Asbesttag

Asbesttag – information om nedtagning og bortskaffelse af asbesttag

Står du over for en renovering eller udskiftning af dit gamle eternittag, så skal du være opmærksom på, at ældre eternittage kan indeholde asbest. Asbest er et sundhedsskadeligt stof, så i tilfælde af at dit eternittag indeholder asbest, er det vigtigt at du lever op til gældende regler og krav om asbestholdige tage.

De regler og krav der gælder for arbejde på og med asbestholdige tage gør, at det vil være nødvendigt med udstyr, som er specielt fremstillet til arbejde på og med asbestholdige tage. Det er nemlig meget vigtigt at partiklerne fra asbesten ikke spredes i luften, i forbindelse med arbejdets udførelse.

Her på siden kan du læse mere om asbesttage, hvordan du undersøger om dit tag er asbestholdigt, hvordan du renovere eller udskifter dit asbestholdige tage, samt priser og fordele ved at renovere eller udskifte et asbestholdigt eternittag.

Ønsker du allerede nu et tilbud på nedtagning og bortskaffelse af dit asbesttag, så anbefaler vi at du får tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil du modtage tre gratis og uforpligtende tilbud inden for tre arbejdsdage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk

Asbesttag

Pris på nedtagning og bortskaffelse af asbesttag

Prisen på en nedtagning og bortskaffelse af asbesttag kan svinge meget, hvor det ikke mindst vil være tagets areal, udfordringer ved arbejdsopgaven, og de enkelte håndværkeres priser på opgaven. Dertil vil den endelige pris i sagens natur stige, i tilfælde af at taget både skal nedrives, bortskaffes, samt udskiftes med et nyt tag.

Kigger vi udelukkende på prisen for nedtagning og bortskaffelse af et asbesttag, og altså uden udskiftning med nyt tag, så vil prisen være i omegnen af 150 – 200 kr. pr. m2. Det vil betyde en samlet pris på nedrivning og bortskaffelse af et asbesttag på 100 m2 på 15.000 – 20.000 kr. inklusiv moms.

Bemærk at ovenstående priser er et udtryk for vejledende markedspriser, og at de derfor vil være forbundet med usikkerhed. Ønsker du en mere reel pris på din opgave, så kan du med fordel få tre gratis og uforpligtende tilbud, på nedtagning og bortskaffelse af asbesttag hos 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nedtagning og bortskaffelse af asbesttag på 3byggetilbud.dk

Ved at indsende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk, kan du inden for tre arbejdsdage få tre gratis og uforpligtende tilbud på nedtagning og bortskaffelse af dit asbesttag. Du sparer altså en masse tid og besvær, da du ikke selv skal bruge tid på det opsøgende arbejde. 3byggetilbud.dk påtager sig nemlig ansvaret med at finde tre håndværkere med tilbud på din opgave, alt sammen helt gratis og på kun tre arbejdsdage.

I tillæg til den gratis service, de uforpligtende tilbud, og den tid og besvær du sparer ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk, så vil du også modtage flere gode økonomiske fordele når du benytter dig af 3byggetilbud.dk.

For det første vil de tilbud du modtager ofte være meget prisvenlige og fordelagtige. Det skyldes at håndværkerne ved, at de kæmper med andre håndværkere om at vinde din opgave. Det vil føre til at håndværkerne vil sænke deres priser, og tilbyde mange andre gode fordele, i forbindelse med de tilbud de vil afgive på din opgave. Dette er til din klare økonomiske fordel, da du gennem 3byggetilbud.dk, ofte vil modtage bedre tilbud end du ville kunne få andre steder.

Når du takker ja til et tilbud på din opgave gennem 3byggetilbud.dk, så vil du også have fordel af at være økonomisk sikret, i tilfælde af fejl og mangler på din opgave. Det skyldes at der medfølger en entreprisegaranti på din opgave, der dækker på op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv. Som du kan se er der mange gode fordele ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk.

Fordele ved 3byggetilbud.dk:

 • Det er gratis at indsende en opgavebeskrivelse til 3byggetilbud.dk
 • Det er nemt og hurtigt at benytte opgaveformularen på 3byggetilbud.dk
 • Du modtager tre uforpligtende tilbud inden for tre arbejdsdage
 • Du slipper for en masse besvær da du ikke selv skal finde en håndværker med tilbud
 • De tilbud du vil få er ofte meget prisvenlige og fordelagtige
 • Du er økonomisk sikret i tilfælde af mangler med den medfølgende entreprisegaranti

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk

Sådan tjekker du dit tag for asbest

Er du i tvivl om hvorvidt dit eternittag indeholder asbest, så er der måder hvorpå du selv kan finde frem til svaret. Udgangspunktet er at eternittage der er opført før 1984 altid vil indeholde asbest, mens eternittage der er opført mellem 1984 – 1988 kan indeholde asbest. Alle eternittage der er opført efter 1988 indeholder ikke asbest.

Kender du ikke den præcis alder på dit eternittag, så kan du tjekke tagpladernes underside. På tagpladernes underside vil der nemlig ofte fremgå en talrække, og du kan via talrækken afgøre årstal, og hvorvidt dit tag indeholder asbest. Starter talrækken med 4 eller 5, så indeholder dit eternittag ikke asbest. Starter talrækken med 0 eller 1, så indeholder dit eternittag asbest.

Det er dog ikke altid der er muligt at kende alderen på dit eternittag, og hvor det ikke er muligt at tjekke tagpladernes bagside. Ikke alle eternittag vil have talrækker på bagsiden af tagpladerne, og ved andre eternittage kan talrækken være slidt væk gennem årene. Er dette, eller andet, tilfældet, så anbefaler vi at du får en fagmand med forstand på asbesttage til at besigtige dit tag.

Du kan få et gratis tagtjek gennem 3byggetilbud.dk. Du slipper altså for udgifter forbundet med, at få en håndværker eller fagmand ud og besigtige dit tag. Samtidig får du tre gratis og uforpligtende tilbud på udbedringen af dit tag. Du vil altså udover et gratis tagtjek også få en pris, på den udbedring som håndværkeren foreslår i forbindelse med tagtjekket.

Se mere om hvordan du får et gratis tagtjek ved at klikke her.

Nedrivning og bortskaffelse af asbesttag eller tag-på-tag løsning med ståltag

Inden du beslutter dig for at nedrive og bortskaffe dit eternittag med asbest, så kan der være god økonomisk grund til at overveje, om det er bedste at lægge et nyt tag oven på det gamle, ved en såkaldt tag-på-tag løsning.

Du kan nemlig opnå store besparelser ved at lægge nyt tag ovenpå det gamle, da der ikke vil være udgifter forbundet med nedrivning og bortskaffelse, da du ganske enkelt blot lægger dit nye tag ovenpå den gamle tagbelægning og tagkonstruktion.

For ikke at belaste den underliggende tagkonstruktion yderligere, vil det i forbindelse med tag-på-tag løsninger, være nødvendigt at benytte dig af en let type tagmateriale. Her vil stål være den oplagte løsning, da stål er et meget let materiale, samtidig med at stål er meget stærkt og holdbart. Dertil er stål 100% vandfast, hvilket giver optimal beskyttelse af det underliggende tag og tagkonstruktion.

Se mere om nyt tag ovenpå det gamle ved at klikke her.

Regler for arbejde med og på asbesttag

Der gælder en række regler og krav for arbejde med og på asbesttag, som det er vigtigt du er opmærksom på. Vi tager i det følgende et nærmere kig på de vigtigste regler for arbejde med og på asbesttage, men vi anbefaler at du tjekker op i Arbejdstilsynet for de fulde regler og krav på området.

For det første gælder det at gælder der krav og regler vedrørende vedligeholdelsen af et eternittag, der gerne må spules og males, men som kræver en dispensation, og som oftest skal vaskes med en blød svamp. Der er mulighed for at benytte specielle og særlige maskiner til formålet.

Ved renovering eller udskiftning af asbestholdige tage, så gælder der endnu flere krav. For det første må arbejde på og med asbestholdige tage, kun udføres med en særlig asbestdragt. Dertil gælder det at tagpladerne skal behandles meget forsigtigt, så partiklerne med asbest inde i tagpladerne ikke frigives. Det vil siges at hver enkelt tagplade skal tages af i hele plader.

Bemærk at der også gælder regler for hvor meget asbest du som privatperson, har mulighed for at aflevere på en losseplads. Har du derfor en stor bunke asbest til udsmidning, er det en god ide først at kontakte lossepladsen, for at høre om dine muligheder for at smide asbest ud.

Der gælder flere regler og krav, blandt andet at personer under 18 år ikke må arbejde med asbest, men ovenstående er blandt de vigtigste. Vi anbefaler som sagt at du undersøger krav og regler nærmere på Arbejdstilsynets hjemmeside.

Kan du selv stå for nedtagning og bortskaffelse af asbesttag

Der er ikke noget der forhindrer dig i selv at stå for nedtagning og bortskaffelse af et asbestholdigt tag, så længe du følger Arbejdstilsynets krav og regler for arbejde med og på asbestholdige tage. Det er dog ikke uden risiko at arbejde med asbest, og det kræver derfor erfaring og viden på området.

Da asbest er et sundhedsfarligt stof så anbefaler vi til enhver tid, at arbejde med og på asbestholdige tage udføres af professionelle fagfolk. På den måde er du bedst sikret de rette kompetencer og ekspertise, der skal til for at arbejde med asbest. Samtidig vil professionelle fagfolk ofte benytte særlige maskiner, som er designet specielt til at arbejde med asbest. Det er altså den mest sikre løsning at få hjælp af professionelle fagfolk, til arbejde med asbest.

Du finder nemmest en professionel håndværker til din opgave ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk, hvor du hurtigt og nemt kan få tre gratis og uforpligtende tilbud på nedtagning og bortskaffelse af dit asbesttag. Alt du skal gøre er at sende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk, og så vil du modtage tre gratis og uforpligtende tilbud inden for tre arbejdsdage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk

Det er gratis at benytte dig af opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, til at indsende en beskrivelse af din opgave. Så snart 3byggetilbud.dk har modtaget din opgavebeskrivelse, så vil du inden for tre arbejdsdadge modtage tre uforpligtende tilbud, på nedtagning og bortskaffelse af dit asbesttag. Du vil altså spare en masse tid og besvær væk, da du ikke selv skal stå for det opsøgende arbejde med at finde en håndværker med tilbud på din opgave.

Du vil dertil opnå flere andre gode fordele når du benytter dig af 3byggetilbud.dk. For det første vil du modtage meget prisvenlige og fordelagtige tilbud, hvilket hænger sammen den store konkurrence der er mellem håndværkerne, om at vinde din opgave. Det vil ofte føre til lave priser og andre gode fordele i de tilbud du vil modtage gennem 3byggetilbud.dk.

Når du takker ja til et tilbud du har fået gennem 3byggetilbud.dk, så vil du også have fordel af den medfølgende entreprisegaranti. Den medfølgende entreprisegaranti er nemlig din økonomiske sikring for, at du får leveret et tilfredsstillende og holdbart resultat. Entreprisegarantien dækker i tilfælde af fejl og mangler på din opgave, på op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Sådan får du nemt og hurtigt 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk

 1. Gå ind på hjemmesiden 3byggetilbud.dk
 2. Benyt den gratis opgaveformular til at indsende en opgavebeskrivelse
 3. Så snart din opgavebeskrivelse er modtager vil du få tre uforpligtende tilbud
 4. Vælg og accepter det bedste tilbud og kom i gang med det samme
 5. Du er økonomisk sikret i tilfælde af fejl og mangler med den medfølgende entreprisegaranti

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk