Nyt tag ovenpå det gamle

Nyt tag ovenpå det gamle

Skal du have lagt nyt tag kan der være god værdi i at undersøge mulighederne for, at du kan nøjes med at lægge nyt tag ovenpå det gamle. På den måde kan du nemlig opnå store besparelser på din nye tagbelægning, da der ikke skal bruges tid og penge på at fjerne det gamle først.

Der er dog nogle typer af tagbelægninger der er bedre egnet end andre, når det kommer til tagbelægninger af nyt tag ovenpå det gamle. For nogle typer tagbelægninger gælder det, at de slet ikke kan bruges som nyt tag ovenpå det gamle.

Vil du gerne se mere om dine muligheder for at lægge dit nye tag ovenpå det gamle, så læs med her, hvor vi giver råd og vejledning, samt information om priser og fordele ved at lægge et nyt tag ovenpå det gamle.

Ønsker du allerede nu et tilbud på dit nye tag der skal lægges ovenpå det gamle, så kan du med fordel få tre helt gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag ovenpå det gamle hos 3byggetilbud.dk

Nyt tag ovenpå det gamle

Hvad koster et nyt tag ovenpå det gamle

Prisen afhænger af hvilket nyt tag der skal lægges ovenpå det gamle tag. Vi anbefaler at du benytter dig af en tagbelægning i stål, da stål er let og alsidigt materiale, der er velegnet som tagbelægning ovenpå gamle tage. Dertil er stål et meget let materiale, hvilket gør at stålplader ikke vil belaste det underliggende tag og tagkonstruktion yderligere.

Der er flere forskellige typer af stålplader du kan anvende, og fra flere forskellige producenter. Afhængig af typen på stålplader, og fra hvilken producent der indkøbes stålplader hos, så vil den endelige pris også variere.

Prisen på et nyt ståltag vil alt afhængig at ovenstående og flere andre forhold, være i omegnen af 700-750 kr. pr. m2. Denne pris tager dog ikke højde for, at taget skal lægges ovenpå et gammelt tag.

Det er anslået at det er muligt at sparer op mod 30-40 procent ved at lægge et nyt tag ovenpå det gamle. Det vil altså i stedet give en pris i omegnen af 450-500 kr. pr. m2. Det er en meget billig tagbelægning.

Ønsker du en reel pris på din tagbelægning, så får du bedst et prisoverslag ved at indhente et tilbud fra en taglægger. Du kan med fordel få tre gratis og uforpligtende tilbud med pris på din opgave hos 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag ovenpå det gamle hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag ovenpå det gamle

Ved at indsende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk, kan du hurtigt, nemt og helt gratis få tre uforpligtende tilbud på din opgave. Du sparer altså en masse tid og besvær væk, ved selv at skulle stå for det opsøgende arbejde med at finde en taglægger med et tilbud.

Der er flere fordele ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk, herunder at de tilbud du vil modtage på din opgave ofte vil være meget prisvenlige. Det skyldes den store konkurrence om at vinde din opgave taglæggerne imellem, hvilket ofte vil få dem til at sænke priserne i deres tilbud.

Der medfølger også en økonomisk sikring i form af en entreprisegaranti. Entreprisegarantien dækker ved fejl og mangler på opgaven, på op til 35.000 kr. for private, og helt op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Fordele ved 3byggetilbud.dk:

 • Det er nemt og hurtigt at indsende din opgavebeskrivelse og finde en taglægger
 • Det er gratis og uforpligtende
 • Du er økonomisk sikret ved fejl og mangler
 • Du får gode tilbud til prisen

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag ovenpå det gamle hos 3byggetilbud.dk

Kort om nyt tag ovenpå det gamle

Vi anbefaler at du benytter dig af en tagbelægning i stålplader, hvis du skal have lagt nyt tag ovenpå det gamle. Ståltage er nemlig velegnede til de såkaldte “tag-på-tag” løsninger af flere grunde.

For det første er det vigtigt for en tagbelægning ovenpå et gammelt tag, at den underliggende tagkonstruktion kan bære belastningen fra det nye tag. Da ståltage er et let materiale løser ståltage dette problem på perfekt vis.

Dertil er ståltage meget alsidige da de kan bruges på taghældninger helt ned til 4 grader, og stålpladerne er samtidig meget formbare. Af den årsag vil ståltage kunne lægges ovenpå de fleste typer huse. Det er blandt nogle af årsagerne til at det ofte er ståltage, og samtidig blandt årsagerne til at vi anbefaler et ståltag som ny tag ovenpå det gamle.

Se mere om ståltage ved at klikke her.

Forhold du skal være opmærksom på ved nyt tag ovenpå det gamle

Selvom der er store økonomiske fordele ved at lægge et nyt tag ovenpå det gamle, så er der også nogle forhold du skal være opmærksom på. Dem kommer vi nærmere ind på i det følgende. Det er ikke helt problemfrit at lægge et nyt tag ovenpå det gamle. Der er således flere forhold at være opmærksom på, når der skal lægges nyt tag ovenpå det gamle.

 • Tilpasning af tagrender, sternbræt og vindskeder: For det første vil tagbelægning forhøjes, hvilket vil gøre det nødvendigt at tilpasse tagrender, sternbræt og vindskeder, for at få dem tilpasset den nye højde på tagbelægningen.
 • Tætning af tagkonstruktionen: Ved steder i tagkonstruktionen hvor ventilationsrør og hætter føres igennem, er det vigtigt at sikre en god tætning.
 • Tilsyn med tagkonstruktionen: Det kan være svært at opdage skader som fugt og svamp på den underliggende tagkonstruktion. Det er derfor særligt vigtigt at sikre en helt korrekt tagbelægning ved “tag-på-tag” løsninger.
 • Salgsprisen: Det vil mange gange have negativ indflydelse på salgsprisen at have en “tag-på-tag” løsning.

Under hvilke forhold er det en fordel med et nyt tag ovenpå det gamle

På trods af ulemperne ved et nyt tag ovenpå det gamle, så vil der være forhold hvorunder et nyt tag med fordel kan lægges som en “tag-på-tag” løsning. Kan følgende forhold opfyldes, så kan der være god økonomisk fordel i at lægge et nyt tag ovenpå det gamle.

 • Den underliggende tagkonstruktion bør ikke være asbestholdig, da det kan blive meget dyrt at fjerne den underliggende tagkonstruktion i fremtiden.
 • Den underliggende tagkonstruktion skal være sikret bedst muligt mod risiko for fugtskader og svamp, og dertil være ordentligt ventileret.
 • Den underliggende tagkonstruktion skal være isoleret. Bemærk at der er lovkrav om efterisolering hvis investeringen kan betale sig ved nye tagbelægninger.

Gør-det-selv eller professionel taglægger

En tagbelægning er i forvejen en opgave der er bedst løst i hænderne på en professionel. Når man dertil skal tænke på vigtigheden af, at ståltage der lægges ovenpå et gammelt tag, lægges helt korrekt, og med hensyn til den underliggende tagkonstruktion, så er et gør-det-selv projekt noget vi fraråder.

Hvis en “tag-på-tag” løsning ikke udføres korrekt, stiger risikoen for skader på både den underliggende samt den nye tagkonstruktion. Opstår der først skader på den underliggende tagkonstruktion, så skal hele taget skiftes på ny med udgifter til en helt ny tagbelægning til følge.

Derfor anbefaler vi at du benytter dig af en professionel taglægger til din nye tagbelægning ovenpå et gammelt tag, da du derved er sikret bedst muligt mod at få leveret et holdbart resultat. Dertil vil du være forsikret mod skader på din tagkonstruktion, ved skader der er opstået som følge af fejl på taglæggerens arbejde.

Du finder hurtigst og nemmest en ny taglægger ved at få tre gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil du modtage tre tilbud inden for tre arbejdsdage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag ovenpå det gamle hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt tag ovenpå det gamle

Når du benytter dig af 3byggetilbud.dk opnår du flere gode fordele, som blandt andet relaterer sig til de fordelsagtige priser du vil få på de tilbud du modtager, sikkerheden for din opgave med den medfølgende entreprisegaranti, samt den tid og besvær du sparer ved ikke selv at skulle stå for det opsøgende arbejde.

Det er nemt at bruge opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, og derved indsende en beskrivelse af din opgave, og så snart 3byggetilbud.dk modtager din opgavebeskrivelse, så vil de finde tre taglæggere med tilbud på din opgave inden for tre arbejdsdage.

Når du modtager dine tre tilbud vil du opleve at tilbuddene er meget prisvenlige. Det skyldes den store konkurrence taglæggerne imellem om at vinde din opgave, hvilket ofte vil få taglæggerne til at sænke priserne i deres tilbud.

Endeligt er der også den store fordel ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk, at der medfølger en entreprisegaranti på opgaven. Entreprisengarantien er din økonomiske sikkerhed mod fejl og mangler på opgaven, og dækker op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt er det at få 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk

 1. Gå ind på 3byggetilbud.dk
 2. Indsend en opgavebeskrivelse via den gratis opgaveformular på siden
 3. Modtag tre prisvenlige, fordelagtige og uforpligtende tilbud på kun tre arbejdsdage
 4. Accepter dit foretrukne tilbud og start på den opgave med det samme
 5. Du er økonomisk sikret med den medfølgende entreprisegaranti

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag ovenpå det gamle hos 3byggetilbud.dk