Nyt undertag pris

Nyt undertag pris – information om priser og fordele ved et nyt undertag

Et undertag tjener et meget vigtigt formål i en tagkonstruktion, da et undertag har til formål at give ekstra tæthed i tagkonstruktionen. Det er ikke alle tagtyper der af sig selv er helt vandfaste og tætte, og i sådanne tilfælde vil det være nødvendigt med et undertag for at beskytte tagkonstruktionen.

Beskytter du ikke din tagkonstruktion med et undertag kan det have store konsekvenser, da det øger risikoen for at regn og nedbør kommer ind under det utætte tag, og hvor det vil føre til fugtskader og svamp tagkonstruktionen hvilken kan få store økonomiske konsekvenser.

Opstår der først fugtskader og svamp i din tagkonstruktion vil du stå over for en meget dyr renovering, der vil kræve en udskiftning af både tag og tagkonstruktion. For at undgå dette benyttes altså et undertag, og det er tydeligt at se hvorfor et undertag har så vigtigt og afgørende formål i en tagkonstruktion.

Vil du gerne vide mere om undertage kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du finder en masse brugbar viden om undertage, herunder om priser og fordele, samt meget andet. Vi ser også nærmere på, ved hvilke typer tagbelægninger du skal være særligt opmærksom på nødvendigheden af, at der benyttes et undertag under tagbelægningen.

Ønsker du allerede nu et tilbud på et nyt undertag allerede nu, så anbefaler vi at du får tre gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk. Det eneste du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil du modtage tre gratis og uforpligtende tilbud inden for tre arbejdsdage.

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på nyt undertag på 3byggetilbud.dk

Nyt undertag pris

Nyt undertag pris – hvad koster et nyt undertag

Der er flere faktorer der er afgørende for den endelige pris på et undertag, herunder hvilken type undertag der er tale om, størrelsen på taget med mere. Alt afhængig af de afgørende forhold for den endelige pris, vil prisen på et undertag være i omegnen af 200 – 400 kr. pr. m2 inklusiv professionel hjælp til at lægge undertaget.

Hvad er afgørende for prisen:

 • Typen af undertag: Alt afhængig af hvilken type undertag du vil have, så er der forskel på prisen. Et fast undertag er det dyreste, efterfulgt af et middelfast undertag, og endeligt en undertagsdug, som er den billigste type undertag. Dertil vil materialet på dit nye undertag også have stor betydning for den endelige pris.
 • Tagets størrelse: Antallet af m2 der skal lægges undertag på er også meget afgørende for den endelige pris. Jo større taget er, jo mere stiger udgifterne til indkøb af materialer og andet der skal bruges, i forbindelse med at lægge dit nye undertag.
 • Opgavens omfang: Er der særlige udfordringer eller besværligheder ved opgaven, så vil det også have betydning for den endelige pris for et undertag. Det gælder eksempelvis ved tage med større hældninger, da arbejde på tage med større hældninger som oftest er lig med højere priser.
 • Taglæggerens priser: Den endelige pris vil også variere alt afhængig af den taglæggers priser, som du benytter dig af til din tagbelægning. Der kan være stor prisforskel på de enkelte taglæggeres priser, og nogle vil tilbyde timepriser, mens andre vil tilbyde priser baseret på en totalentreprise.

Bemærk at ovenstående priser er et udtryk for vejledende markedspriser, og at de derfor kan være forbundet med usikkerhed. Vil du gerne have en mere reel pris på et nyt undertag, så får du den mest præcise pris ved at få et tilbud på et nyt undertag af en professionel håndværker.

Du får nemmest et tilbud på et nyt undertag ved at sende en beskrivelse af din opgave ind til 3byggetilbud.dk, hvor du tilmed vil få hele tre uforpligtende tilbud, alt sammen inden for tre arbejdsdage efter 3byggetilbud.dk har modtage din opgavebeskrivelse, og alt sammen helt gratis.

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på nyt undertag på 3byggetilbud.dk

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på nyt undertag på 3byggetilbud.dk

Det er nemt at benytte opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, hvor du hurtigt og gratis kan indsende en beskrivelse af din opgave, og inden for tre arbejdsdage modtage tre uforpligtende tilbud på et nyt undertag. Du slipper dermed for at skulle bruge en masse tid på selv at finde håndværkere, med tilbud på et nyt undertag.

Du opnår derudover flere andre gode fordele i tillæg til den gratis service, samt den tid du sparer på at finde tilbud på din opgave, hvor du ikke mindst vil modtage meget prisvenlige og fordelagtige tilbud. Det vil du fordi at håndværkerne der byder på din opgave vil kæmpe om opgaven med andre håndværkere, hvilket ofte vil resultere i at håndværkerne sænker deres priser, og tilbyder flere andre gode fordele i de tilbud de vil give på din opgave.

Du vil dertil også opnå den store økonomiske fordel og sikkerhed gennem 3byggetilbud.dk, at der medfølger en entreprisegaranti der dækker på fejl og manger på op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr, for foreninger og erhverv. Du er altså økonomisk sikret mod at du ikke får leveret et tilfredsstillende og holdbart resultat.

Fordele ved at benytte 3byggetilbud.dk:

 • Du kan helt gratis indsende en opgavebeskrivelse til 3byggetilbud.dk
 • Det er nemt og hurtigt at indsende din opgavebeskrivelse via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk
 • Du slipper for en masse besvær da du ikke selv skal lede efter dine tilbud
 • Tilbuddene du vil få er ofte meget fordelagtige på deres priser og fordele
 • Tilbuddene du vil få er

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på nyt undertag på 3byggetilbud.dk

Hvad er et undertag

Som nævnt indledningsvist så er et undertag et tag med ekstra tæthed, det lægges nedenunder den overliggende tagbelægning. Man kan derfor se på et undertag som et ekstra lag under det rigtige tag, der giver en større tæthed og grad af beskyttelse mod fugtskader og svamp.

Generelt kan et undertag deles op i to forskellige typer, et fast undertag og en undertagsdug. Hvilken type undertag du skal benytte afhænger først om fremmest, af den tagbelægning som undertaget skal beskytte. Vi ser nærmere på de to typer af undertag i det følgende, herunder fordele og hvornår du bør benytte dig af de enkelte typer undertag.

Undertag som fast undertag

Et fast undertag vil ofte være opbygge med krydsfiner eller OSB-plader, hvorpå der lægges en belægning, der som oftest vil være i tagpap. Denne type er den dyreste type undertag. Et fast undertag fås også i varianten middelfast undertag, hvor der benyttes tyndere materialer, traditionelt set gipsplader og tyndere træplader som masonit og huntonit.

Undertag som undertagsdug

En undertagsdug har præcis samme formål som det faste undertag, og forskellen på de to kommer af materialet. Hvor et fast undertag er opbygget af faste materialer, såsom faste træplader, så er en undertagsdug et blødere materiale, som oftest i plastik, En undertagsdug kan fås som ruller, der gør det nemt at rulle undertaget ud. Denne type undertagsdug kaldes typisk for et banevare undertag.

Diffusionsåbent eller diffusionstæt

Opbygningen af et undertag er afgørende i forhold til om undertaget er diffusionsåbent eller diffusionstæt. Om et undertag er diffusionsåbent eller diffusionstæt er afgørende i forhold til, om fugten inde fra huset kan trænge ud gennem undertaget.

Ved et diffusionsåbent undertag vil undertaget være både vindtæt og vandtæt, og der vil derfor ikke kunne komme vand ind gennem dit undertag. Til gengæld har et diffusionsåbent undertag den fordel, at fugten der kommer inde fra huset, godt kan trænge ud gennem undertaget. Af denne årsag er et diffusionsåbent undertag i praksis den mest anvendte form for undertag.

Ved et diffusionstæt undertag vil fugten inde fra huset ikke have den samme mulighed for at slippe væk, og det vil derfor være nødvendigt at installere andre former for ventilation. Derfor anvendes diffusionstætte undertage sjældent i praksis, det der er for besværligt, sammenlignet med et difussionsåbent undertag.

Nyt undertag pris

Fordele ved et undertag

Der er som allerede nævnt den store og meget afgørende fordel ved et undertag, at et undertag beskytter din tagkonstruktion mod fugtskader og svamp. Benytter du dig ikke af et undertag i tilfælde hvor det er nødvendigt, så vil du ende med store udgifter til renoveringer af din tagkonstruktion, som følge af de skader som vil opstå. Der er altså god økonomisk grund til at lægge et undertag i forbindelse med din tagkonstruktion.

Du vil dertil også få den økonomisk fordel, at et undertag vil få værdien på din bolig til at stige. Dette gælder for de tagbelægninger hvor der ikke er krav om undertag, men hvor det alligevel er anbefalet at give tagkonstruktionen den ekstra beskyttelse. Den ekstra beskyttelse af dit hus vil gøre købere mere villige til at afgive et højere bud, i tilfælde af at du går med tanker om at sælge en dag i fremtiden.

Hvilke tagtyper kræver et undertag

Om det er nødvendigt med et undertag til din tagbelægning, afhænger mest af alt af, hvilken type tagbelægning der er tale om. Det er nemlig ikke ved alle typer tagbelægninger, at det vil være nødvendigt med et undertag, mens der for nogle tagbelægninger er ikke er nødvendigt, men hvor det vil være anbefalet.

I det følgende ser vi nærmere på nogle af de mest populære typer af tagbelægninger, hvor der vil være krav om et undertag i tagkonstruktionen.

Tegltag

Det er nødvendigt med et undertag til tegltage, da tegltage i sig selv ikke er vandfaste. Tætheden i et tegltag kan dertil øges ved en understrygning.

Se mere om understrygning ved at klikke her.

Naturskifertag

Naturskifer anses værende for helt vandfast og tæt, men vi anbefaler på det kraftigste at du benytter dig af at undertag. Naturskifertag er nemlig sårbart over for slagregn og fygesne.

Ståltag

Selvom et ståltag ikke under alle omstændigheder vil kræve et undertag, så anbefaler de fleste producenter af ståltage at du benytter dig af et undertag. Det gælder at jo lavere hældning taget har, jo mere stiger behovet for et undertag.

Zinktag

Det er et krav ved zinktage at de monteres til et fast undertag af eksempelvis krydsfiner eller andre typer træplader. Der skal dertil lægges et skillelag mellem zink og træplader.

Tagpap

Ved et tagpaptag er det nødvendigt med et fast undertag, da tagpap skal klæbes fast til undertaget. Du kan eksempelvis benytte krydsfiner eller OSB-plader, men det anbefales i så fald at du benytter OSB-plader, da der er større risiko for fugtskader og svamp ved krydsfiner.

Hvornår bør et undertag skiftes

En af ulemperne ved et undertag er at det mange gange kan være svært, at undersøge og opdage slitage, skader og utætheder på et undertag. Det skyldes at et undertag vil være gemt væk inde under det rigtige tag, hvorfra det kan være svært at opnå adgang til undertaget. Der vil i nogle tilfælde være mulighed for at inspicere dit undertag indefra, men dette vil langt fra altid være tilfældet, og hvis tagbelægningen heller ikke giver nem adgang til undertaget, så kan det hurtigt koste mange penge og tid bare at undersøge undertaget for skader og utætheder.

Der vil også være en forventet levetid på et undertag at forholde sig til. Det gælder især hvis der er lagt flere nye tagbelægninger ovenpå undertaget gennem tiden, og hvor at undertaget er blevet genbrugt. Det kan eksempelvis betyde at undertaget kan være meget gammelt, og kan nærme sig enden på sin levetid. Det kan også være fordi undertaget har skadet, af de mange gange der er lagt nye tagbelægninger ovenpå undertaget.

Da det er svært at opdage slitage, skader og utætheder på et undertag, og samtidig er en svær og dyr renovering i tilfælde af skader og utætheder, så er det meget vigtigt at undertaget opføres korrekt.

Du bør undersøge dit undertag for skader og utætheder, så snart du får mistanke om at de er opstået. Som sagt kan det føre til omfattende skader på din bolig, hvis du ikke får løs og udbedret problemerne. Er du i tvivl om hvorvidt dit undertag behøver en udskiftning, så får du nemmest svar ved at forhøre dig hos en professionel fagmand.

Kan du selv selv udskifte dit undertag

Du kan i princippet godt selv udskifte dit undertag. Du bør dog være opmærksom på, at der er tale om en meget afgørende del af din tagkonstruktion, og at det derfor er meget nødvendigt at dit undertag lægges korrekt. Ellers vil der med tiden opstå skader på din tagkonstruktion, der vil ende med store udgifter til renovering.

Af den årsag bør du kraftigt overveje at benytte dig af en professionel taglægger, da du på den måde er sikret den nødvendige ekspertise og de nødvendige kompetencer, og at du vil få leveret et tilfredsstillende og holdbart resultat i første forsøg.

Vi anbefaler da også til enhver tid at du overlader arbejde på dit tag til professionelle, da dit tag som sagt er en meget dyr og vigtigt del af din bolig. Det er altså afgørende at du passer godt på dit tag, da du derved beskytter din bolig bedst muligt.

Du finder nemmest professionel hjælp til at udskifte dit undertag, ved at få tre gratis og uforpligtende tilbud på udskiftning af undertag på 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre for at modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt undertag, er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil du modtage dine tre tilbud inden for tre arbejdsdage.

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på nyt undertag på 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk

Det er nemt at indsende din opgavebeskrivelse via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, hvorefter 3byggetilbud.dk vil påtage sig ansvaret med at finde tre håndværkere med tilbud på din opgave inden for tre arbejdsdage. Du slipper altså for at skulle bruge en masse tid, på selv at finde en håndværker med tilbud, og du får det alt sammen helt gratis. Du er altså allerede fra start sikret rigtig gode fordele ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk.

Du vil derudover opnå flere andre gode fordele gennem 3byggetilbud.dk, hvor du for det første vil modtage meget prisvenlige tilbud. Det skyldes den store indbyrdes konkurrence håndværkerne imellem, der kæmper om at vinde din opgave. Håndværkerne ved der er hård konkurrence, og det vil ofte føre til lavere priser og andre gode fordele i de tilbud du vil modtage, når du benytter dig af 3byggetilbud.dk.

Der vil også være en økonomisk sikring forbundet med 3byggetilbud.dk, da der medfølger en entreprisegaranti på din opgave, der dækker i tilfælde af fejl og mangler. Entreprisegarantien er altså din økonomiske sikring for et veludført arbejde, og dækker ved fejl og mangler på op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv. Som det kan ses opnå du rigtig mange gode fordele når du benytter dig af 3byggetilbud.dk.

Så nemt er det at få 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk

  1. Gå ind på 3byggetilbud.dk
  2. Indsend en opgavebeskrivelse via den gratis opgaveformular på siden
  3. Modtag tre prisvenlige, fordelagtige og uforpligtende tilbud på kun tre arbejdsdage
  4. Accepter dit foretrukne tilbud og start på den opgave med det samme
  5. Du er økonomisk sikret med den medfølgende entreprisegaranti

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på nyt undertag på 3byggetilbud.dk