Tagmaling pris

Tagmaling pris – Information om priser og fordele ved maling af tag

Er dit tag blevet gammelt og trist at se på, eller er tagets farver og nuancer falmet, så kan du med fordel påføre en maling af taget, så er det muligvis ikke nødvendigt at udskifte taget. Mange gange kan det nemlig være nok med en tagmaling, hvis ellers taget er i god stand.

I Danmark er mange tage lavet i enten eternit, betontegl, tagpap eller stålplader, og det er da også disse typer af tagbelægninger der er bedst mulighed for at male. I teorien kan også almindelige lertegl males, men det er svært at få malingen til at binde ordentligt.

Trænger dit tag til en maling, og vil du gerne vide mere om dine muligheder med en tagmaling, så læs med her på siden hvor vi giver råd og vejledning, samt information om priser og fordele ved en tagmaling.

Ønsker du allerede nu et tilbud på en tagmaling, så anbefaler vi at du får tre gratis og uforpligtende tilbud på en tagmaling hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, og så vil du modtage dine tre gratis og uforpligtende tilbud inden for tre arbejdsdage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på tagmaling hos 3byggetilbud.dk

Tagmaling pris

Tagmaling af pris – Hvad koster maling af tag

I det følgende ser vi nærmere på prisen for en tagmaling. Der flere ting der har afgørende indflydelse på den endelige pris på maling af tag. Blandt nogle af disse er som følger:

 • Arealet: Størrelsen på taget der skal males har indflydelse på mængde af maling der skal bruges, og derfor afgørende indflydelse på den endelige pris.
 • Hældning på taget: Tagets hældning er også en afgørende faktor, da det er mere besværligt og tidskrævende at male på tage med større hældning. 
 • Opgavens omfang og sværhedsgrad: Er der specielle udfordringer der besværliggør opgaven, så vil det kræve ekstra tid, og dermed flere penge at få malet sit tag.
 • Antal lag maling: Jo flere lag der skal males med, jo mere stiger udgiften til indkøb af maling. Derfor har antallet af lag maling der skal males med, afgørende indflydelse på den endelige pris.
 • Asbest i taget: Er der asbest i det tag der skal males, så er der nogle regler og krav der skal overholdes. Tage med asbest vil derfor være dyrere at få malet.

Normalvis vil en tagmaling koster i omegnen af 75-150 kr. pr. m2 på tage med lavere hældning (under 35 grader), og i omegnen af 150-200 kr. pr. m2 for tage med større hældning (over 35 grader).

Bemærk dog at priserne er vejledende og at de derfor kan være forbundet med usikkerhed. Ønsker du en reel pris på din tagmaling, så anbefaler vi at du får tre gratis og uforpligtende tilbud på din tagmaling hos 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på tagmaling hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på tagmaling hos 3byggetilbud.dk

Du kan hurtigt og nemt få tre gratis og uforpligtende tilbud på din tagmaling hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil 3byggetilbud.dk finde tre malere med tilbud på din tagmaling.

Da der vil være stor konkurrence mellem malerne om at vinde din opgave, vil du opleve at priserne ofte er meget fordelagtige. Du kan altså opnå store besparelser på din tagmaling med 3byggetilbud.dk, hvor du også får en entreprisegaranti på din tagmaling, der dækker ved eventuelle fejl og mangler på opgaven.

Fordele ved 3byggetilbud.dk:

 • Du kan helt gratis indsende en opgavebeskrivelse til 3byggetilbud.dk
 • Det er nemt og hurtigt at indsende din opgavebeskrivelse via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk
 • Du slipper for en masse besvær da du ikke selv skal lede efter dine tilbud
 • Tilbuddene du vil få er ofte meget fordelagtige på deres priser og fordele
 • Tilbuddene du vil få er uforpligtende og det koster dermed ikke noget at takke nej
 • Økonomisk sikring i tilfælde af fejl og mangler med den medfølgende entreprisegaranti

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på tagmaling hos 3byggetilbud.dk

Hvorfor maling af tag er en god idé

Det er uundgåeligt at et tag med tiden vil begynde at se slidt og kedeligt ud, og farver og nuancer vil begynde at falme. Ved at male taget kan du slippe for udgifterne til et nyt tag, men stadig få et rigtig flot tag, der kan komme til at fremstå med et udtryk af et helt nyt tag.

Med en tagmaling forskønner du således dit tag, så det kommer til at få det samme udtryk som et helt nyt tag. Det kan ikke bare forskønne taget, men udtrykket på hele boligen, hvilket øger salgsværdien på huset. Et nymalet tag vil nemlig få hele boligen til at se meget mere velholdt ud.

Dertil vil taget også med malingen bliver påført en beskyttende overflade, der for nogle typer af tage kan styrke holdbarheden under slemme vejrforhold. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at en tagmaling ikke kan reparere et slidt og beskadiget tag der bør udskiftes.

Har du et eternittag der skal males er det værd at være opmærksom på, at mange producenter, herunder den store danske producent Cembrit, fraråder maling af ubehandlede eternittage. Det vil sige eternitplader der ikke fra starten har været malede.

Det skyldes at ubehandlede eternitplader skaber spændinger der skader tagpladerne, såfremt de kun er malede på den ene side. Et godt råd til at tjekke om dit tag blev lagt med ubehandlede eller behandle eternitplader, er derfor at tjekke bagsiden på eternitpladerne, og se om der er malet på bagsiden.

Er det ikke muligt for dig at finde frem til hvorvidt dine eternitplader er behandlede eller ubehandlede, kan du med fordel kontakte en fagmand som kan afgøre problemstillingen for dig. På den måde er du nemlig bedst sikret mod skader på dit tag.

Tagmaling pris

Udskiftning eller maling af tag

Der vil være tilfælde hvor det vil være nødvendigt at udskifte taget, og hvor der altså ikke kan nøjes med en tagmaling. Så når taget bliver trist og kedeligt at se på, er det vigtigt at først at afgøre om der er brug for en udskiftning eller maling af taget.

Det vil ofte være nok med en maling af taget, hvis taget er forholdsvist nyt og stadig i god stand, og hvor der blot vil være behov algebehandling og rensning af taget, inden maling af taget kan påbegyndes.

Er der derimod begyndt at opstå, eller er der allerede opstået, skader på taget, i form af nedbrudte, beskadigede, løse tagplader eller andre former for grov slitage, så bør taget i stedet helt udskiftes.

Er du i tvivl om tilstanden på dit eget tag, så kan du med fordel tage kontakt til en fagmand, så fagmanden kan tjekke tilstanden på dit tag. På den måde er du bedste sikret at du ikke maler på at tag, der i stedet burde udskiftes, eller omvendt, udskifter et tag der kunnes nøjes med en tagmaling.

Se mere om nyt tag ved at klikke her.

Maling af tag – Sådan gør du

Under en tagmaling er det nødvendigt at rense taget inden malingen af taget påbegyndes. Malingen vil nemlig ikke binde sig lige så godt på et beskidt underlag, som det vil gøre på et underlag der er renset på forhånd. Dertil kan taget algebehandles efter behov.

Processen med en tagmaling vil derfor inkludere en tagrensning, samt en algebehandling efter behov. Som regel vil processen med algebehandling, tagrensning og maling af taget have følgende arbejdsgang:

 • Først skal taget gennemtjekkes for skader og slitage, så disse kan udbedres inden maling af taget påbegyndes. Det er i den forbindelse vigtigt at taget er tætnet korrekt, så der undgås vandindtagning under rensningen af taget.
 • Er der behov kan taget med fordel afdækkes med plast, for at undgå vandindtagning under rensningen af taget.
 • Dernæst skal tagrenderne tømmes og spules, så blade, kviste og andet fjernes, så vandet fra rensningen af taget kan ledes væk uden problemer med tilstopninger.
 • Nu skal taget først algebehandles og renses, hvorefter taget bliver skyllet efter med vand. Vær opmærksom på at tagrenderne bør være tømt, inden rensningen af taget påbegyndes.
 • Så skal taget imprægneres.
 • Inden maling af taget påbegyndes afdækkes alle nødvendige områder på taget, herunder skotrender, inddækninger, skorstene, vinduer mv.
 • Slutteligt males taget. Alt efter behov males taget af 1-3 omgange.

Maling og rensning af tag med asbest

Er der tale om et asbestholdigt tag så gælder der en række krav og regler, som det er vigtigt at sørge for at overholde i forbindelse med tagmalingen. De specielle regler og krav ved maling af asbestholdige tage er som følger:

 • Du må ikke højstryksspule asbestholdige tage, men det er dog muligt at opnå dispensation i særlige tilfælde.
 • Asbestholdige tage renses i stedet med en blød svamp og en svag vandforsyning, eksempelvis via vandslangen ved lav styrke.
 • Alt udstyr der benyttes i forbindelse med maling af asbestholdige tage skal være godkendt, hvilket også inkluderer det arbejdstøj der benyttes under opgaven.

Det er dog muligt at få renset sit asbestholdige tag, da nogle firmaer har specialiseret sig i netop denne kunst. Under arbejdet anvendes en specielt godkendt maskine, der sikrer at asbesten ikke hvirvles op i luften. Vandet der bruges under rensningen vil derudover blivet filtreret, for at undgå at asbesten ikke ender i kloakken.

Sådan tjekker du om der er asbest i dit tag

Du bør på forhånd undersøge om der er asbest i dit tag, inden du påbegynder maling af taget, eller andre renoveringer af taget for den sags skyld. Det vil især være ældre eternittage der indeholder asbest. Du kan som udgangspunkt følge følgende årstal på din tagbelægning.

 • Eternittage fra før 1984: Eternittage fra før 1984 vil altid indeholde asbest, og du bør derfor overlade alt arbejde på eternittage fra før 1984 til professionelle fagfolk.
 • Eternittage i perioden 1984-1988: Efter 1984 begyndte man så småt at gå væk fra asbest i eternittage. Der blev stadig produceret eternittage frem mod 1988. Eternittage fra denne periode kan derfor muligvis indeholde asbest.
 • Eternittage efter 1988: Eternittage opført efter 1988 indeholder ikke asbest. Du kan derfor frit arbejde på taget uden hensyn til gældende regler for tage med asbest.

Er du i tvivl om alderen på dit eternittag, så kan du ved at tjekke tagpladerne hurtigt tjekke hvilket årstal taget er blevet lagt. På tagpladernes overside vil der nemlig fremgå et tal. Består det første tal af et 4 eller 5 tal er taget ikke asbestholdigt. Består det første tal derimod af 0 eller 1 så er dit tag asbestholdigt.

Det er dog ikke altid det er muligt at se disse tal, da de eksempelvis kan være utydeligt grundet slitage, mens andre tagplader er helt uden tal. I sådanne tilfælde kan du med fordel kontakte en fagmand, der kan fastslå tagets alder for dig. Det gælder nemlig om at være på den sikrer side når det kommer til asbest, da der er meget strenge regler og lovgivning på området. Asbest udgør nemlig en sundhedsrisiko, og skal derfor behandles med største forsigtighed.

Se mere om tagrensning ved at klikke her.

Tagmaling – Gør det selv eller professionel maler

Maling af tag, holdt sammen rensning af taget, er vel nok en af de nemmeste opgaver når det kommer til arbejdet på et tag. Derfor er det en opgave du sagtens kan kaste dig ud i som et gør-det-selv projekt.

Du bør dog på forhånd sikre dig at du har en plan for maling af taget, da det ikke er så ligetil som det lyder. Du kan med fordel følge arbejdsgangen som beskrevet længere oppe på siden, og læse mere op på de enkelte punkter efter behov.

Den store fordel ved at male taget selv er selvfølgelig at du sparer en masse penge. Den eneste udgift ved et gør-det-selv projekt, vil således være udgiften til indkøb af materialer og redskaber til brug under arbejdet.

Der er dog også flere gode fordele ved at vælge at benytte dig af en professionel maler. For det første sparer du en masse tid, da du med en maler ikke selv skal male taget. Dertil vil du ofte være sikret et flottere resultat med en professionel, sammenlignet med et gør-det-selv projekt.

Ønsker du en pris og et tilbud på din tagmaling af en professionel maler, så anbefaler vi at du får tre gratis og uforpligtende tilbud på din tagmaling hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil du få tre tilbud på opgaven inden for tre arbejdsdage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på tagmaling hos 3byggetilbud.dk

Tagmaling pris

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din tagmaling hos 3byggetilbud.dk

Ved at indsende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk, kan du nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud. Med 3byggetilbud.dk får du dine tilbud inden for tre arbejdsdage. Du sparer altså alt tiden og besværet ved selv at skulle stå for det opsøgende arbejde.

Der er dog flere andre gode fordele ved at benytte 3byggetilbud.dk, hvor du blandt andet vil modtage meget prisvenlige tilbud på din opgave. Det hænger sammen med den konkurrence der er mellem malerne på at vinde din opgave, der ofte vil få dem til at sænke priserne i deres tilbud.

Når du benytter dig af 3byggetilbud.dk får du dertil en entreprisegaranti med der dækker ved fejl og mangler. Entreprisegarantien er altså din økonomiske sikring mod fejl og mangler på opgaven, der dækker op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Fordele ved 3byggetilbud.dk:

 • Du kan helt gratis indsende en opgavebeskrivelse til 3byggetilbud.dk
 • Det er nemt og hurtigt at indsende din opgavebeskrivelse via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk
 • Du slipper for en masse besvær da du ikke selv skal lede efter dine tilbud
 • Tilbuddene du vil få er ofte meget fordelagtige på deres priser og fordele
 • Tilbuddene du vil få er uforpligtende og det koster dermed ikke noget at takke nej
 • Økonomisk sikring i tilfælde af fejl og mangler med den medfølgende entreprisegaranti

Så nemt er det at få 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk

 1. Gå ind på 3byggetilbud.dk
 2. Indsend en opgavebeskrivelse via opgaveformularen
 3. Du vil herefter modtage tre gratis og uforpligtende tilbud inden for kun tre arbejdsdage
 4. Accepter det bedste tilbud og start på din opgave med det samme
 5. Du får en entreprisegaranti der dækker i tilfælde af fejl og mangler på din opgave

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på tagmaling hos 3byggetilbud.dk