Eternittag pris

Eternittag pris – Information om priser og fordele ved et eternittag

Eternittag er et godt valg af nyt tag, da det både kan modstå de danske vejrforhold, samtidig med at det er billigt og let at montere. Der findes flere typer eternittag med de tre mest populære værende bølgeeternit, eternitskifer og toscana. Fælles for alle typer eternittag er at de monteres med store eternitplader.

Vil du gerne vide mere om dine muligheder for at få et nyt eternittag, kan du læse med videre her på siden for at få råd og vejledning til eternittage, samt information om priser og fordele.

Ønsker du allerede nu et tilbud på et nyt eternittag, så anbefaler vi at du får tre gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre for at få dine tre uforpligtende tilbud, er at benytte dig af den gratis opgaveformular på 3byggetilbud.dk, hvor du nemt og hurtigt kan indsende en beskrivelse af din opgave.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på montering af nyt eternittag

Eternit tag priser

Hvad er prisen på et nyt eternittag

Den endelige eternittag pris afhænger ikke mindst af typen på eternittaget. Derudover vil prisen også afhænge af størrelsen på opgavens omfang. Ønsker du hjælp til montering af taget, vil der i sagens natur også være en udgift til taglæggerens arbejdskraft.

Nedenfor finder du de vejledende markedspriser på et nyt eternittag, enten i bølgeeternit, eternitskifer eller toscana, samt priseksempler på nyt eternittag til henholdsvis huse og skure.

 • Bølgeeternittag – 300 kr. pr/m2 uden montering, 700 kr. pr/m2 med montering
 • Eternitskifer – 600 kr. pr/m2 uden montering, 1300 kr. pr/m2 med montering
 • Toscana – 400 kr. pr/m2 uden montering, 800 kr. pr/m2 med montering

Priseksempler

I det følgende har vi opstillet nogle priseksempler på nyt eternittag. Eksemplerne vil tage udgangspunkt i eternittag til et hus og til et skur.

Bemærk at priserne udelukkende inkluderer tagbelægninger af “rene” tage. Det vil sige tagbelægninger uden udskiftning af ovenlysvinduer, kviste og andre typer af opgaver ved tagbelægning.

Prisen på et tag i bølgeeternit til et hus på 100 m2

Et nyt tag i bølgeeternit til et hus uden montering vil koste i omegnen af 32.000 kr. Prisen på et tag i bølgeeternit til et hus inklusiv montering koster i omegnen af 64.000 kr.

Prisen på et tag i bølgeeternit til et skur på 20 m2

Et nyt tag i bølgeeternit til et skur uden montering vil koste i omegnen af 15.000 kr. Prisen på et nyt tag i bølgeeternit til et skur inklusiv montering koster i omegnen af 30.000 kr.

Prisen på et tag i eternitskifer til et hus på 100 m2

Et nyt tag i eternitskifer til et hus uden montering vil koste i omegnen af 65.000 kr. Prisen på et tag i eternitskifer til et hus inklusiv montering koster i omegnen af 120.000 kr.

Prisen på et tag i eternitskifer til et skur på 20 m2

Et nyt tag i eternitskifer til et hus uden montering vil koste i omegnen af 30.000 kr. Prisen på et tag i eternitskifer til et hus inklusiv montering koster i omegnen af 60.000 kr.

Prisen på et eternittag i toscana til et hus på 100 m2

Et nyt tag i eternitskifer til et hus uden montering vil koste i omegnen af 40.000 kr. Prisen på et tag i eternitskifer til et hus inklusiv montering koster i omegnen af 80.000 kr.

Prisen på et eternittag i toscana til et skur på 20 m2

Et nyt tag i eternitskifer til et hus uden montering vil koste i omegnen af 20.000 kr. Prisen på et tag i eternitskifer til et hus inklusiv montering koster i omegnen af 40.000 kr.

Bemærk at priserne er vejledende, og er derfor forbundet med usikkerhed. Vil du have et rigtigt prisoverslag, anbefaler vi at du indhenter tre gratis tilbud hos 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på montering af nyt eternittag

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt eternittag

Du kan få tre gratis og uforpligtende tilbud på montering af nyt eternittag hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og afvente at du får dine tilbud. Du vil modtage dine tilbud inden for tre arbejdsdage.

Når du får tre tilbud hos 3byggetilbud.dk får du en entreprisegaranti med på opgaven. Du er der med økonomisk sikret ved fejl og mangler på opgaven.

Du opnår også den kæmpe økonomisk fordel, at de tilbud du vil få hos 3byggetilbud.dk er bedre, end de tilbud du ville kunne få andre steder. Det hænger sammen med den store konkurrence der vil være på at vinde din opgave håndværkerne imellem.

Fordele ved 3byggetilbud.dk:

 • Det er nemt og hurtigt at benytte
 • Det er gratis og uforpligtende
 • Du er økonomisk sikret ved fejl og mangler
 • Du får gode tilbud til prisen

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på montering af nyt eternittag

Hvad er eternittag

Den tekniske betegnelse for det materiale som eternittage er opbygget af kaldes for fibercement. Selve fibercementen i sig selv er opbygget af cement blandet med fibre, der gør fibercement meget stærkere end almindelig cement.

Dertil er fibercement et let materiale, der sammenlagt med den store styrke, gør fibercement til et ideelt byggemateriale, der kan modstå alle danske vejrforhold.

Andre fordele ved eternittag inkluderer modstandsdygtigheden overfor angreb fra fugt og svamp, den brandhæmmende virkning, og at det er opbygget i de miljøvenlige materialer, cement, vand, fibre og mineraler.

Eternittag har også den store fordel at det er nemt at montere, hvilket hænger sammen med opbygningen af taget. Et eternittag monteres nemlig med eternitplader, der er meget nemmere at arbejde med en tegl eksempelvis.

Typer af eternittag

Der findes flere forskellige typer eternittag, og i det følgende gennemgår vi de mest populære typer af eternittag, bølgeeternit, eternitskifer og toscana. Se mere om de mest populære typer af eternittag herunder.

Bølgeeternit

Bølgeeternit er som navnet antyder et eternit tag lavet i bølgede eternitplader. Den bølgede opbygning i tage med bølgeeternit gør, at tagets udtryk tager form af et tegltag.

Ved tagbelægning med bølgeeternit skal der vælges mellem eternitplader i typerne B5, B6, B7 og B9. Tallene står for bølgernes højde på eternitpladerne.

Ved indkøb af eternitplader kommer eternitpladerne i deres naturlige grå cementfarve, eller i forskellige andre farver, herunder mørkegrå, mørkeblå, antracit med flere. Det afhænger da at typen af eternitplade der indkøbes, da nogle eternitplader udelukkendes leveres som ubehandlede.

Et tag i bølgeeternit monteres i store plader på omkring 1 meter i bredden, og mellem 0,5-1 meter i længden. Der er ikke krav om at der skal være undertag ved tage i bølgeeternit, da eternitpladerne anses for at være helt vandtætte. Du kan forvente en levetid på omkring 20-30 år.

Eternitskifer

Eternitskifer findes i flere forskellige typer, størrelser og farver. En af de store fordele ved eternitskifer er dens alsidighed. Eternitskifer kan således anvendes ved både tagbelægninger, til gavl og til facader.

Der findes fire typer af eternitskifer som er almindelig eternitskifer, diagonale eternitskifer der findes i to forskellige størrelser, samt Westerland.

Det er ikke alle typer af eternitskifer der kan monteres som en tagbelægning, uden et underliggende undertag. Det skyldes at det ikke er alle typer af eternitskifer er vandtætte. Afgørende er hældningen, der som minimum skal være på 18 grader.

Der er mulighed for at selv at lægge et tag i eternitskifer, men vær opmærksom på at det er sværere at lægge tage i eternitskifer, sammenlignet med andre eternittage. Det kan derfor ofte betale sig at lade en professionel taglægger om tagbelægningen.

Et skifertag i eternitskifer er den billige måde at lave et skifertag på. Den helt rigtige og klassiske måde at lave et skifertag på involvere brugen af naturskifer.

Se mere om skifertage ved at klikke her.

Eternittag pris

Toscana

Eternittage i Toscana minder måske endnu mere om bølgeeternit end tage i eternitskifer. Faktisk kan man se på Toscana som en mellemting mellem bølgeeternit og eternitskifer. Du får således både bølger og flade overflader, i en og samme tagbelægning.

Selvom toscana kunne lyde som noget der er inspireret fra de varme Sydeuropa, så er stilen passer stilen faktisk på perfekt vis ind, i den nordiske tradition om simple elegante udtryk.

På samme måde som de fleste andre typer eternittage, så er der ikke behov for et undertag, da eternitpladerne anses for helt tætte, uanset typen af eternittag. Det er dog nødvendigt med en hældning på omkring 18 grader, før at toscana tage er helt vandtætte.

Fordele og ulemper ved eternittage

Eternittage er meget populære på de danske boliger og bygninger, da der er flere gode fordele ved et eternittag. Der er dog også enkelte ulemper. Vi ser nærmere på fordele og ulemper ved eternittag i det følgende.

Fordele

Eternittage er særligt populære grundet den billigere pris og nemmere montering, sammenlignet med andre typer af tage.

Da de fleste eternittage er helt vandtætte opnår du også den optimale beskyttelse mod fugt og svamp. Af samme årsag er det heller ikke nødvendigt med et undertag. 

Det fibercement som udgør opbygningen af eternittage, gør dertil eternittage brandhæmmende. Fibercementen er samtidig et meget slidstærk materiale, der garanterer et tag der holder i alle slags vejrforhold.

Ulemper

En af de store ulemper ved eternittage er den kortere levetid, sammenlignet med andre typer af tage. Du kan forvente en levetid på mellem 20-30 år.

Af andre ulemper kan nævnes at skader på taget skal udbedres hurtigt, da risikoen for fugt og svamp ellers stiger betragteligt.

Det er også vigtigt at rengøre eternittage regelmæssigt, da taget opbygninger i naturlige materialer, er en rigtig god grobund for mos og alger.

Eternittag pris

Hvordan monteres et eternittag

Når du har besluttet dig for at montere, eller lægge, et eternittag, er det første du skal gøre at lave et underlag til taget. Til eternittag bruges de godkendte taglægter af typen T1.

Taglægterne lægges på den flade led, hvorefter der sættes en skrue i midten af alle krydsene. Afstanden mellem lægterne varierer alt afhængig af typen af eternittag.

Når lægterne er på plads skal eternitpladerne monteres. Eternitpladerne monteres ved at bore huller der skrues fast med skruer. Det er vigtigt at eternitpladerne skrues i toppen af eternitpladernes bølger, da vand skal kunne løbe frit mellem bølgerne på taget.

Afslutningsvis afskæres overskydende lægter og spær. Det sigtes efter at opnå et passende udhæng på omkring 40 cm. Herefter skal der monteres tagrender.

Der hvor sternbræt og tagrende skal sidde skal spærene skæres af. På den måde kan dråber og vand lande inde i tagrenden.

Nu skal sternbrættet monteres. Sternbrættet er det bræt, hvor tagrenden skal sidde. Det er vigtigt at påføre sternbrættet grunder og træbeskyttelse, for at give beskyttelse mod fugt. Sternbrættet skal lægges så det flugter med lægternes ender. Afslutningsvis lægges et tag så der undgås regn mellem vindskeder og eternitpladerne.

Kan du selv montere et eternittag

Som udgangspunkt kan du godt selv lægge et eternittag, ikke mindst de eternitplader er nemme at arbejde med. Eternittage er generelt en af de nemmere typer tage at lægge og montere.

Som beskrevet ovenfor kræver det lægning af lægter, der skal fungerer som underlag for selve taget, samt en montering af eternitpladerne på lægterne. Det kræver altså en smule forstand på tagbelægning, samt at hænderne er skruet ordentligt på.

For at opnå det bedste resultat så anbefaler vi dog at du får monteret dit eternittag af en professionel taglægger. Det er nemlig vigtigt at taget lægges korrekt, da der ellers er øget risiko for alvorlige skader, med høje udgifter og omkostninger til følge.

Skal du have lagt et nyt eternittag kan du med fordel finde din næste taglægger hos 3byggetilbud.dk. Hos 3byggetilbud.dk får du nemlig 3 gratis og uforpligtende tilbud på din tagbelægning.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på montering af nyt eternittag

Vedligeholdelse af eternittag

Eternittage er ret modtagelige over for mos og alger, og skal derfor rengøres regelmæssigt. På den måde sikres den bedste beskyttelse af taget.

Tagrensning af et eternittag gøres med mos- og algebehandling, samt en grundigt og effektiv rensning af tagrenderne. Med tiden kan eternittage med fordel males, for at give ekstra beskyttelse. Samtidig får du i udtrykket et helt nyt tag når du maler det.

Vær dog opmærksom på ikke at male og slide for meget på nedslidte eternittage, da det kan skade mere end det gavner. Du kan nemlig risikerer at ødelægge slidte plader, der kan føre til utætheder med risiko for fugt og svamp til følge.

Vær også opmærksom på at tagrensning og især tagmaling, ikke er nogen lille opgave. Det er måske bedre at overlade opgaven til en professionel fagmand.

Hvornår skal et eternittag udskiftes

Et eternittag holder som allerede nævnt mellem 20-30 år. Det kan dog svært at vide helt præcis hvornår tager bør udskiftes.

Det kan nemlig være svært at se hvor slidt taget er, da det kan være svært at få øje på revner og sprækker i taget. Ved selv de mindste revner og sprækker, øges risikoen for fugt og svamp.

Ved synlige revner og sprækker i taget kan meget tyde på, at det er på tide med en udskiftning af taget. Inden du udskifter taget anbefaler vi dog, at du indhenter råd og vejledning fra en fagmand.

Hvordan kan levetiden forlænges på et eternittag

Levetiden på et eternittag forlænges bedst ved en tagmaling, da dette skaber en beskyttende overflade på taget. På samme tid som tagmalingen kan man med fordel udskifte de mest slidte eternitplader på taget.

Der bør derudover foretages en regelmæssig rengøring med mos- og algebehandling, der forhindrer vækst af mos og alger på taget.

Det er dog ikke entydigt hvorvidt disse tiltag rent faktisk beskytter taget, eller om det blot har en mindre beskyttende og forebyggende effekt. Dog siger al logik, at en kærlig beskyttende hånd går lang vej for at forlænge tagets levetid.

Se mere om tagrensning ved at klikke her.

Værd at vide om eternittage

Nedenfor finder du nogle af de mest stillede spørgsmål om eternittage. Her kan du finde svar på spørgsmål om asbest i eternit, undertage med mere.

Er der asbest i eternit

Der er hundredtusindvis af huse fra 60’er- og 70’erne der er fyldt med asbest i tagbelægningen. I dag laves eternit dog af fibercement, så alle nye tagbelægninger i eternit vil være uden asbest.

Spørgsmålet om asbest er derfor kun relevant ved ældre huse. Har du asbest i taget bør du som vidt muligt udskifte det. Det anbefales at du lader en professionel om at arbejde med tage der indeholder asbest, da asbest er et sundhedsskadeligt materiale.

Tage med asbest er dog ikke farlige i sig selv, det er først når taget skal opbrydes eller skiftes, at risikoen for at blive udsat for asbest udgør en sundhedsrisiko.

Kræver eternittage et undertag

De fleste typer eternittage er helt vandtætte, og der er derfor ingen krav om et undertag. Der er dog nogle typer af eternittage der ikke er helt vandtætte.

Et eksempel på et eternittag der kræver et undertag er eternitskifer. Eternitskifer findes dog i flere undertyper, og det er faktisk muligt at undvære et undertag på de mest almindelige typer eternitskifer. Det kræver som minimum en hældning på 18 grader på taget.

Se mere om undertag ved at klikke her.

Kan eternit lægges på alle typer huse og bygninger

Som udgangspunkt kan eternittage lægges på alle typer af huse og bygninger. Det afgørende er hvorvidt underlaget er bæredygtigt nok.

Da eternittage dog er en let tagtype vil eternittage kunne lægges på mere eller mindre alle huse og bygninger. Du kan med fordel forhøre dig hos en fagmand, om muligheden for at udskifte dit eget tag med et eternittag.

Eternittag pris

Kan eternittag lægges ovenpå et eksisterende tag

Du kan godt montere et eternittag ovenpå et eksisterende tag, da eternit er et let materiale, der ikke vil udsætte det underliggende tag for skadende belastning.

Almindeligvis vil der dog bruges ståltag i forbindelse med tagbelægninger, ovenpå på eksisterende tage. Faktisk af samme årsag, da ståltage er en let tagbelægning.

Der kan dog være godt grund til at fjerne det eksisterende tag først, hvis man alligevel har håndværkere rendende rundt på taget.

Ulempen ved at lægge tag ovenpå eksisterende tagbelægninger er nemlig, at du ofte vil få en mindre garanti. Det kan dertil være svært at tjekke for skader på det underliggende tag.

Når du montere et ståltag ovenpå et eksisterende tag, er det derudover vigtigt at du sikre en ordentlig isolering af det eksisterende tag. Det skyldes at ståltaget, når det monteres ovenpå et eksisterende tag, ikke vil have isolerende egenskaber.

Vi anbefaler en professionel taglægger

Har du besluttet dig for at få lagt et nyt eternittag, så anbefaler vi at du benytter dig af en professionel taglægger. På den måde er du nemlig bedst sikret et tilfredsstillende og holdbar resultat.

Har man ikke selv den fornødne erfaring eller viden om montering af eternittage, så risikerer man hurtigt at få lagt et tag der ikke holder, og man risikerer i værste tilfælde at måtte lægge taget om.

I værste tilfælde kan man beskadige det nyt tag under monteringen i en sådan grad, at taget er stort set ubrugeligt. Det vil have den konsekvens at taget skal lægges om, med udgifter til nye materialer mv. Det kan derfor hurtigt vise sig at blive en kostbar beslutning at lægge taget selv.

Det kan dog være en svær opgave at finde frem til den rigtige taglægger, der kan klare opgaven til den rigtige pris. Du kan dog med fordel få tre gratis og uforpligtende tilbud gennem vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på montering af nyt eternittag

Eternittag pris

Find din næste taglægger og få 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk

Det er nemt og hurtigt at finde din næste taglægger gennem 3byggetilbud.dk, da alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave. Herefter overtager 3byggetilbud.dk ansvaret med at finde taglæggerne inden for tre arbejdsdage.

Du sparer altså alt besværet væk ved selv at skulle finde frem til tagææggerne, og få indhentet tilbud på din opgave. Tilbuddene modtager du allerede inden for tre arbejdsdage, så det er både nemt og hurtigt at finde din næste taglægger hos 3byggetilbud.dk.

Når du vælger en taglægger gennem 3byggetilbud.dk for du tilmed en entreprisegaranti med på din opgave. Entreprisegarantien fungerer som din økonomiske sikkerhed ved fejl og mangler på opgaven. Entrepisegarantien dækker på op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Den største fordel ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk er dog uden tvivl den endelige pris på taglæggeren. De mange taglæggere der er tilknyttet 3byggetilbud.dk vil nemlig kæmpe indbyrdes, om retten til at give et tilbud på din opgave. Det vil ofte resultere i meget fordelagtige tilbud.

Sådan får du nemt og hurtigt 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk

 1. Gå ind på hjemmesiden 3byggetilbud.dk
 2. Benyt den gratis opgaveformular til at indsende en opgavebeskrivelse
 3. Så snart din opgavebeskrivelse er modtager vil du få tre uforpligtende tilbud
 4. Vælg og accepter det bedste tilbud og kom i gang med det samme
 5. Du er økonomisk sikret i tilfælde af fejl og mangler med den medfølgende entreprisegaranti

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på montering af nyt eternittag