Skifertag pris

Skifertag pris – Information om priser og fordele ved et skifertag

Et skifertag er et meget populært valg af tag hos de danske boligejere, da det har et utroligt flot udtryk, samtidig med at det har en lang levetid på helt op til 100 år.

Et skifertag lægges som enten et eternitskifertag eller et naturskifertag. Eternitskifertage kendes også som kunstskifer, da tage i eternitskifer er en kunstigt form for skifer, der normalvis lægges med rigtige natursten. Deraf også navnet naturskifer.

Der er mange gode fordele ved at vælge et skifertag, der ikke mindst hænger sammen med den lange levetid, der ved naturskifer kan holde i helt op til over 100 år. Naturskifer er dermed den tagtype der har den længste levetid.

Til gengæld er et skifertag også et forholdsvist dyrt tag. Eternitskifer er en smule billigere end naturskifer, hvilket hænger sammen med den lavere produktionsomkostning ved eternit, sammenlignet med naturskifer.

Vil du gerne vide mere om dine muligheder for at få et nyt skifertag, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du finder en masse brugbar information om skifertage, herunder om priser og fordele.

Ønsker du allerede nu et tilbud med pris på et nyt skifertag, så anbefaler vi at du får tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt skifertag på 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre for at få dine tre uforpligtende tilbud, er at indsende en beskrivelse af din opgave via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt skifertag

Skifertag pris

Hvad koster et nyt skifertag

Prisen på et skifertag afhænger først og fremmest af hvilken type skifer du vælger. Du kan vælge mellem enten skifer i eternit eller naturskifer. Eternitskifer er lidt billigere end naturskifer. Nedenfor kan du se nogle vejledende m2 priser på skifter i henholdsvis eternit og naturskifer.

Pris på nyt eternitskifertag

Prisen på et nyt eternitskifertag inklusiv materialer og montering, koster i omegnen af 1000-1200 kr. pr. m2. Et eternitskifertag til et hus på 100 m2 vil derfor koste i omegnen af 100.000-120.000 kr.

Pris på nyt naturskifertag

Prisen på et nyt naturskifer inklusiv materialer og montering, koster i omegnen af 1300-1600 kr. pr. m2. Et naturskifertag til et hus på 100 m2 vil derfor koste i omegnen af 130.000-160.000 kr.

Bemærk dog at ovenstående priser er vejledende, og de derfor er forbundet med usikkerhed. Den endelige pris vil afhænge af flere ting, herunder den enkelte taglæggers priser, om der skal konstrueres et nyt undertag mv.

Ønsker du en endelig pris på dit nye tag i enten eternitskifer eller naturskifer, så kan du med fordel få tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt skifertag

Få 3 gratis og uforpligtende på et nyt skifertag hos 3byggetilbud.dk

Du kan nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt skifertag hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil 3byggetilbud.dk overtage ansvaret med at finde tre taglæggere med tilbud inden for tre arbejdsdage.

Når du vælger en taglægger gennem 3byggetilbud.dk får du en entreprisegaranti med på opgaven, der dækker ved fejl og mangler på opgaven. Du opnår også den store fordel, at de tilbud du vil få gennem 3byggetilbud.dk, som oftest vil være meget fordelagtige på priserne.

Fordele ved 3byggetilbud.dk:

 • Det er nemt og hurtigt at benytte
 • Det er gratis og uforpligtende
 • Du er økonomisk sikret ved fejl og mangler
 • Du får gode tilbud til prisen

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt skifertag

Hvad er et skifertag

Historisk kan brugen af skifer spores helt tilbage til Romerriget, hvor skifer ofte blev brugt i forbindelse med flisebelægninger. I dag bruges skifer blandt andet til belægning af tage, gulve og facader.

Skifer er et meget robust, slidstærkt og holdbart materiale, der har alle de nødvendige egenskaber der kræves af de danske vejrforhold. Ved god vedligeholdelse kan det holde i helt op til 100 år.

Når du skal have nyt skifertag er det første du skal gøre, at vælge mellem eternitskifer og naturskifer. Eternitskifer er også kendt som kunstskifer, da det er et kunstigt skifermateriale, hvorimod naturskifer er sten skåret direkte ud fra en klippe.

Skifertag pris

Eternitskifer

Eternitskifer består af fibercement og kommer i flere forskellige størrelser og farver, og anvendes blandt andet til tagbelægning, gavlbeklædning og facader.

Der findes to typer overflader på eternitskifer, glat og med struktur, hvoraf det glatte eternitskifer er den mest anvendte, da den er bedre til at afvise mos og alger. Eternitskifer fås i enten sort eller grå.

Ved eternitskifer kan skifertaget lægges med følgende typer:

 • Eternitskifer 30 x 60 cm. – anvendes til både tagbelægning, gavlbeklædnind og facader.
 • Diagonal eternitskifer 40 x 40 cm. – kan anvendes på alle overflader på et hus, og passer godt ind i moderne boligbyggerier.
 • Diagonal eternitskifer 60 x 60 cm. – kommer med et specielt monteringssystem der gør, at denne type eternitskifer er særlig nemme at lægge på større overflader.
 • Westerland eternitskifer 30 x 60 cm. – kan lægges på de fleste typer af udendørs beklædninger, herunder tagbelægning, gavlbeklædning og facader.

Naturskifer

Naturskifer er som navnet antyder skifer i naturligt skifermateriale. Det vil ganske enkelt sige at naturskifer skæres direkte ud fra en klippe.

Det store kendetegn ved naturskifer er dens evne til at dele sig lige mellem lagene, der kan deles helt ned til tykkelser på 3-5 millimeter. Det gør at det er muligt at lave store skiferplader, som har en meget lille tykkelse. Det er denne egenskab der har gjort at naturskifer har været brugt i tusindvis af år som byggemateriale.

Naturskifer har en utroligt lang levetid, faktisk den længste af alle typer tage, med en levetid på helt op over 100 år med god vedligeholdelse.

Det er muligt at få naturskifer i flere forskellige farver og nuancer, alt afhængig af hvorfra i verdens skiferen stammer fra. Der er således mulighed at få farver og nuancer i alt lige fra sort, blågrå, grøn og rød.

Eternit eller naturskifer – hvilken type skifertag skal du vælge

Der er fordele og ulemper ved både eternit- og naturskifer. Ønsker du den længste levetid og det klassiske look af ægte sten, så er naturskifer det rigtig valg.

Naturskifer er dog dyrere i prisen end et eternitskifertag, og de nye typer eternitskifertage imiterer på næsten perfekt vis de naturlige skifertage. Ulempen ved eternitskifer er især den noget kortere levetid, der kun er på 30 år sammenlignet med op til 100 år på naturskifertage.

Farver og overflader på et skifertag

Skifertage kan fås i mange forskellige farver, nuancer og belægninger. De mange forskellige typer og varianter i farver og belægninger gør, at skifertage kan lægges i utroligt flotte belægninger. Der blandt andet mulighed for at få eternitskifer i sort og grå, og naturskifer i farverne sort, blågrå, rød og grøn.

Fordele ved et skifertag

Der er mange gode fordele ved et skifertag der blandt andet hænger sammen med den lange levetid på naturskifer, den store slidstyrke og den lave vedligeholdelse.

Skifertag er dog også et dyrt tag, men holder man prisen op mod den lange levetid, så er det faktisk en rigtig prisvenlig tagbelægning.

Dertil er skifertag med naturskifer meget slidstærkt, og det mister og falmer derfor ikke meget i farven og udtrykket. Den store slidstyrke og holdbarhed ved skifertage, gør samtidig skifertage meget velegnede til de danske vejrforhold.

Skifer, uanset om der er tale om naturskifer eller eternitskifer, er desuden materialer der optager meget lidt vand. Det er en stor fordel i et land som Danmark, da vi oplever en del regn i løbet af året.

Endeligt er det værd at fremhæve de mange muligheder for at vælge farver og designs på taget, hvilket gør at man kan få en tagbelægning med meget særprægede og ofte unikke udtryk.

 • Lang levetid på taget i helt op til 100 år
 • Meget stærkt og holdbart materiale
 • Naturskifer er miljøvenligt da det skæres direkte ud fra en klippe
 • Flere forskellige udformninger og muligheder for belægninger
 • Kræver næsten ikke vedligeholdelse
 • Rigtig god investering på den lange bane

Vedligeholdelse og levetid på et skifertag

Et skifertag kan have en levetid på helt op til 100 år, hvis man sørger for at passe ordentligt på det. Det er dog ikke nødvendigt som sådan at behandle selve taget, men der kan med fordel foretages nogle årlige vedligeholdelser af taget, for at øge levetiden og holdbarheden.

Du kan med fordel foretage følgende i forbindelse med vedligeholdelse af et skifertag:

 • Rens tagrender og skotrender
 • Fjern mos og alger og påfør bekæmpende behandling
 • Fastgør løse inddækninger
 • Tjek at stormklammer er fastgjorte

Hvornår skal et skifertag udskiftes

Selvom det har en lang levetid på op til 100 år, så vil skifertage før eller siden skulle udskiftes. Det gælder i oftere grad for eternitskifertage, da de har en kortere forventet levetid på omkring 30 år. Til sammenligning har et naturskifertag en levetid på op til 100 år.

Når du skal tjekke om et naturskifertag bør tjekkes, er det egentlig ikke selve skiferen du skal tjekke, da den er af sten og derfor kan holde i meget lang tid. Det er i stedet tagets inddækninger mv. der skal eftertjekkes. Eternitskifertage vil med tiden slides til i overfladen, og bør udskiftes når der er tydelig tegn på slitage.

Kræver skifertag et undertag

Som udgangspunkt behøves der ikke etableres et undertag til et skifertag, da både naturskifer og eternitskifer anses for at være helt vandtætte. Det er dog afgørende for vandtætheden, at inddækninger og tagbelægning er udført korrekt.

Det er dog til enhver tid anbefalet at etablere et undertag, da man derved opnår den største beskyttelse af taget. Et undertag kan etableres som et fast undertag eller et undertag i banevare, et såkaldt banevareundertag.

Et fast undertag er et bræddetag med fastmonteret tagpap. Det er dyrere at lave et fast undertag, men undertaget han den største styrke og levetid.

Et banevareundertag består af folie eller plast der spændes ud mellem spær. Den store fordel ved et banevareundertag er den meget billigere pris, men til gengæld er der ikke den samme styrke og holdbarhed ved et banevareundertag.

Til et almindelig hus kan det være rigeligt med et banevareundertag, hvorimod det ved større bygninger er bedre med et mere holdbart undertag, der samtidig ikke kræver den samme mængde vedligeholdelse.

Se mere om undertag ved at klikke her.

Skifertag pris

På hvilke hustyper kan man lægge et skifertag

I udgangspunktet kan et skifertag lægges på alle typer huse, men det er vigtigt at være opmærksom på, at skifertage er et tungt tag, og at der derfor gælder nogle specielle regler og krav til tagbelægningen. Af den årsag kan det eksempelvis ikke lægges ovenpå et eksisterende tag af tagpap eller almindelige eternittage.

Kan du selv lægge et skifertag

I princippet kan du godt da der ikke er krav eller regler ved lægning af skifertag. Det er dog bestemt ikke nogen nem tagbelægning, der kræver en del erfaring og viden, samt brugen af specielle typer værktøj og materialer. Skal du selv lægge et skifertag kræver det blikkenslager erfaring, eller som minimum hjælp af en blikkenslager.

Gør-det-selv eller få hjælp af en professionel taglægger

Selv om der ikke er nogen krav eller regler ved lægning af et skifertag, så kan vi på det kraftigste fraråde at du gør-det-selv. Det er som nævnt ovenfor en meget kompliceret opgave, der bedst løses i hænderne på en professionel taglægger.

Du finder bedst en dygtig og professionel taglægger ved at få tre gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk. Ved at indsende en beskrivelse af din opgave, vil 3byggetilbud.dk nemlig påtage sig ansvaret for at finde de helt rigtige taglæggere til din opgave.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt skifertag

Skifertag pris

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt skifertag hos 3byggetilbud.dk

Du kan nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud, ved at indsende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk. Herefter overtager 3byggetilbud.dk ansvaret med at finde tre taglæggere med hver deres tilbud, alt sammen inden for tre arbejdsdage.

På den måde sparer du alt tiden væk ved det opsøgende arbejde, der ofte kan være en tidskrævende og besværlige opgave i sig selv, men du opnår også flere andre gode fordele gennem 3byggetilbud.dk.

Fordele ved 3byggetilbud.dk

For det første medfølger der en entreprisegaranti på din opgave, som er din økonomiske sikring ved fejl og mangler på din opgave. Entreprisegarantien dækker helt op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Du opnår også den store fordel, at de tilbud du vil få af taglæggerne gennem 3byggetilbud.dk, som oftest vil være meget billige. Det skyldes at taglæggerne er i indbyrdes konkurrence om at vinde din opgave, hvilket kan ses på de lavere priser de tilbyder, sammenlignet med andre taglæggere.

Sådan får du nemt og hurtigt 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk

 1. Gå ind på 3byggetilbud.dk
 2. Indsend en opgavebeskrivelse via opgaveformularen
 3. Du vil herefter modtage tre gratis og uforpligtende tilbud inden for kun tre arbejdsdage
 4. Accepter det bedste tilbud og start på din opgave med det samme
 5. Du får en entreprisegaranti der dækker i tilfælde af fejl og mangler på din opgave

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt skifertag