Tagrender pris

Tagrender pris – information om priser og fordele ved tagrender

Tagrender tjener et meget vigtigt formål på din ejendom, da tagrenderne har til formål at lede vand og andet nedbør væk fra taget, og videre ned i kloaksystemet. Det er derfor meget vigtigt at tagrenderne har de rette dimensioner, og ikke mindst, at de er monteret korrekt.

Er tagrenderne ikke i de rette dimensioner eller monteret korrekt, så stiger risikoen for kostbare skader på din ejendom. Kan vand og andet nedbør ikke slippe væk fra taget, så kan der opstå vand- og fugtskader i både tag og tagkonstruktion, men også i resten af din ejendoms bygningskonstruktion. Det kan betyde meget slemme og kostbare skader på din ejendom.

Derfor har vi her på siden samlet en masse brugbar viden og information om tagrender, herunder om priser og fordele, samt hvordan du finder frem til de bedste tilbud på nye tagrender til din ejendom. Du kan derfor med fordel læse med videre her på siden, hvis du gerne vil vide om tagrender til din ejendom.

Vil du allerede nu gerne have et tilbud på nye tagrender, så anbefaler vi at du benytter dig af 3byggetilbud.dk, hvor du gratis kan indsende en beskrivelse af din opgave og få tre uforpligtende tilbud. Alt du skal gøre for at få dine tre gratis og uforpligtende tilbud på en nye tagrender, er at benytte dig af opgaveformularen på 3byggetilbud.dk til at indsende en beskrivelse af din opgave.

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på nye tagrender hos 3byggetilbud.dk

Tagrender pris

Tagrender pris – hvad koster nye tagrender

Der er flere faktorer der vil spille ind på den endelige pris på montering af nye tagrender, hvor det først og fremmest er valg af materiale, samt hvor mange meter tagrender du skal have monteret på din bygning eller hus.

Dertil vil det i sagens natur have betydning for prisen om du selv står for monteringen, eller om du får hjælp af en professionel håndværker til monteringen af dine nye tagrender, samt prisen for den enkelte håndværkers arbejde. Nedenfor finder du nogle vejledende priser på montering af de forskellige typer tagrender, med og uden udgift til montering.

Zink tagrender pris

Prisen på tagrender i zink ligger i omegnen af 150 kr. pr. m2 inklusiv moms og uden montering. Ønsker du professionel hjælp til montering af dine tagrender i zink, vil prisen være i omegnen af 400 kr. pr. m2 inklusiv moms.

Kobber tagrender pris

Prisen på tagrender i kobber ligger i omegnen af 200 kr. pr. m2 inklusiv moms og uden montering. Ønsker du professionel hjælp til montering af dine tagrender i kobber, vil prisen være i omegnen af 600 kr. pr. m2 inklusiv moms.

Stål tagrender pris

Prisen på tagrender i stål ligger i omegnen af 100 kr. pr. m2 inklusiv moms og uden montering. Ønsker du professionel hjælp til montering af dine tagrender i stål, vil prisen være i omegnen af 300 – 400 kr. pr. m2 inklusiv moms.

Plastik tagrender pris

Prisen på tagrender i plastik ligger i omegnen af 100 kr. pr. m2 inklusiv moms og uden montering. Ønsker du professionel hjælp til montering af dine tagrender i plastik, vil prisen være i omegnen af 300 – 400 kr. pr. m2 inklusiv moms.

Bemærk at ovenstående priser er vejledende markedspriser, og at de derfor er forbundet med usikkerhed. Ønsker du en reel pris på nye tagrender, så kan du med fordel få tre gratis og uforpligtende tilbud med pris hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil du modtage din tre gratis og uforpligtende tilbud inden for tre arbejdsdage.

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på nye tagrender hos 3byggetilbud.dk

Tagrender pris

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på nye tagrender hos 3byggetilbud.dk

Det er nemt, hurtigt og ganske gratis at benytte opgaveformularen på 3byggetilbud.dk. Herfra kan du indsende din opgavebeskrivelse, hvorefter du vil modtage tre uforpligtende tilbud inden for tre arbejdsdage. Du slipper altså for alt besværet ved selv at skulle finde frem til det rigtige tilbud.

Når du modtager dine tre tilbud gennem 3byggetilbud.dk, vil tilbuddene du får ofte være meget prisvenlige og fordelagtige. Det skyldes den store konkurrence der er om at vinde din opgave, hvilket ofte vil få håndværkerne til at sænke deres priser og tilbyde gode fordele, i det tilbud de afgiver på din opgave.

Du vil dertil opnå den store økonomiske fordel når du accepterer et tilbud gennem 3byggetilbud.dk, at du vil få en entreprisegaranti med der dækker i tilfælde af fejl og mangler på din opgave. Entreprisegarantien er dermed din økonomiske sikring for et tilfredsstillende og holdbart resultat, og dækker op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Fordele ved at benytte 3byggetilbud.dk:

 • Det er helt gratis at indsende en beskrivelse af din opgave og få tre tilbud
 • Du slipper for en masse besvær ved selv at skulle finde en håndværker med tilbud
 • Tilbuddene er uforpligtende så det koster ingenting hvis du ender med at takke nej
 • Gode priser og fordele på de tilbud du modtager
 • Økonomisk sikret mod fejl og mangler med den medfølgende entreprisegaranti

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på nye tagrender hos 3byggetilbud.dk

Hvad er tagrender

En tagrende er ganske enkelt en rende er en monteret vandret på et tag, og hvis formål er at opsamle vand og nedbør der løber ud fra taget, og hen til nedløbsrør, der fører vandet ud i kloaksystemet eller andet. Tagrender kan fås i flere forskellige materialer og dimensioner, og det kan derfor være værd at undersøge, hvilke tagrender der passer bedst til lige netop til ejendom.

Hvorfor er tagrender en vigtig tilføjelse til et hus eller bygning

Som nævnt indledningsvist tjener tagrender den meget vigtige funktion på en bygning, at lede regnvand og andet nedbør væk fra taget. Uden en tagrende ville nedbøren løbe ud over tagkanten, hvor det vil gøre skade på bygningens facader og fundament.

Opstår der først fugtskader i en bygnings facade eller fundament, vil der være store udgifter forbundet med renovering og udbedring af sådanne skader. Af den årsag er tagrender et helt afgørende element i en tagkonstruktion, men også i hele bygningskonstruktionen.

Typer af tagrender

Når du skal have nye tagrender har du mulighed for at vælge mellem flere forskellige typer. Vi anbefaler at benytter dig af enten zink, kobber, stål eller plastik tagrender, da disse former for materialer, er meget velegnede til tagrender. Det hænger først og fremmest sammen med at materialerne er vandfaste, hvilket er en stor nødvendig ved tagrender.

I det følgende kan du se mere om de forskellige typer tagrender og deres materiale, herunder om de enkelte typer tagrenders fordele.

Plastik tagrender

Tagrender i plastik er et meget anvendeligt materiale til tagrender, om som i modsætninger til de andre typer tagrender, kan monteres tæt ved kyster. Det skyldes at plastik ikke er påvirket af saltholdige klimaer. Det giver den fordel ved plastik at det ikke ruster, og det gør plastik tagrender særligt velegnede på bygninger tæt ved kysten, og i andre saltholdige miljøer.

Dertil er plastik tagrender billige og samtidig et nemt materiale at arbejde med, hvilket gør plastik tagrender meget populære i forbindelse med gør-det-selv projekter. Plastik tagrender har også den fordel at de har en ganske god levetid.

Der er nærmest ingen ulemper ved plastik tagrender, i det mindste ikke hvis vi ser på de praktiske egenskaber som plastik tagrender kommer med. Til gengæld kan plastik tagrender ofte godt være knap så pæne at se på, især på pænere og mere mondæne bygninger.

Vær i øvrigt opmærksom på at plastik er et materiale der udvider sig, så snart at temperaturerne stiger og det bliver varmere. Derfor det nødvendigt at montere ekspansionsstykker, der giver plads til at tagrenderne kan udvide sig. Det er dog ikke i alle tilfælde det gælder, så du kan eventuelt forhøre dig med en fagmand om, hvad der gælder for lige netop dine plastik tagrender.

Stål tagrender

Stål er en andet meget velegnet materiale til tagrender. For det første har stål tagrender en meget stor holdbarhed og en lang levetid. Du kan forvente helt op til 40 års levetid på din stål tagrender. Stål tagrender vil dertil være den billigste tagrende, sammenlignet med zink tagrender og kobber tagrender.

En anden klar fordel ved stål tagrender er, at de er nemme at komme til, da du uden problemer kan stille en stige op af tagrenden. Det gør vedligeholdelsen af stål tagrender nem og hurtig at få overstået.

Stål vil dog ruste i saltholdige klimaer, og det frarådes derfor at anvende stål tagrender på bygninger tæt ved kyster. Ligger dit hus eller bygning inden for 15 km. af en kystlinje, så bør du undersøge om stål er det rigtige valg af materiale til dine tagrender.

Zink tagrender

Zink minder meget om stål når det anvendes i tagrender, men har dog en afgørende fordel i forhold til stål tagrender. Den naturlige patina i zink vil nemlig ligge et beskyttende lag, der beskytter zink mod rust. Det gør at zink tagrender også kan anvendes i saltholdige miljøer, og tæt ved kyster. Zink tagrender er dyrere i prisen sammenlignet med stål tagrender.

Zinktagrender skal loddes sammen, så skal du have zink tagrender, så fraråder vi at du selv står for at montere dine nye zinktagrender. Du bør ved zink tagrender lade en professionel om at stå for montering og lodning.

Kobber tagrender

Kobber har den samme fordel som zink tagrender og plastik tagrender, at kobber ikke ruster, og derfor er velegnede til brug i tagrender i saltholdige miljøer og tæt ved kysten. Samtidig giver kobber et meget særpræget og unikt udtryk, sammenlignet med de andre typer tagrender. Det gør dog også at kobber tagrender er den dyreste af tagrenderne, som du finder her på siden.

Tagrender pris

Det er vigtigt du vælger den korrekte størrelse tagrende

Det er meget vigtigt og afgørende at du vælger den korrekte størrelse tagrende, så du undgår tilstopninger og oversvømmelser af dine tagrender. Det kan både være på baggrund af tilstopninger grundet blade, grene og andet, men også fordi dine tagrender ikke håndtere større mængder regnvand og nedbør, og som følge heraf vil blive oversvømmet.

Det giver som allerede nævnt flere gange her på siden, stor risiko for fugtskader på både facader og fundament. Det er på den baggrund at det er vigtigt og afgørende, at du får valgt den korrekte størrelse på dine tagrender.

Dimensionerne på dine tagrender afhænger derfor ikke mindst af, hvor meget regnvand og nedbør der løber ned i tagrenderne, før at tagrender kan få ledt regnvand og nedbør væk, og ud gennem nedløbsrøret. Mængden af regnvand og nedbør der løber ned fra taget, afhænger ikke mindst af tagets areal, samt af typen af tag på tagbelægningen.

Du kan med fordel forhøre dig hos en fagmand, som kan komme ud og besigtige dit tag, og giver dig et klar svar på, samt anbefalinger til, hvorvidt du bør udskifte dine tagrender, herunder om du skal benytte dig af tagrender med større eller mindre dimensioner.

Vedligeholdelse af tagrender

Det er meget vigtigt at du holder en regelmæssigt vedligeholdelse af dine tagrender, for at sikre at regnvand og andet nedbør frit kan løbe væk fra taget. Er dine tagrender beskadige, slidte eller tilstoppede, vil regnvand og andet nedbør skylle ud gennem og over tagrenderne, og øger dermed risikoen for skader på din bygning eller hus.

Du bør derfor altid sikre dig at dine tagrender ikke er tilstoppede, og at de ikke er beskadigede og slidte, for at undgå kostbare skader på bygningskonstruktionen. I det følgende får du en kort vejledning til, hvordan du effektivt kan vedligeholde dine tagrende.

 1. Fjern blade, grene og andet der kan tilstoppede dine tagrender fra tagrenderne
 2. Sidder der skidt fast i tagrender kan du børste tagrenderne med en stiv børste
 3. Tjek i samme ombæring nedløbsrør
 4. Monter med fordel en bladfanger på nedløbsrøret
 5. Spul efter med vand for at fjerne alt løstsiddende skidt fra tagrender og nedløbsrør

Hvornår skal tagrender udskiftes

Der er flere tegn på at dine tagrender bør udskiftes. Hvis dine tagrender tit stopper til, kan det tyde på at dine tagrender ikke har de rette dimensioner. Stopper dine tagrender ofte til, kan det nemlig tyde på at dine tagrender er for små.

Det samme gælder hvis dine tagrender over spilder over ved store regnskyl. På samme måde som ved tilstopningerne, kan det nemlig være et tegn på at dine tagrender ikke har de rette dimensioner, og derfor ikke kan følge med større mængder regnvand og andet nedbør. Det er dertil vigtigt at dine tagrender har det korrekte fald, eller hældning, så regnvand og andet nedbør ledes ned mod afløbsrørene.

Du bør også udskifte dine tagrender ved tegn på, at dine tagrender er beskadigede, slidte eller utætte. Er dine tagrender beskadigede, slidte eller utætte, så stiger risikoen for fugt på din bygnings facader og fundament.

Hvornår skal tagrender udskiftes:

 • Hvis dine tagrender ofte stopper til eller løber over, så kan det være tegn på at dine tagrender har for små dimensioner, og derfor bør udskiftes
 • Har dine tagrender ikke det korrekte fald er det meget vigtigt at udskifte tagrenderne
 • Er dine tagrender meget slidte, beskadigede eller utætte, bør du kraftigt overveje at udskifte dine tagrender hurtigst muligt

Sådan montere du selv dine tagrender

Har du håndværker erfaring er montering af tagrender en opgave, som du sagtens selv kan påtage dig. Der gælder nemlig ingen krav eller regler om at du ikke selv må montere dine nye tagrender. Det er dog, som beskrevet ovenfor, meget vigtigt at dine nye tagrender monteres korrekt for at undgå skader på din bygnings facader og fundament.

Vil du gerne selv stå for monteringen af dine nye tagrender, men er du samtidig usikker på alle de forhold du bør være opmærksom på, så har vi nedenfor set nærmere på, hvordan du selv montere dine nye tagrender.

Sådan montere du selv dine nye tagrender:

 1. Som det første skal du have afmonteret de gamle tagrender
 2. Som det næste skal du banke nye forfjedre på, der skal holde de nye tagrender på plads
 3. Nu er det tid til at montere selve tagrenden der limes på endestykkerne
 4. De limede endestykker sættes sammen
 5. Herefter afmonteres nedløbsrøret som med fordel kan skiftes i samme ombæring
 6. Så skal tagrenden sættes fast på nedløbsrøret med et tudstykke

Processen er en del mere omstændig end den ovenstående gennemgang, men kan tjene som en grov oversigt over det arbejde, der er forbundet med montering af nye tagrender.

Har du ikke erfaring med montering af tagrender bør du overveje, om det ikke er den bedste løsning at få professionel hjælp til montering af dine tagrender. Du finder nemmest og hurtigst en professionel håndværker ved at indsende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk, der så snart de modtager din opgavebeskrivelse, vil påtage sig ansvaret med at finde tre håndværkere med tilbud inden for tre arbejdsdage.

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på nye tagrender hos 3byggetilbud.dk

Tagrender pris

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk

Det er hurtigt, nemt og helt gratis at få tre uforpligtende tilbud på nye tagrender hos 3byggetilbud.dk, der herefter vil påtage sig ansvaret med at finde tre håndværkere med tilbud på montering af dine tagrender, alt sammen inden for kun tre arbejdsdage.

Du slipper dermed for alt besværet ved selv at skulle finde en håndværker med tilbud, da du overlader alt ansvaret til 3byggetilbud.dk. Det gør det hurtigt og nemt at få hele tre tilbud på din opgave, alt sammen helt gratis og uforpligtende.

I tillæg dertil vil du også nå flere økonomiske fordele når du benytter dig af 3byggetilbud.dk. For det første vil du modtage meget prisvenlige og fordelagtige tilbud, da der er stor indbyrdes konkurrence håndværkerne imellem om at vinde din opgave. Det vil ofte resultere i at håndværkerne sænker deres priser og tilbyder gode fordele, i de tilbud de afgiver på din opgave.

Du vil derudover være økonomisk sikret i tilfælde af fejl og mangler på din opgave, da der medfølger en entreprisegaranti når du accepterer et tilbud gennem 3byggetilbud.dk. Entreprisegarantien er din økonomiske sikring for et tilfredsstillende resultat, og dækker op til 35.000 kr. for private og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Fordele ved at benytte 3byggetilbud.dk:

 • Gå til 3byggetilbud.dk
 • Indsend en beskrivelse af din opgave
 • Herefter bliver du kontaktet af tre taglæggere med tilbud på kun tre arbejdsdage
 • Vælg det tilbud der er bedst og start på din opgave med det samme
 • Der medfølger en entrepriseopgave der dækker i tilfælde af fejl og mangler på din opgave

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på nye tagrender hos 3byggetilbud.dk