Ovenlysvinduer pris

Ovenlysvinduer pris – information om priser og fordele ved ovenlysvinduer

Ovenlysvinduer er en fantastisk tilføjelse til ethvert hus eller bygning, som ikke mindst hænger sammen med det forbedrede og anderledes lysindfald, samt muligheden for at køle dit hus eller bygning hurtigere ned.

Der kan dertil være økonomisk fordele at opnå ved at montere ovenlysvinduer, da ovenlysvinduer, i tillæg til at ændre udtrykket på dit hus eller bygning, også ofte vil give en stigning i værdien på dit hus eller bygning.

Som du kan se kan der være flere gode grunde til at overveje, om du bør få monteret ovenlysvinduer. Vil du gerne vide mere om dine muligheder med ovenlysvinduer, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du får en masse brugbar information om ovenlysvinduer, herunder information om priser og fordele ved ovenlysvinduer.

Ønsker du allerede nu et tilbud med pris på at få monteret ovenlysvinduer, så anbefaler vi at du benytter dig af 3byggetilbud.dk, hvor du helt gratis får tre uforpligtende tilbud med pris på montering af ovenlysvinduer. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk, og så vil du modtage dine tre tilbud inden for kun tre arbejdsdage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på montering af ovenlysvinduer hos 3byggetilbud.dk

Ovenlysvinduer pris

Ovenlysvinduer pris – hvad koster ovenlysvinduer

Det er svært at give en konkret pris på montering af et ovenlysvindue, da prisen afhænger af flere forskellige faktorer, såsom om taget er et skråtag eller et fladt tag, hvilken type ovenlysvindue der skal monteres, om der er særlige udfordringer ved montering, og opgavens generelle sværhedsgrad mv.

Prisen på et ovenlysvindue stiger hvis ovenlysvinduet skal monteres på et skråt tag. Det skyldes helt generelt, at det er sværere at arbejde på et skråt tag, sammenlignet med det at arbejde på et fladt tag. Det vil også have betydning hvor stort et ovenlysvindue der skal monteres, hvor eksempelvis et L-formet ovenlysvindue, som oftest vil være dyrere end de almindelige ovenlysvindue.

Det kan derudover have betydning for den endelige pris, hvis der ønskes specielle former for tillægsudstyr. Det kan eksempelvis være behovet for ekstra lydisolering, og om der skal være mulighed for fjernbetjent åbning af ovenlysvinduet.

Prisen på et ovenlysvindue der skal monteres på et skråt tag, koster mellem 7.500 – 15.000 kr. inklusiv moms og montering, alt afhængig af typen af ovenlysvindue og opgavens omfang.

Prisen på et ovenlysvindue der skal monteres på et fladt tag, koster mellem 6.000 – 12.000 kr. inklusiv moms og montering, alt afhængig af typen af ovenlysvindue og opgavens omfang.

Bemærk at ovenstående priser er vejledende markedspriser, og at de derfor er forbundet med usikkerhed. Vil du gerne have en mere reel pris på montering af dine egne ovenlysvinduer, så kan du med fordel få tre gratis og uforpligtende tilbud med pris på montering af ovenlysvinduer hos 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på montering af ovenlysvinduer hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på montering af ovenlysvinduer hos 3byggetilbud.dk

Du kan nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en opgavebeskrivelse, og så vil 3byggetilbud.dk påtage sig ansvaret med at finde tre håndværkere med tilbud på din opgave.

Du slipper dermed for alt besværet ved selv at skulle finde håndværkere med tilbud, alt sammen helt gratis og uforpligtende, og inden for tre arbejdsdage, men derudover opnår du også flere gode økonomiske fordele.

For det første vil du blive tilbudt meget prisvenlige tilbud gennem 3byggetilbud.dk, da håndværkerne kæmper indbyrdes om at vinde din opgave. Det vil ofte føre til at håndværkerne sænker priserne i deres tilbud. Derudover vil du være økonomisk sikret i tilfælde af fejl og mangler på din opgave, med den medfølgende entreprisegaranti der dækker op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Fordele ved at benytte 3byggetilbud.dk:

 • Det er helt gratis at indsende en beskrivelse af din opgave og få tre tilbud
 • Du slipper for en masse besvær ved selv at skulle finde en håndværker med tilbud
 • Tilbuddene er uforpligtende så det koster ingenting hvis du ender med at takke nej
 • Gode priser og fordele på de tilbud du modtager
 • Økonomisk sikret mod fejl og mangler med den medfølgende entreprisegaranti

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på montering af ovenlysvinduer hos 3byggetilbud.dk

Hvad er ovenlysvinduer

Ovenlysvinduer er vinduer der giver et lysindfald ovenfra, i modsætning til normale vinduer, der vil være monteret på en del af en bygningsfacade. Ovenlysvinduer kan monteres på både flade tage og på skråtage, og findes i flere forskellige typer. Du kan se mere om de forskellige typer af ovenlysvinduer du kan vælge imellem i det følgende.

Ovenlysvinduer til skråt tag

Almindelige ovenlysvinduer til skrå tage er et meget almindeligt og populært valg af ovenlysvindue. De fleste almindelige ovenlysvindue vil være vippevinduer eller tophængte vinduer.

Ateliervinduer

Ateliervinduer er også ovenlysvinduer der monteres på skrå tage, men den forskel fra de almindelige ovenlysvinduer, at ateliervinduer ofte vil bestå af flere sammenhængende vinduer, samt et bedre udsyn, da vinklen på vinduerne er tiltet en smule. Ateliervinduer er velegnede hvis du både ønsker udsigt og bedre lysindfald.

Kombination af ovenlys- og facadevinduer

Det er også muligt at kombinere ovenlys- og facadevinduer i et sammenhængende vinduesparti, hvilket giver et klart bedre lysindfald og udsigt, sammenlignet med både de almindelige ovenlysvinduer og ateliervinduer. Kombinationen af ovenlys- og facadevinduer kendes også som L-formede ovenlysvinduer.

Ovenlysvinduer på fladt tag

OVenlysvinduer på et fladt tag giver det bedste lysindfald, da solens stråler og lys har mulighed for at skinne direkte ned gennem ovenlysvinduet. Derudover giver ovenlysvinduer den bedste mulighed for at lukke varme ud af din bolig. Ovenlysvinduer på flade tage fås i flere typer, blandt andet de klassiske kupler, samt buet og plant.

Lystunnel

Er der ikke plads til at montere et almindeligt ovenlysvindue, kan du med fordel montere de mindre lystunneler. De mindre tunneler sikrer et rigtig godt lysindfald, på trods af deres lille størrelse, og er især effektive i sammensætning med flere lystunneler. Lystunneler er ofte ses i gange, entreer og iandre typer af længere og smallerede rum.

Rytterlys

Ved rytterlys har taget en 2-sidet hældning langs tagryggen, eller tagets kip. De to vinduer på hver side af tagryggen eller kippen, vil møde hinanden i toppen af tagryggen. De kan monteres i dele af taget, men ses ofte som længere og sammenhængende vinduer. Rytterlys tager deres navn af den saddelformede tagryg, som rytterlys er monteret på.

Ovenlysvinduer pris

Skal ovenlysvinduet være fjernbetjent eller manuel betjening

Der er mulighed for at få fjernbetjening til dit ovenlysvindue, der gør det muligt at åbne og lukke dit ovenlysvindue fjernbetjent, og altså uden at skulle åbne eller lukke vinduet manuelt. Det lyder måske lidt dovent, men har i mange tilfælde klare fordele.

Det gælder ikke mindst ved ovenlysvinduer som er uden for rækkevidde, og hvor det ville kræve en stol eller stige at nå ovenlysvinduet. Det kan være upraktisk og besværligt, og i disse tilfælde kan et fjernbetjent ovenlysvindue være det mest praktiske valg.

Skal du selv have monteret et ovenlysvindue kan der altså være god grund til, at overveje dine muligheder for at få monteret et fjernbetjent ovenlysvindue. Vær dog opmærksom på at fjernbetjente ovenlysvinduer, har en væsentlig indflydelse på den endelige pris for monteringen af et ovenlysvindue.

Tophængt eller vippevindue

Når du skal have monteret et ovenlysvindue, vil du i mange tilfælde skulle tage stilling til, om du ønsker et tophængt ovenlysvindue, eller ovenlysvinduet som et vippevindue.

Fordelen ved et tophængt ovenlysvindue er, at det tophængte ovenlysvindue fungerer som en lem, hvorfra der kan opnås nemmere adgang til taget. Det kan være en fordel af flere grunde, men vær opmærksom på at det ikke er alle tagtyper, hvor det er anbefalet at der gås rundt på taget.

Alternativt kan du vælge at få monteret et vippevindue som ovenlysvindue, der ofte både er den billigste, samt den mest praktiske løsning. Vippevinduer åbnes og lukkes ved at vippe vinduet, deraf navnet på denne type af vindue. Vippevinduer har blandt andet den fordel at være meget nemmere at rengøre, da vinduet det er muligt at vippe vinduet i tilstrækkelig grad til, at det bliver muligt at rengøre den udvendige del af vinduet ganske nemt.

Skal ovenlysvinduet være fjernbetjent eller manuel betjening Der er mulighed for at få fjernbetjening til dit ovenlysvindue, der gør det muligt at åbne og lukke dit ovenlysvindue fjernbetjent, og altså uden at skulle åbne eller lukke vinduet manuelt. Det lyder måske lidt dovent, men har i mange tilfælde klare fordele. Det gælder ikke mindst ved ovenlysvinduer som er uden for rækkevidde, og hvor det ville kræve en stol eller stige at nå ovenlysvinduet. Det kan være upraktisk og besværligt, og i disse tilfælde kan et fjernbetjent ovenlysvindue være det mest praktiske valg. Skal du selv have monteret et ovenlysvindue kan der altså være god grund til, at overveje dine muligheder for at få monteret et fjernbetjent ovenlysvindue. Vær dog opmærksom på at fjernbetjente ovenlysvinduer, har en væsentlig indflydelse på den endelige pris for monteringen af et ovenlysvindue.

Fordele ved ovenlysvinduer

Som nævnt indledningsvist er der flere gode fordele ved ovenlysvinduer. For det første opnår du et meget bedre lysindfald med et ovenlysvindue, sammenlignet med almindelige vinduer monteret på en facade. Det skyldes at solens stråler og lys vil have meget nemmere ved at trænge gennem et ovenlysvindue, da solens stråler vil skinne direkte ned igennem ovenlysvinduet. Dette giver et meget bedre lysindfald.

Det større lysindfald kan spare dig penge på elregningen, da du ikke vil have det samme behov for kunstig belysning. Dertil kan ovenlysvinduer være med til at forbedre indeklimaet. Det skyldes at den varme luft vil stige til vejrs, og ved at åbne ovenlysvinduet, vil varmen have lettere ved at slippe ud, end hvis varmen skulle slippe ud gennem vinduer monteret i facaden.

De klare fordele ved ovenlysvinduer, samt den forskel ovenlysvinduer kan gøre i det visuelle udtryk, kan have stor positiv effekt på værdisætningen af din bolig. Du kan altså ende med en højere pris i tilfælde af salg ved at montere ovenlysvinduer. Det er derfor ikke kun de praktiske fordele du skal være opmærksom på ved ovenlysvinduer, men som det kan ses, også de økonomiske fordele.

Fordele ved ovenlysvinduer:

 • Få et større og anderledes lysindfald
 • Spar penge på elregningen
 • Giver bedre indeklima
 • Kan give stigninger i din boligs værdi

Ovenlysvinduer er i visse tilfælde påkrævet at kunne fungere som nødudgang

Der kan være tilfælde hvor der er krav om at et ovenlysvindue skal kunne fungere som nødudgang. Der stilles nemlig i Bygningsreglementet krav om, at der i beboelsesrum skal være en åbning ud i det fri. Eksisterer der således ikke en sådan åbning ud i det fri, kan det være påkrævet at ovenlysvinduet skal kunne fungerer som en nødudgang.

Montering af ovenlysvinduer i forbindelse med nyt tag

Der er god økonomisk grund til at montere nye ovenlysvinduer i forbindelse med en ny tagbelægning, da du ved en ny tagbelægning, alligevel er i gang med at arbejde på taget. Du skal nemlig ikke bruge ekstra penge på gøre dit tag parat til, at der kan monteres et ovenlysvindue. Denne udgift vil nemlig allerede været forbundet med din nye tagbelægning.

Det kan derfor være værd at overveje og undersøge om tilstanden på dit tag, er af en sådan tilstand, at det snart er tid til en udskiftning af hele taget. Du kan med fordel forhøre dig hos en fagmand, som kan besigtige dit tag, og komme med anbefalinger til dit tag, herunder hvornår og om du bør udskifte dit tag.

Se mere om at få lagt nyt tag ved at klikke her.

Kan du selv stå for at montere ovenlysvinduer

Der er intet der står i vejen for at du selv står for at montere dine nye ovenlysvinduer. Det er dog langt fra en nem opgave, og heller ikke nogen billig investering. Du bør derfor kun selv stå for at montere ovenlysvinduer, hvis du har erfaring som håndværker, taglægger, montør eller lignende.

Det er samtidig meget vigtigt at et ovenlysvindue, og vinduer generelt, monteres fuldstændig korrekt. Det skyldes at du øger risikoen for varmeudslip og skader i tagkonstruktionen, hvis ikke ovenlysvinduet er monteret korrekt. Det kan i værste tilfælde fører til, at du bliver nødt til at udskifte hele tagkonstruktionen, der er en meget dyr affære.

Har du ikke den store erfaring eller ekspertise på området, så bør du kraftigt overveje om det er bedre at lade en professionel stå for montering af dine nye ovenlysvinduer. På den måde er du nemlig bedst sikret et tilfredsstillende og holdbart resultat.

Du kan nemt og hurtigt finde en professionel håndværker til monteringen af dine ovenlysvinduer, ved at indsende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk. Ved at indsende en opgavebeskrivelse får du nemlig helt gratis tre uforpligtende tilbud på din opgave, inden for kun tre arbejdsdage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på montering af ovenlysvinduer hos 3byggetilbud.dk

Ovenlysvinduer pris

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk

Det er hurtig, nemt og helt gratis at benytte opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, hvorfra du kan indsende en beskrivelse af din opgave. Så snart 3byggetilbud.dk modtager din opgavebeskrivelse, vil 3byggetilbud.dk påtage sig ansvaret med at finde tre håndværkere med tilbud på din opgave, alt sammen inden for tre arbejdsdage.

Du opnår der først og fremmest den kæmpe fordel, at du slipper for en masse besvær ved selv at skulle finde håndværkere med tilbud, men du opnår derudover også flere andre gode fordele.

Du vil blandt andet opnå den store økonomiske fordel, at du gennem 3byggetilbud.dk vil modtage meget prisvenlige og fordelagtige tilbud. Det hænger sammen med den store konkurrence håndværkerne imellem, der kæmper om at vinde din opgave. Det vil ofte føre til at håndværkerne sænker priserne i deres tilbud, og vil også give mange ekstra gode fordele.

Fordele ved at benytte 3byggetilbud.dk:

 • Det er gratis at indsende en beskrivelse af din opgave via 3byggetilbud.dk
 • Du modtager tre uforpligtende tilbud så snart din opgavebeskrivelse er modtaget
 • Du slipper for en masse besvær ved det opsøgende arbejde
 • De tilbud du modtager er ofte meget prisvenlige og fordelagtige
 • Du er økonomisk sikret mod fejl og mangler med den medfølgende entreprisegaranti

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på montering af ovenlysvinduer hos 3byggetilbud.dk