Altan pris

Altan pris – information om priser og fordele ved forskellige altaner

En altan er en utrolig lækker tilføjelse til enhver bolig, bygning eller ejendom, og kommer med mange gode fordele, herunder at fungerer som et samlingssted for familie og venner til at nyde det gode vejr i, men også det forbedrede lysindfald og indeklima er en stor fordel ved altaner.

Går du med overvejelser om at få en ny altan på din egen bolig, bygning eller ejendom, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du får en masse brugbar viden om altaner, samt informationer om priser og fordele ved at have en altan.

Vi ser blandt andet nærmere på nogle af de mange forskellige typer af altaner, herunder de enkelte typer altaners fordele og ulemper, samt som nævnt information om priser og meget andet.

Vil du allerede nu gerne have et tilbud på en ny altan, så anbefaler vi at du indhenter tre gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk, hvor alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, hvorefter du vil modtage dine tre gratis og uforpligtende tilbud på en ny altan inden for tre arbejdsdage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk

Altan pris

Altan pris – hvad koster en altan

Der kan være store prisforskelle på altaner, alt afhængig af hvilken type altan der er tale om, hvilke materialer altanen skal bygges i, hvor stor altanen skal være, hvor besværlig og udfordrende arbejdsopgaven er, samt de enkelte håndværkeres priser og flere andre faktorer.

En altan kan koste alt imellem 10-20.000 kr. for de allermest simple altaner, der ofte vil være franske altaner med en enkelt altandør, og op til flere hundredetusinde kroner for de største altaner og balkoner. De dyreste altaner ses ofte i forbindelse med store facadealtaner, samt ved større balkoner.

For at give et mere præcist overblik over prisen på en altan, så har vi nedenfor opført en række priseksempler på de forskellige typer af altaner, som vil tage udgangspunkt i almindelige størrelser altaner uden de større besværligheder og udfordringer.

Pris på en facadealtan

En facadealtan er ikke en billig investering, og du bør derfor gå grundigt til værks, når du skal finde en håndværker til at montere din nye facadealtan. I tillæg til de enkelte håndværkeres priser for montering af en facadealtan, vil prisen også være afhængig af opgavens omfang, indkøb af materialer m.m.

Prisen på en facadealtan vil som sagt afhænge af flere ting, men vil som udgangspunkt koste i omegnen af 140.000 – 160.000 kr. inklusiv moms, for en facadealtan på 1,5 x 3 meter.

Pris på en spansk altan

En spansk altan er en af de billigere typer altaner, da omfanget på arbejdet er mindre end ved facade- og tagaltaner. Der skal således kun udbygges med en mindre afsats, sammenlignet med de større afsatser på eksempelvis facade- og tagaltaner.

Prisen på en spansk altan ligner derfor mere prisen på franske altaner, og vil alt afhængig af opgavens omfang, de enkelte håndværkeres pris, altandøren mv. være i omegnen af 50.000 – 100.000 kr.

Pris på en fransk altan

Franske altaner er blandt de billigste typer altaner, hvilket skyldes at der ikke er behov for en afsats, og at der derved spares en masse arbejde væk da der ikke skal opføres en udbygning med altan.

Alt afhængig af opgavens omfang, de enkelte håndværkeres priser, altandøren mv. så vil prisen på en fransk altan være i omegnen af 40.000 – 80.000 kr.

Pris på en tagaltan

En tagaltan er bestemt ikke nogen billig investering, så det er vigtigt du finder den helt rigtige håndværker til din opgave, så du er sikker på at få et tilfredsstillende og holdbart resultat.

Afhængig af de enkelte håndværkeres priser, indkøb af materialer og opgavens omfang m.m. vil prisen på montering af en tagaltan være i omegnen af 150.000 kr. inklusiv moms, og med en størrelse på 1,5 x 3 meter. Prisen kan dog svinge meget, alt afhængig af projektet.

Altan pris

Pris på en tagterrasse

Prisen på en tagterrasse kan svinge utroligt meget, da der eksempelvis kan være stor forskel på tagterrassernes størrelse, udformninger mv. Det vil have indflydelse på både materialeprisen, som igen også vil være afhængig af typen a materialer, på den tid håndværkeren skal bruge på at færdiggøre arbejdet, samt en række andre faktorer der kan påvirke den endelige pris i forskellig retning.

Alt afhængig af ikke mindst valg af materiale samt antallet af m2, så vil prisen på en almindelige tagterrasse i størrelsen 15-25 m2, koste i omegnen af 40.000 – 80.000 kr. inklusiv moms, materialer og montering.

Bemærk at ovenstående priser er vejledende markedspriser, og at de derfor kan være forbundet med usikkerhed. Ønsker du en mere reel pris på din egen opgave, så kan du med fordel få tre gratis og uforpligtende tilbud med pris på din opgave, ved at indsende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en ny altan hos 3byggetilbud.dk

Når du indsender en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk, vil du inden for tre arbejdsdage modtage tre uforpligtende tilbud på din opgave. Du slipper altså for alt besværet ved selv at skulle finde en håndværker med tilbud på din opgave, og du tilmed det hele ganske gratis.

Derudover er der store fordele forbundet med de tilbud du vil modtage gennem 3byggetilbud.dk, der hænger sammen med den store indbyrdes konkurrence håndværkerne imellem om at vinde din opgave. Det vil ofte resultere i at de sænker priserne i deres tilbud, ligesom de ofte vil tilbyde flere andre gode fordele forbundet med din opgave.

Ved at acceptere et tilbud og benytte dig af en håndværker gennem 3byggetilbud.dk, vil du tilmed være økonomisk sikret i tilfælde af fejl og mangler på din opgave med den medfølgende entreprisegaranti. Entreprisegarantien dækker op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Fordele ved at benytte 3byggetilbud.dk:

  • Det er hurtigt, nemt og gratis at indsende en beskrivelse af din opgave
  • Du slipper for besværet med selv at finde en håndværker med tilbud på din opgave
  • Modtag tre uforpligtende tilbud inden for tre arbejdsdage
  • Fordelagtige priser på de tilbud du modtager
  • Entreprisegaranti der dækker ved fejl og mangler for både private, foreninger og erhverv

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvad er en altan

En altan er defineret ved at være en udbygning på en bygning, der oftest vil være i højde med en etage på bygningen, og hvor der fra samme etage vil være adgang til altanen. En tagterrasse går derfor også for at være en altan, da der også her er tale om en udbygning på en etage, hvorfra der via etagen er adgang til terrassen.

I tillæg til tagterrasser og de almindelig altaner, der oftest ses ved facadealtaner og tagaltaner, så finder der også altaner af typerne spansk altan og fransk altan, der er kendetegnet ved at være en slags formindske former for altaner. Hvilken type altan der den bedste for dig afhænger af dine ønsker og behov, samt gældende byggeregler på bygningen der skal have monteret en ny altan.

I de følgende afsnit ser vi derfor nærmere på de forskellige typer af altaner, herunder facadealtaner, tagaltaner, spanske altaner, franske altaner, stålaltaner og tagterrasser, samt fordele og ulemper ved de enkelte typer af altaner.

Fordele ved en altan

De enkelte typer altaner kommer med hver deres fordele og ulemper, men der vil være nogle fællestræk og fordele ved alle typer altaner, som vi kort vil gennemgå i det følgende, inden vi ser nærmere på fordele ved de enkelte typer af altaner.

Helt overordnet giver en altan, franske altaner undtaget, mulighed for at kunne være ude i den friske luft, uden at skulle gå helt udenfor. Dette er især fordelagtigt ved lejligheder, hvor der ikke vil være direkte adgang til et udendørs areal. Her kan en altan være en rigtig brugbar tilføjelse.

Dertil vil altaner have det tilfælles, at de vil give et bedre lysindfald og indeklima i din bolig eller bygning. Det bedre lysindfald skyldes de større vinduer i altandørene, og bliver kun bedre når altandøre står åbne. Det bedre indeklima kommer af den forbedrede mulighed for at lufte ud og skabe gennemtræk.

Altan pris

Typer af altaner

Der findes som sagt flere forskellige typer af altaner, som vi i det følgende kort vil gennemgå. Her ser vi nærmere på almindelige altaner, der ofte ses i sammenhæng med facade- og tagaltaner, samt de mindre spanske altaner, og de meget specielle franske altaner, hvor der ikke vil være nogen udbygning med altan eller afsats. Vi ser derudover også nærmere på stålaltaner, der dækker over alle ovenstående typer af altaner, samt på tagterrasser.

Facadealtan

Når de fleste hører ordet altan så vil de oftest tænke på en facadealtan. Dette er nemlig den klassiske og mest almindelige type af altan. Facadealtaner er kendetegnet ved at være en udbygning på en bygnings facade, og vil ofte have rigeligt med plads til, at der kan indrettes med møbler og at flere personer kan opholde sig på altanen på samme tid.

Dermed giver facadealtaner oftest den bedste mulighed for at få mest mulig plads, men vil af samme årsag også være den dyreste altan at få opbygget og monteret. Vær i øvrigt opmærksom på at der kan gælde regler og krav der gør, at der ikke vil være mulighed for at få en facadealtan, eksempelvis i tilfælde hvor de vil reducerer lysindfaldet hos en underbo i for høj en grad.

Se mere om facadealtaner ved at klikke her.

Spansk altan

Har du begrænsninger i valg af en større altan, eller er dine ønsker og behov ikke til mere, så kan der være god ide i at se nærmere på en spansk altan. En spansk altan kan bedst betegnes som en formindsket form for altan, da det almindelige altangulv vil være erstattet med en mindre afsats.

Den mindre afsats giver stadig mulighed for at der kan trædes ud i den friske luft, men vil ofte have store begrænsninger i pladsen, og det vil derfor sjældent kunne lade sig gøre at indrette med møbler, eller få plads til flere personer på en spansk altan på samme tid.

Til gengæld er en spansk altan væsentlig billigere end de almindelige og større altaner, og kan være det oplagte alternativ i tilfælde hvor der ikke er mulighed for en større altan.

Se mere om spanske altaner ved at klikke her.

Fransk altan

En fransk altan er den billigste type altan, og er særligt populær i København, hvor der ofte er krav der forhindrer udbygning med almindelige altaner. En fransk altan er nemlig kendetegnet ved ikke at have et altangulv eller en afsats, og det er derfor ikke muligt at træde ud i den friske luft med en fransk altan.

Det er dog langt fra altid at der er et behov eller et ønske, ligesom at franske altaner ofte kan være den eneste mulighed der findes. Heldigvis beholder de franske altaner alle de andre fordele ved altaner, navnligt det forbedrede lysindfald og indeklima.

Se mere om franske altaner her.

Tagaltan

En tagaltan henviser til at altanen er monteret som en del af en bygnings tagkonstruktion. En tagaltan kan derfor både laves som en almindelig og større udbygget altan, men også som en spansk altan eller en fransk altan.

Det særlige ved tagaltaner er ofte at de ofte forbedrer en bygnings visuelle udtryk betragteligt, hvilke ofte medfører væsentlige værdistigninger på en bygnings salsværdi. Med en tagaltan vil du altså mange gange også opnå økonomiske fordele. Det gælder sådan set for alle typer af altaner, men i særlig grad for tagaltaner.

Se mere om tagaltaner ved at klikke her.

Altan pris

Stålaltan

Stålaltaner er ganske enkelt altaner der er opbygget i stål. Stålaltaner kommer med flere gode fordele, hvor det ikke mindst er de mange kombinationer af farver og former der gør, at stålaltaner er meget populære.

De mange muligheder for kombinationer af farver og former gør nemlig, at stålaltaner er meget alsidige, og nemt kan tilpasses enhver bygningstype. Skal du have ny altan er der derfor gode grunde til at vælge en stålaltan, hvad enten der er tale om en facadealtan, tagaltan, spansk altan eller en fransk altan.

Se mere om stålaltaner ved at klikke her.

Tagterrasse

En tagterrasse er teknisk set også en altan. En tagterrasse vil ofte være opført oven på et fladt tag. Den store fordel ved tagterrasser er at de ofte giver en bedre udsigt, sammenlignet med underliggende facadealtaner, og at de vil befinder sig i solen i flere timer i løbet af dagen.

Derudover er tagterrasser ofte kendetegnet ved at være meget rummelige, med plads til større indretninger af møbler, samt med mulighed for at samles med flere personer af gangen, sammenlignet med almindelige og mindre typer af altaner.

Se mere om tagterrasser ved at klikke her.

Kan du selv stå for montering af altan

Alt afhængig af hvilken type af altan du påtænker selv at bygge og montere, så kan der være forskellige muligheder for selv at stå for at bygge og montere din egen altan. Er der tale om en af de mindre typer af altaner, eksempelvis en spansk altan eller en fransk altan, så kan du godt selv stå for at bygge og montere din egen altan, hvis du har en vis portion erfaring og ekspertise som håndværker.

Ved de større og mere besværligere altaner som facadealtaner og større tagaltaner, så fraråder vi at du selv står for at bygge og montere din altan, da det på ingen måder er en nem opgave. Vi anbefaler derfor at du benytter dig af en professionel håndværker til at lave din nye altan, da du på den måde bedst er sikret et tilfredsstillende og holdbart resultat.

Du finder nemmest en professionel håndværk med tilbud på din opgave, ved at indsende en opgavebeskrivelse til 3byggetilbud.dk. Så snart 3byggetilbud.dk modtage din opgavebeskrivelse, vil du inden for tre arbejdsdage modtage dine tre tilbud med pris på din opgave.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en ny altan hos 3byggetilbud.dk

Du kan nemt, hurtigt og helt gratis få tre uforpligtende tilbud på din opgave, ved at indsende en opgavebeskrivelse til 3byggetilbud.dk. Så snart 3byggetilbud.dk modtager din opgavebeskrivelse, vil de nemlig påtage sig ansvaret med at finde tre håndværkere med tilbud inden for tre arbejdsdage.

Det du slipper dermed for alt besværet ved selv at skulle have fundet en håndværk med tilbud på din opgave, da du overlader alt ansvaret med at finde håndværkerne med tilbud til 3byggetilbud.dk, men du er derudover også sikret flere andre gode fordele, herunder ikke mindst to store økonomiske fordele.

Den første består i at du vil modtage meget prisvenlige og fordelagtige tilbud på din opgave gennem 3byggetilbud.dk, der hænger sammen med at håndværkerne er i stor indbyrdes konkurrence om at vinde din opgave. Det vil ofte føre til at håndværkerne vil sænke deres priser, og ofte også tilbyde mange andre gode fordele.

Den anden store økonomiske fordel består i den medfølgende entreprisegaranti, der dækker ved fejl og mangler på din opgave. Entreprisegarantien er dermed din økonomiske forsikring for et tilfredsstillende og holdbart resultat, og dækker op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Fordele ved at benytte 3byggetilbud.dk:

  • Det er gratis at indsende en beskrivelse af din opgave
  • Du slipper for besværet med selv at finde en håndværker
  • Modtag tre uforpligtende tilbud inden for tre arbejdsdage
  • Fordelagtige priser på de tilbud du modtager
  • Entreprisegaranti der dækker ved fejl og mangler

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk