Loftisolering pris

Loftisolering pris – information om priser og fordele ved isolering af loft

Har du et loftsrum der ikke er isoleret kan der være rigtig god økonomisk grund til, at få efterisoleret dit loftsrum da du kan spare mange penge på varmeregningen. Dertil vil det også øge værdien på dit hus, som er en klar økonomisk fordel ved et eventuelt fremtidigt salg.

Vil du gerne vide mere om dine muligheder for at få isoleret dit loftsrum, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du finder en masse brugbar information, herunder om priser og fordele ved en loftisolering.

Ønsker du allerede nu et tilbud på en isolering af dit loft, så anbefaler vi at du får tre uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at sende en beskrivelse ind til 3byggetilbud.dk, og så vil du inden for tre arbejdsdage modtage dine tre uforpligtende tilbud – alt sammen ganske gratis.

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på loftisolering på 3byggetilbud.dk

Loftisolering pris

Loftisolering pris – hvad koster isolering af loft

En loftisolering er som nævnt ovenfor en rigtig god investering, da du kan opnå store besparelser på din varmeregning. Alt afhængig af om du selv står for din loftisolering, eller om du får en professionel til at stå for isoleringen af dit loft, så kan din investering have tjent sig selv ind inden for 5-15 år.

Prisen på en en loftisolering varierer meget alt afhængig af en række faktorer, herunder hvor stort et loftsrum der skal isoleres, indkøb af materialer, om der er behov for nye dampspær, og selvfølgelig om du står for din loftisolering selv, eller om du får professionel hjælp, samt dennes pris for at udføre arbejdet.

Tager vi udgangspunkt i et loftsrum på 100 m2 vil prisen for en loftisolering inklusiv nye dampspær, være i omegnen af 40.000 kr. inklusiv moms og hjælp fra en professionel. Uden nye dampspær vil prisen være i omegnen af 20.000-30.000 kr. inklusiv moms.

Står du selv for din loftisolering vil du kunne spare mange penge, hvor det mange gange vil være muligt at spare helt op mod en 75% på den endelig pris for isoleringen af dit loft. Står du selv for din loftisolering, kan du således kunne isolere dit loft på 100 m2 for en pris i omegnen af 10.000 kr. alt inklusiv.

Bemærk at ovenstående priser er vejledende markedspriser, og at de for vil være forbundet med usikkerhed. Ønsker du en mere reel pris på isolering af lige netop dit loft, så får du bedst den mest reelle pris, ved at få et tilbud på din isolering af loftet.

Du finder nemmest et tilbud på isoleringen af dit loft ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk, hvor du blot skal indsende en beskrivelse af din opgave, hvorefter du vil modtage tre gratis og uforpligtende tilbud med pris på isoleringen af dit loft.

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på loftisolering på 3byggetilbud.dk

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på loftisolering på 3byggetilbud.dk

Det er helt gratis at benytte dig af opgave formularen på 3byggetilbud.dk, og indsende en beskrivelse af din opgave, hvorefter du vil modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave inden for tre arbejdsdage. Du slipper altså for alt besværet ved selv at skulle have fundet frem til dine tilbud.

Du opnår dog flere andre gode fordele når du benytter dig af 3byggetilbud.dk, hvor du blandt andet vil modtage meget fordelagtige og prisvenlige tilbud. Det hænger sammen med den store konkurrence der er om at vinde den opgave, og så ofte vil resultere i lavere priser og andre gode fordele i de tilbud du modtager.

Når du accepterer et tilbud gennem 3byggetilbud.dk vil du dertil få en entreprisegaranti med, som dækker i tilfælde af fejl og mangler på din opgave. Entreprisegarantien er altså din økonomiske sikkerhed for et veludført arbejde, og dækker på op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Fordele ved at benytte 3byggetilbud.dk:

 • Det er gratis at indsende en opgavebeskrivelse til 3byggetilbud.dk
 • Det er nemt og hurtigt at benytte opgaveformularen på 3byggetilbud.dk
 • Du modtager tre uforpligtende tilbud inden for tre arbejdsdage
 • Du slipper for en masse besvær da du ikke selv skal finde en håndværker med tilbud
 • De tilbud du vil få er ofte meget prisvenlige og fordelagtige
 • Du er økonomisk sikret i tilfælde af mangler med den medfølgende entreprisegaranti

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på loftisolering på 3byggetilbud.dk

Hvad er loftisolering

En loftisolering er en isolering af et loftsrum der har til formål og hensigt, at forhindre varmen i dit hus i at slippe ud gennem taget. Det er særligt afgørende at have et isoleret loft, da varme altid vil stige opad, og du derfor med en loftisolering vil begrænse dit varmeudslip betragteligt. Det er kun huset ydermure der har en mere afgørende betydning, hvilket alene skyldes de store overflader på ydermurene.

Isolering kan bestå af flere forskellige materialer, hvor det i sidste ende er afgørende, at materialet har den fornødne isolerende effekt. De mest anvendte former for materiale ved isolering er mineraluld, herunder sten eller glasuld, ekspanderet polystyren, også kendt som flamengo, træfiber, perlit og papiruld.

Selve isoleringen af et loftsrum kan overordnet inddeles i to former, hvor der enten kan isoleres med isoleringsruller oftest bestående af mineraluld, eller med isoleringsgranulat, der sprøjtes med en isoleringsmaskine ud over loftet. Vi ser nærmere på de to typer i det følgende.

Typer og metoder til isolering af loft

Når du skal isolere dit loft kan du enten vælge at gøre det med isoleringsruller, eller med isolerende granulat. Der er fordele og ulemper ved dem begge, så det kan derfor være en fordel at se nærmere på de to typer, for at se hvilken type af isolering du bør isolere dit eget loft med.

Isoleringsruller

Ved isolering med isoleringsruller lægges der de store ruller, eller måtter, udover hele loftet, hvorefter der vil blive skabt en isolerende effekt. Isoleringsruller er den billigste metode at isolere et loft på, hvis du selv har planer om at stå for isoleringen.

Isolering med granulat

Isolering med granulat udføres af professionelle, og det er derfor nødvendigt at betale for, at en professionel isolatør står for isoleringen af dit loft med granulat. Har du alligevel planer om at lade en professionel isolatør om at stå for din isolering, så er isolering med granulat dog den billigere løsning, sammenlignet med at få lagt isolering med isoleringsruller.

Det afgørende for dit valg af isolering, er derfor ikke mindst afhængig af, hvorvidt du ønsker at stå for isoleringen selv, eller om du ønsker en professionel til at udføre arbejdet.

Der er ikke den store forskel på isolationsevnen på de to typer, men isoleringsruller er dog udsat for varmeudslip, i sprækker og revner mellem samlinger på de forskellige isoleringsruller. Her vil isolering med granulat give en mere effektiv isolering. Har du mulighed for det, kan du med fordel isolere med en kombination af de to typer af isolering.

Loftisolering pris

Fordele ved isolering af loft

Der er klare fordele ved at isolere dit loft, som både relaterer sig til en bedre opvarmning af dit hus, samt økonomiske fordele, herunder besparelser på din varmeregning og en stigning i værdien på dit hus.

Ved at isolere dit hus begrænser du varmeudslippet, hvilket også er et af de væsentligste formål med en loftisolering. Du slipper også for kuldestråling og kuldenedfald fra de kolde lofter. Det giver et bedre indeklima, da du ikke skal gå og fryse, og være ekstra udsat for sygdom.

Dertil er der de klare økonomiske fordele, som først og fremmest relaterer sig til besparelserne på din varmeregning. Står du selv for at isolere dit loft, vil investeringen have tjent sig selv ind igen på kun 5-10 år. Får du professionel hjælp til din isolering, vil prisen på isoleringen i sagens natur stige. Har du fået professionel hjælp, vil investeringen have tjent sig selv ind igen på mellem 10-20 år.

Går du med planer om på et tidspunkt at skulle sælge dit hus, så opnår du også en økonomisk fordel i værdien på dit hus. Jo bedre dit hus er isoleret, og jo flere penge de kommende ejere kan spare på varmeregningen, jo mere stiger værdien af dit hus.

Fordele ved loftisolering:

 • Begrænser varmeudslippet i dit hus
 • Du slipper for kuldestråling og kuldenedfald
 • Giver et bedre indeklima
 • Du opnår store besparelser på din varmeregning
 • Dit hus opnår en værdistigning

Efterisolering af loft

Efterisolering af loft henviser til, at loftet i et hus ikke har været isoleret, dengang huset blev bygget. Der tales derfor om, at der sker en isolering efter at huset er bygget. En efterisolering af loft er altså ikke det samme, som når der isoleres i forbindelse med at et hus bliver bygget.

Forskellen, udover tidspunktet for hvornår der isoleres, ses ikke mindst på prisen. Det vil ofte være dyrere i prisen at efterisolere et loft, end det vil være at isolere i forbindelse med nybyggeri.

Bemærk at der kan gælde krav og regler om efterisolering, i tilfælde af at du renoverer på dit hus. Dette gælder dog kun i hvis investeringen er rentabel. Du kan se mere om dette længere nede her på siden, under afsnittet med isoleringskrav.

Spar penge på loftisolering ved at kombinere med større renoveringer

Som nævnt ovenfor er det billigere at få isoleret et loft i forbindelse med et nybyggeri, end det er i forbindelse med en efterisolering af loft. På samme måde gælder det, at det kan betale sig at isolere i forbindelse med renoveringer på taget, i tagkonstruktionen eller andet, da isoleringen ofte vil tilbydes til en billigere pris, hvis isoleringen er en del af en større entreprise.

Vær derudover opmærksom på, at der gælder lovkrav om efterisolering i forbindelse med renoveringer. Disse lovkrav fremgår af Byggereglementet, og vi gennemgår kort de vigtigste regler i det følgende afsnit.

Skal du have isoleret dit loft i forbindelse med et nyt tag, så kan du med fordel se mere om nye tagbelægninger med isolering ved at klikke her.

Får du professionel hjælp til loftisolering kan du med fordel selv stå for indkøb af materialer

I tilfælde af at du vælger en professionel håndværker til at stå for din loftisolering, vil du i mange tilfælde kunne opnå en del besparelser, ved selv at stå for indkøb af materialer. Det skyldes at håndværkerne mange gange vil lægge ekstra ovenpå prisen til indkøb af materialer, i de tilbud de vil afgive på din loftisolering. Det kan derfor godt betale sig at stå for selv at indkøbe materialer.

For at sikre dig at du ikke indkøber for store mængder materialer, så bør du først afmåle det område der skal isoleres, således at du får overblik over, hvor store mængder isoleringsmateriale du skal købe ind. Når du køber ind til materialer er et godt tip, at undersøge om der er tilbud på byggemarkeder eller online, da der ofte vil være mange penge at spare på restpartier og udsalgsvarer.

Isoleringskrav

Byggereglement stiller krav om at du efterisolere dit loft i forbindelse med renoveringer, herunder i forbindelse med renoveringer på dit tag og din tagkonstruktion. Det gælder dog kun så længe at investeringen er rentabel.

Med at investeringen er rentabel betyder, at det skal være en investering der kan tjene sig selv ind igen. Kort sagt betyder rentabilitet at investeringen skal kunne betale sig. For at udregne om efterisolering er rentabel bruges en simpel formel:

(Årlig besparelse i kr. x levetid i år):Investering

Er resultatet af denne formel større end 1,33, så anses investeringen for rentabel. Det følger i sagen natur deraf, at hvis resultatet er lavere end 1,33, så anses investeringen ikke for rentabel. Det kan dog stadig godt betale sig at investere i en loftisolering, såfremt resultatet er under 1,33, hvilket blandt andet skal ses i lyset af de forventede stigende energipriser i de kommende år.

Dertil er der i Byggereglementet også krav til selve isoleringen, der blandt andet skal have en vis tykkelse. Er tykkelsen på din eksisterende loftisolering på under 75 mm, så vil det som oftest være en rentabel investering at efterisolere. Når du efterisolere eller isolere i forbindelse med nybyggeri, så er der krav til tykkelsen på din isolering og U-værdien, som skal være på henholdsvis 300 mm. eller med en U-værdi på højst 0,12.

Før at du kan isolere dit loft indefra skal der være en tilstrækkelig ståhøjde, der ifølge Byggereglementet skal være på mindst 2,3 meter fra gulvet og op til loftet i huse, og 2,5 meter fra gulvet og op til loftet i lejligheder. Der kan dog i visse tilfælde gives dispensation helt ned til 2,1 meter.

Sådan isolere du dit loft

Du kan ikke selv stå for at isolere dit loft med granulat, og derfor vil følgende vejledning tage udgangspunkt i, at du isolere dit loft med isoleringsruller. Du kan med fordel se videoen nederst i dette afsnit, for at se en udførlig guide til, hvordan du isolere dit loft.

Inden du beslutter dig for at gå i gang med selv at isolere dit loft, bør du nøje overveje om det ikke er bedre at overlade opgaven til en professionel. Det er nemlig meget vigtigt at isoleringen lægges korrekt, så du undgår skader med fugt og råd, der hurtigt kan løbe op i store udgifter til renoveringer og reparationer.

Sådan isolere du dit loft:

 1. Gør-det-selv eller professionel hjælp: Det første du bør overveje er om du selv vil stå for isoleringen af dit loft, eller om du vil have professionel hjælp til din loftisolering. Her vil dine ønsker være afgørende, men også hvilken type af isolering du vælger, vil have indflydelse på om du kan gør-det-selv, eller om det er nødvendigt med professionel hjælp.
 2. Hvor meget isolering skal du bruge: Inden du går til næste punkt om materialer, så er det en god ide at undersøge hvor meget isoleringsmateriale du skal indkøbe. Det er nemlig spild af penge at købe for meget isoleringsmateriale. Du skal minimum isolere med 200 mm, men som oftest over 300 mm. Dette kan du sammenholde med antallet af kvadratmeter, for at få et nogenlunde estimat.
 3. Valg af materialer: Det næste du skal overveje er dit valg af isoleringsmateriale. Ønsker du selv at stå for isoleringen af dit loft kan du kun vælge isoleringsruller, da isolering med granulat kræver professionel hjælp og ekspertise. Ønsker du at få professionel hjælp uanset typen af isolering, så bør du til gengæld vælge isolering med granulat, da det er en billigere og hurtigere isolering at lægge, sammenlignet med isoleringsruller.
 4. Gennemtjek dit loftsrum for eksisterende isolering: Er der allerede eksisterende isolering, der med fordel kan benyttes i forbindelse med efterisoleringen af dit loft. Det kræver dog at isoleringen stadig er brugbar, og du bør udskifte den ved tegn på meget slitage. Det er vigtigt at du overholder Byggereglements regler om tykkelse og U-værdi på din isolering, der skal være henholdsvis 300 mm. eller med en U-værdi der ikke overstiger 0,12. Du bør i samme ombæring også tjekke tilstanden på dampspærren, der også bør udskiftes hvis den er meget slidt.
 5. Gangbro: Er der ikke en eksisterende gangbro, og selvom det ikke er en nødvendighed, så er det anbefalet at der opføres en gangbro. På den måde bliver det muligt at kunne tilse taget på et senere tidspunkt, uden at skulle betræde og ødelægge den eksisterende isolering.
 6. Isolering af loftsrum: Efter at have fulgt de foregående skridt, er det tid til at lægge selve isoleringen. Husk at være opmærksom på de gældende regler og krav i Byggereglementet, hvad angår tykkelsen og U-værdien på isoleringen. Vær også opmærksom på ikke at tildække ventilationsriste.

Gør-det-selv eller professionel hjælp

Som nævnt længere oppe er der mange penge at spare ved, at du selv står for din loftisolering. Du kan således spare op mod 75% af den samlede udgift ved din loftisolering ved at gøre det selv. Der er heller intet i lovgivningen der forhindrer dig i selv at udføre arbejdet, og har du derfor håndværker erfaring, kan der altså være rigtig gode grunde til at gøre det selv.

Det afgørende for om du selv kan stå for at isolere dit lov, er dog hvilken type af isolering du vælger at benytte dig af. Således kan selv stå for at isolere dit loft med isoleringsruller, men ønsker du isolering med granulat, så er det nødvendigt at få hjælp af en professionel isolatør.

Det er derudover helt afgørende at isoleringen lægges korrekt, så du undgår skader som fugt og råd. Det er blandt andet vigtigt at have forstand på ventilation og fugt. Da der er tale om en afgørende funktion i dit hus, så anbefaler vi til enhver tid at du benytter dig af en professionel til at stå for din loftisolering.

Du finder og får nemmest professionel hjælp til isolering af loft, ved at indsende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk. På den måde vil du nemlig på kun tre arbejdsdage modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på loftisolering på 3byggetilbud.dk

Tips til at finde den rigtige hjælp til loftisolering

Har du besluttet dig for at bruge professionel hjælp til din loftisolering, så kommer vi i det følgende med en række tips, råd og vejledning til, hvordan du finder frem til den helt rigtige håndværker.

For det første bør du altid benytte dig af en uddannet og faglært håndværker, da du på den måde som udgangspunkt er sikret den største garanti på et tilfredsstillende resultat. At benytte en uddannet og fagudlært håndværker, er da også hele baggrunden for at få professionel hjælp, da man netop er ude efter den uddannede og faglærte ekspertise.

Når du først har fundet frem til en uddannet og faglært håndværker, så kan du med fordel undersøge håndværkerens anmeldelser. Har håndværkeren mange og gode anmeldelser, så er det et rigtigt godt tegn på, at du kan forvente at få leveret et godt og tilfredsstillende resultat. Bemærk at der kan være flere anmeldelsesportaler hvor håndværkeren kan fremgå, og at du får det bedst overblik hvis du undersøger så mange som muligt.

Et godt tip er at undersøge hvor længe håndværkerens firma har eksisteret. Er der tale om et firma med mange år på bagen, så er det også et rigtig godt tegn på, at håndværkeren er til at stole på, og at håndværkeren har den fornødne ekspertise og erfaring.

Endeligt kan du med fordel kontakte flere forskellige håndværkere, med henblik på at få et tilbud. Ved at få flere tilbud kan du sammenligne tilbuddene, og dermed nemmere finde frem til den bedste håndværker med det bedste tilbud.

Tips til at finde den rigtige professionelle hjælp:

 • Benyt dig altid af uddannede og faglærte håndværkere
 • Undersøg håndværkerens anmeldelser og hvor længe håndværkerens firma har eksisteret
 • Tag kontakt til flere håndværkere for at få flere tilbud du kan sammenligne

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk

Du kan nemt og hurtigt indsende en beskrivelse af din opgave via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, og modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave. På den måde skal du ikke selv stå for det opsøgende arbejde med at finde håndværkere og tilbud, og sparer derved en masse tid og besvær.

Du vil samtidig opnå flere andre gode fordele gennem 3byggetilbud.dk, hvor du blandt andet vil opleve, at du vil modtage meget prisvenlige og fordelagtige tilbud. Det hænger sammen med at håndværkerne ved de kæmper med andre om at vinde din opgave, hvilket ofte vil føre til at de sænker priserne, og tilbyder flere andre gode fordel i de tilbud de afgiver.

Dertil opnår du den økonomiske sikkerhed gennem 3byggetilbud.dk, at der medfølger en entreprisegaranti på din opgave, der dækker i tilfælde af fejl og mangler. Entreprisegarantien dækker på op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv. Som det kan ses er der mange gode grunde til at benytte dig af 3byggetilbud.dk.

Så nemt er det at få 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk

 1. Gå ind på 3byggetilbud.dk
 2. Benyt den gratis opgaveformular og indsend en beskrivelse af din opgave
 3. Du modtager tre billige og uforpligtende tilbud på din opgave inden for kun tre arbejdsdage
 4. Vælg det tilbud der passer dig bedst og kom i gang med din opgave med det samme
 5. Du vil være økonomisk sikret med den medfølgende entreprisegaranti

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på loftisolering på 3byggetilbud.dk