Zinktag pris

Zinktag pris – Information om priser og fordele ved et zinktag

Zink er et meget formbart og stærkt materiale, og egner sig derfor særligt til tagbelægninger med specielle tagformer, kviste eller andre former for udfordringer i tagbelægningen. Andre fordele ved zinktage inkluderer den relativt nemme vedligeholdelse af taget, den store holdbarhed, og at zink er et naturligt og miljøvenligt materiale.

Historisk set har zink ikke været blandt de mest populære tagtyper i Danmark, men er i nyere tid blevet en mere og mere populær tagbelægning, hvilket især skyldes den lange levetid og nemme vedligeholdelse af taget, men også at zink giver et unikt og særpræget udtryk på taget.

Står du selv med tanker om at få lagt et nyt zinktag, så kan du med fordel læse med her, hvor vi giver råd og vejledning, samt information om priser og fordele ved et zinktag.

Ønsker du hjælp til lægning af dit nye zinktag kan du med fordel få tre gratis og uforpligtende til hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil du få tre tilbud inden for tre arbejdsdage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt zinktag hos 3byggetilbud.dk

Zinktag pris

Hvad koster et zinktag

Der er mange ting der spiller ind på den endelige pris på et zinktag, herunder areal, sværhedsgrad ved belægning, tillægsudstyr og den enkelte taglæggers priser. Skal du have et nyt zinktag, er det derfor en fordel at se nærmere på hvad der har indflydelse på den endelige pris.

Hvad har indflydelse på den endelige pris

Der er som sagt flere ting der har indflydelse på prisen. For det første er den endelige pris afhængig af, hvilken type af zinkplader du anvender under tagbelægningen. De blanke zinkplader 50% billigere i prisen, sammenlignet med de andre typer zinkplader.

Der skal også tages stilling til spørgsmålet om tillægsudstyr, da en tagbelægning der indeholder kviste, ovenlysvinduer, skorstene mv. vil øge sværhedsgraden af opgaven.

Der skal også tages hensyn til tagets kompleksitet, da store rene tagflader tager kortere tid, sammenlignet med mere besværlige tagbelægninger med mange hjørner, kanter og andre udfordringer. Det samlede areal på taget spiller også ind.

Endeligt vil prisen i sagens natur også være afhængig af om du lægger taget selv, eller om du benytter dig af en professionel taglægger.

Prisen på et zinktag

Ved en normal tagbelægning i zink vil priserne være i omegnen af 1400-1600 kr. pr. m2. Prisen inkluderer moms, men er ekskluderet tillægsudstyr som kviste, ovenlysvinduer, skorsten mv. Ved et hus på 100 m2 vil prisen derfor være i omegnen af 140.000-160.000 kr. inklusiv moms, men som nævnt ovenfor eksklusiv tillægsudstyr.

Der er i prisen ovenfor taget udgangspunkt i en tagbelægning med almindelige blanke zinkplader. Benyttes der andre typer, eksempelvis forpatinerede zinkplader, vil prisen til indkøb af materiale påvirke prisen med omkring 40-50%.

Bemærk at priserne er vejledende og kan derfor være forbundet med usikkerhed. Ønsker du et tilbud med pris på din opgave, så anbefaler vi at du indhenter tre gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt zinktag hos 3byggetilbud.dk

Zinktag pris

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk på et nyt zinktag

Du kan nemt, hurtigt og helt gratis indsende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk. Herfra overtager 3byggetilbud.dk ansvaret med at finde tre taglæggere med tilbud på din opgave, alt sammen inden for tre arbejdsdage.

Du opnår også flere økonomiske fordele ved at vælge en taglægger gennem 3byggetilbud.dk, som relaterer sig til de meget prisvenlige tilbud du vil få, samt den medfølgende entreprisegaranti der dækker ved fejl og mangler på opgaven.

Fordele ved 3byggetilbud.dk:

 • Det er nemt og hurtigt at benytte
 • Det er gratis og uforpligtende
 • Du er økonomisk sikret ved fejl og mangler
 • Du får gode tilbud til prisen

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt zinktag hos 3byggetilbud.dk

Hvad er et zinktag

Mange tage vil i en eller anden form være belagt med zink, hvad enten der er tale om inddækninger, tagrender eller hele tagbelægninger. Tagbelægninger i zink er meget mere udbredt i resten af Europa sammenlignet med Danmark, men populariteten er steget i de seneste år.

Tagbelægninger i zink er især kendetegnet ved den må zink patinerer på. Patina er et udtryk der bruges om den kemiske proces der foregår, når zink kommer i kontakt med atmosfæren. Patina har blandt andet den store fordel, at det lægger sig som en beskyttende lag på overfladen.

Patineringen har også effekt på farven, da farven skifter til en smuk gråblå tone. Det er desuden muligt at få leveret patinerede zinkplader i andre farver.

En tagbelægning i zink lægges i zinkplader i baner eller moduler, der nemt sættes sammen. Inden taget lægges er det dog vigtigt at sørge for, at der under taget er et undertag. Zinktage kræver et fast undertag.

Undertaget kan være lavet i brædder, men kan også være lavet af krydsfiner. Laves undertaget i krydsfiner er det vigtigt at være opmærksom på, at der monteres et skillelag mellem selve zinktaget og undertaget.

Typer af zinkplader

En tagbelægning i zink lægges i zinkplader. Der er flere forskellige typer af zinkplader, der hver især har deres særegne egenskaber. Dem ser vi nærmere på i det følgende.

 • Blank zink: Den naturlige form for zinkplader laves i blank zink. De vil dog ikke forblive blanke, da de vil patinere med tiden, hvilket vil give taget en gråblå farve. Blank zink er den billigste type zinkplader.
 • Forpatineret zink: Ønsker du en anden farve på taget kan du vælge forpatinerede zinkplader. Forpatinerede zinkplader er omkring 50% dyrere i prisen, sammenlignet med blanke zinkplader.
 • Antracit sort zink: Er en form for blank zink, der dog danner en anden farve i overfladen. Farven er antracit sort, der velegner sig godt til moderne byggerier. Antracit sort zink er omkring 50% dyrere i prisen, sammenlignet med blank zink.

Fordele og ulemper ved et zinktag

Der er flere gode fordele ved tagbelægninger med zinkplader. Blandt de største fordele er, at zinktage er meget holdbare, nemme at vedligeholde, og er et miljøvenligt valg af tagbelægning.

Det er dog også vigtigt at være opmærksom på nogle af ulemperne ved tagbelægninger med zink, hvor ulemperne blandt andet hører til den ret høje pris, samt begrænsninger i geografiske områder, hvor zinktage bør anvendes.

Fordele:

 • Meget holdbart
 • Nemt at vedligeholde
 • Patinering giver ekstra beskyttelse
 • Kan modstå alle danske vejrforhold
 • Miljøvenligt og genanvendeligt materiale
 • Et unikt valg af tag
 • Kan benyttes på mange hustyper

Ulemper:

 • Ret dyr tagbelægning
 • Egner sig ikke godt til huse langs kyster, da salt og zink går dårligt sammen
 • Kræver et fast underlag
 • Kan ikke anvendes ved flade tage
 • Din kommune kan stille specielle krav til tagbelægningen

Patinering af zinktage

Patinering af et zinktag er den kemiske proces der foregår, når zink kommer i kontakt med atmosfæren. Når zink møder ilten i luften, vil der dannes zinkoxid.

Når zinkoxid kommer i kontakt med vand, zinkoxid blive omdannet til zink-hydroxid, der igen-igen fristes man til at sige, vil komme i kontakt med luftens kuldioxid, og vil i sidste ende blive omdannet til zink-karbonat. Zink-karbonat er det vi kender som patina.

Patinerede zinktage vil få en naturlig gråblå farve, der kan være stærkt medvirkende til at give en unik og smuk tagbelægning, der vil skille sig ud i de fleste villakvarterer.

Den kemiske reaktion med dannelsen af zink-karbonat, vil være en vedvarende proces. Det vil sige, at når der opstår ridser i overfladen, så vil den kemiske reaktion der skaber patineringen starte forfra. På den måde vil tage hele sig selv, og zinktage er af samme årsag også tit omtalt som et selvhelende tag.

Patineringen i zinktage er også en af de store årsager til den stigende popularitet, som ses ved tagbelægninger i zink. Zinktage fås dog i mange farver patineret zink, men ønskes andre farver skal de leveret med en for patinering fra producenten.

Myten om larmende zinktage

Der eksisterer en myte omkring zinktage, og metaltage generelt, der går på, at zinktage og andre metaltage, larmer mere end andre typer af tagbelægninger. Det er dog præcist hvad det er, en myte.

Er zinktaget isoleret ordenligt og korrekt, så vil der ikke kunne høres forskel på lydstyrken, når zinktage sammenlignes med andre typer af tagbelægninger. Faktisk vil støjniveauet mange gange være formindsket, men det er under alle omstændigheder ikke noget der bør være en bekymring.

Levetid og vedligeholdelse på et zinktag

De fleste zinkfabrikanter garanterer en levetid på op til 50 år, men det vil dog afhænge af den geografiske beliggenhed af dit hus, samt de enkelte producenters kvalitets i produktionen af zinkplader til tagbelægningen. Nogle fabrikanter vil kun give 10 års garanti, mens det for andre kan være 20, 30 og 40 års garanti.

Ved en ordentlig og kvalitetsbevidst produktion af zinkplader, kan zinktage faktisk holde i helt op til 100 år. Det er meget længere end andre typer tagbelægninger som eksempelvis tagpaptage.

Den lange levetid gør zinktage meget populære, da det er meget oppe i tiden, at få lagt tage med lang levetid. At zink dertil er et naturligt og miljøvenligt materiale, der kan 100% genanvendes, gør kun at populariteten og efterspørgslen efter zinktage, vil stige i de kommende år.

En anden stor fordel der gør zinktage populære, er den nemme vedligeholdelse af taget. Den nemme vedligeholdelse hænger sammen med, at man kan lade taget stå uden at røre en finger i mange år, uden at det vil skade taget.

Det kan dog være en fordel at vaske taget et par gange om året, for at fjerne rester af snavs og skidt. Det kan nemlig øge risikoen for at metallet i tagbelægningen eroderer. Ved vask af zinktage anvendes med lunkent vand og en børste.

Med denne simple vedligeholdelse af zinktage vil du få et rigtig flot og holdbart tag, i rigtig mange år fremover. Der er ikke noget at sige til, at zinktage stiger i popularitet i disse år.

Kan zinktage lægges på alle hustyper

Et zinktag kommer med stor alsidighed når det kommer til hvilke hustyper, hvorpå det kan lægges en tagbelægning med zinkplader. Zink kan mere eller mindre benyttes på alle typer af huse, og til alle typer tagbelægninger, selv dem med meget lav hældning.

Zinktage kan dog ikke anvendes som deciderede flade tage, men kan dog lægges med en hældning på helt ned til 4 grader. Da zink samtidig er et blødt og formbart materiale, kan zinkplader lægges på selv de mest besværlige tagudformninger.

Det er dog vigtigt at der eksisterer det korrekte undertag, der skal laves som et fast undertag. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at der er krav til at sikre en ordenligt ventilation og isolering af zinktage.

Zinktag pris

Særlige regler ved zinktage

Der kan ved alle tagbelægninger være begrænsninger for hvad man må, eller hvad der kan lade sig gøre. Ved zinktage er det ikke unormalt at der skal ansøges om dispensation til tagbelægningen. Derudover kan der også være krav om at nedbør ledes væk på bestemte måder. Oplysningerne om regler og krav kan findes i din kommunes lokalplaner.

Der er også opstillet særlige krav og regler til tagbelægning i zink i Bygningsreglementet. Zinktage skal blandt andet være modstandsdygtige over for brand og ild, være sikret mod fugtskader, og skal også være isoleret og ventileret korrekt.

Vær iøvrigt opmærksom på at der er krav om, at der foretages en efterisolering i forbindelse med nye tagbelægninger. Det gælder dog kun så længe investeringen kan betale sig. Du kan se mere om reglerne i Bygningsreglementet.

Kan du selv lægge et zinktag

I teorien kan du godt selv lægge et zinktag. Der er nemlig ikke opstillet krav om autorisation ved tagbelægningen, men det kræver dog en del erfaring og viden på området.

Det skyldes nemlig at der er vigtige ting at være opmærksom på ved tagbelægning med zinkplader. Zink er et blødt materiale der kan være svært at få lagt præcist og korrekt, og der er derudover krav til korrekt opført ventilation og isolering.

Dertil er det nødvendigt med et korrekt opført fast undertag. Det vil altså i mange tilfælde også kræve erfaring med tømrerfaget, i tillæg til arbejdet med selve zinkpladerne.

At lægge et zinktag er som det kan ses på ingen måder en nem opgave, medmindre arbejdet udføres af en med erfaring og viden på området. Du bør derfor grundigt overveje om opgaven er bedre udført af en professionel taglægger.

Gør-det-selv eller professionel taglægger

Tagbelægninger med zink er en meget besværlig opgave, der bedst er klaret i hænderne på en professionel taglægger. En professionel taglægger vil nemlig have helt styr på alle forhold, herunder at isolering, underlag, ventilation og tagbelægning bliver udført korrekt.

Vi anbefaler derfor på kraftigste at du benytter dig af en professionel taglægger, hvis du skal have et nyt zinktag. På den måde er du nemlig bedst sikret, at du opnår et tilfredsstillende, og ikke mindst holdbart resultat.

Benytter du dig af en professionel taglægger vil du også få en garanti og forsikring på taget, der dækker i tilfælde af skader inden for den garantiperiode der gives.

Ønsker du hjælp til din tagbelægning med nyt zinktag, så kan du med fordel få tre gratis og uforpligtende tilbud på din tagbelægning, ved at indsende en beskrivelse til 3byggetilbud.dk. Det er helt gratis, og tager kun tre arbejdsdage før du får dine tilbud.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt zinktag hos 3byggetilbud.dk

Zinktag pris

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt zinktag

Ved at indsende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk, kan du nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.

På den måde er du sparet al tiden og besværet væk, ved selv at skulle finde frem til de rigtige taglæggere med de rigtige tilbud. Det ansvar påtager 3byggetilbud.dk sig nemlig, alt sammen helt gratis.

Du opnår også flere gode økonomisk fordele gennem 3byggetilbud.dk. For det første vil de tilbud du vil få være meget prisvenlige, hvilket hænger sammen med den store konkurrence om at vinde din opgave taglæggerne imellem. For at vinde din opgave vil taglæggerne ofte sænke priserne i deres tilbud, hvilket er til din klare økonomisk fordel.

Når du accepterer et tilbud gennem 3byggetilbud.dk medfølger der også en entreprisegaranti. Du er dermed økonomisk sikret mod fejl og mangler på opgaven. Entreprisegarantien dækker op til 35.000 kr. for private, og helt op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Sådan får du nemt og hurtigt 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk

 1. Gå til 3byggetilbud.dk
 2. Indsend en beskrivelse af din opgave
 3. Herefter bliver du kontaktet af tre taglæggere med tilbud på kun tre arbejdsdage
 4. Vælg det tilbud der er bedst og start på din opgave med det samme
 5. Der medfølger en entrepriseopgave der dækker i tilfælde af fejl og mangler på din opgave

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt zinktag hos 3byggetilbud.dk