foretage en regelmæssig vedligeholdelse af taget. Det anbefales at man foretager et gennemtjek og vedligeholdelse af et tegltag et par gange om året.

Da et tegltag nærmest er vedligeholdelsesfrit, så består den regelmæssige vedligeholdelse af taget mestendels af, at tjekke om der er revner og andre skader på teglstenene, og at teglstenene ligger fast.

Et tegltag bør i øvrigt ikke højtryksspules da der er risiko for at ødelægge overfladen på teglstenene. Tegltage kan i stedet med fordel børstes fri for eksempelvis mos og alger.

Tegltag pris

Hvornår skal et tegltag udskiftes

Som allerede nævnt så kan et tegltag holde rigtig længe, og det vil i mange tilfælde være selve undertaget eller tagkonstruktionen der har behov for en udskiftning. Der kan dog være opstået skader og slitage i tegltaget der gør, at taget bør udskiftes.

Det kan være en god ide at reagerer i tide på et beskadiget eller slidt tag, så man undgår at gøre skaden være på selve tagkonstruktionen. Er man ude i god kan taget nemlig nøjes med en reparation eller renovering, med udskiftning af teglsten på de berørte områder.

Ved større skader og slid på taget og på tagkonstruktionen, da vil det kræve en total renovering og udskiftning af taget. Dette er en langt dyrere opgave, end hvis taget blot kunne repareres. Det er af den årsag, at det kan betale sig at være ude i god tid.

Kan du selv lægge et nyt tegltag

Det korte svar er ja, du kan godt selv lægge et tegltag. Der er nemlig ikke nogen krav eller regler om at en tagbelægning med tegltag, skal udføres af autoriserede fagfolk. Der er altså intet i vejen for at du kaster dig ud i et gør-det-selv projekt.

Du skal dog være opmærksom på at det er et teknisk svært arbejde, der kræver erfaring eller viden for at kunne opnå et tilfredsstillende resultat. Du bør derfor overveje om det er bedre at få en professionel taglægger til at stå for tagbelægningen.

Gør-det-selv eller professionel taglægger

Som nævnt ovenfor er en tagbelægning med teglsten en teknisk svær tagbelægning at lægge. Derfor er det vores anbefaling at du lader en professionel taglægger om tagbelægningen.

Det er blandt andet på baggrund af, at det kan være svært at få forsikringen til at dække, hvis taget og tagkonstruktionen ikke er udført korrekt. Har du brugt en professionel taglægger, vil dennes forsikring dække ved skader, der er opstået som følge af en forkert tagbelægning.

Når du lægger et tegltag som gør-det-selv, så får du heller ikke en garanti med på tagbelægningen. Dette er i modsætning til en tagbelægning lagt af en professionel taglægger, der ved tegltage ofte giver en garanti på 50 år.

Der er altså flere gode grunde til at bruge en professionel taglægger. Ved at bruge en professionel taglægger er du sikret bedste mod, at du får leveret et flot, holdbart og tilfredsstillende resultat i første forsøg, og at du ikke står med en tagbelægning der er lagt forkert, og derfor skal lægges om med store udgifter til følge.

Du finder nemmest en kompetent og professionel taglægger hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, hvorefter du vil blive kontaktet af tre taglæggere med et tilbud – alt sammen helt gratis og uforpligtende.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tegltag hos 3byggetilbud.dk

Tegltag pris

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tegltag hos 3byggetilbud.dk

Du kan nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tegltag hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, hvorefter 3byggetilbud.dk påtager sig ansvaret med at finde tre taglæggere med et tilbud på din opgave.

Der er flere gode fordele forbundet med at bruge 3byggetilbud.dk, som blandt andet relaterer sig til hvor hurtigt og nemt det er at få tilbud på din opgave, og at tilbuddene som oftest vil være meget fordelsagtige.

Fordele ved 3byggetilbud.dk

Du kan nemt indsende en beskrivelse af din opgave via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk. Når du har indsendt din opgave, vil 3byggetilbud.dk herefter finde taglæggerne med tilbud på din opgave – alt sammen inden for tre arbejdsdage.

Du slipper altså for alt besværet ved at skulle bruge tid på det opsøgende arbejde, der ofte kan være en tidskrævende og besværlig opgave i sig selv.

De tilbud du vil få gennem 3byggetilbud.dk vil være meget prisvenlige, da taglæggerne vil være i indbyrdes konkurrence om at vinde din opgave. Derfor ses det ofte at de sænker deres priser i de tilbud de giver.

Accepterer du et tilbud gennem 3byggetilbud.dk medfølger der dertil en entreprisegaranti, der er din økonomisk sikring ved fejl og mangler på opgaven. Entreprisengarantien dækker på op til 35.000 kr. for private, og helt op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Sådan får du nemt og hurtigt 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk

  1. Gå til 3byggetilbud.dk
  2. Indsend en beskrivelse af din opgave
  3. Herefter bliver du kontaktet af tre taglæggere med tilbud på kun tre arbejdsdage
  4. Vælg det tilbud der er bedst og start på din opgave med det samme
  5. Der medfølger en entrepriseopgave der dækker i tilfælde af fejl og mangler på din opgave

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tegltag hos 3byggetilbud.dk