Solcelletag pris

Solcelletag pris – Information om priser og fordele ved et solcelletag

Normalt forbindes et solcelletag med paneler af solceller taget, hvilket da også er den traditionelle måde at lægge et solcelletag på. Det er dog i dag også muligt at få rene solcelletage, altså et tag der er lavet direkte i solceller.

Et solcelletag er en rigtig god økonomisk investering, da taget over tid vil tjene sig selv hjem, og som undervejs vil spare dig for mange penge på de faste udgifter. Derudover er solcelletage et utroligt klimavenligt valg, da der produceres energi helt uden CO2 udledning og negativt klimaaftryk.

Vil du se mere om dine muligheder for at få et solcelletag, så læs med her for at få råd og vejledning, samt information om priser og fordele ved solcelletag.

Ønsker du at få lagt et nyt solcelletag kan du med fordel benytte dig af 3byggetilbud.dk, hvor du hurtigt og nemt kan få tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt solcelletag. Alt du skal gøre for at få tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt solcelletag, er at indsende en beskrivelse af din opgave via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt solcelletag

Solcelletag pris

Hvad koster et nyt solcelletag

Prisen på et solcelletag ligger i den høje ende. Derfor et det vigtigt at se på et solcelletag som en investering, der tjener sig selv ind over tid. Med tanke på de besparelser der opnås ved at have et solcelletag, gør solcelletag til en af de bedste økonomiske investeringer til taget.

Du skal påregne en pris på et nyt integreret solcelletag på omkring 300.000-400.000 kr. på et hus mellem 100-150 m2. Det er rundt regnet 100.000-150.000 kr. mere end et tag uden solceller.

Det bør derfor overvejes om det kan betale sig at investere i et solcelletag på den korte bane, men tænker du langsigtet er der ingen tvivl. Det anslås at et solcelletag kan tjene sig selv hjem på 30 år, med store årlige besparelser i de faste udgifter til følge.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt solcelletag

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt solcelletag

Du kan spare en masse tid og besvær væk ved at finde din næste taglægger hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er nemlig at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil 3byggetilbud.dk påtage sig ansvaret med at finde tre taglæggere med tilbud på din opgave.

Der er flere andre gode grunde til at benytte dig af 3byggetilbud.dk, da der blandt medfølger en entreprisegaranti der dækker ved fejl og mangler. Derudover er tilbuddene vil få gennem 3byggetilbud.dk meget prisvenlige og fordelsagtige, hvilket hænger sammen med den store konkurrence der er om at vinde din opgave.

Fordele ved 3byggetilbud.dk:

  • Det er nemt og hurtigt at benytte
  • Det er gratis og uforpligtende
  • Du er økonomisk sikret ved fejl og mangler
  • Du får gode tilbud til prisen

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt solcelletag

Hvad er et solcelletag

Et solcelletag har til formål at gøre et hus selvforsynende med energi. Solcelletage kan enten være et uintegreret solcelletag, eller et integreret solcelletag. De uintegrerede solcelletag er dem som oftest forbindes med solcelletage.

I de senere år har de rene, eller de integrerede, solcelletage vundet mere og mere frem. Det skyldes ikke mindst to ting, at for det første er de integrerede langt mere effektive, og at de for det andet er meget pænere som tagbelægning.

Måden hvorpå et solcelletag virker er ved at solcellerne opfanger solens stråler, som derefter omdannes til energi og el. Med solceller bliver det altså muligt at opnå store besparelser på el og varmeregninger. Det anslås et solcelletag kan stå for 80% af en husholdnings forbrug.

Lytter man til producenterne af solcelletage, så mener mange faktisk at et integreret solcelletag kan stå for 100% af en husholdnings forbrug. Det afhænger dog af flere ting, blandt andet at huset som helhed er ordentligt isoleret, og at der foretages andre energibesparende tiltag.

I det følgende gennemgår vi de typer solcelletage, de integrerede og de uintegrerede, og ser nærmere på hvilken type der er den bedste.

Uintegrerede solcelletage

De uintegrerede solcelletage er som allerede nævnt, den type af solcelletag der oftest forbindelses med et solcelletag. De kendetegnes ved de store paneler med solceller, der monteres ovenpå taget.

I dag undgår man gerne at benytte denne type solceller til taget, hvor det i stedet anbefales at få lagt et integreret solcelletag. Det hænger blandt andet sammen med at de integrerede solcelletage er meget mere effektive.

Integrerede solcelletage

De integrerede solcelletage er helt nye på markedet i Danmark. Det er først nu her i de senere år, vi har kunne se de første rene solcelletage rundt omkring i landet. Vi kan dog godt forvente at se flere af dem i løbet af de kommende år, da priserne efterhånden ligner dem på andre dyrere tagbelægninger.

De integrerede solcelletage er meget mere effektive end de uintegrerede, og er blandt andet meget bedre til at opfange sollys på gråvejrsdagene. Dertil er de markant pænere i udtrykket, end de ofte store og klodsede paneler med solceller, der kendetegner de uintegrerede solcelletage.

Fordele ved et solcelletag

Den helt store fordel ved et solcelletag er uden tvivl de store besparelser der opnås. Et solcelletag er en rigtig god investering på den lange bane, der kan tjene sig selv hjem i løbet af 30 år.

Dertil er solcelletage meget klimavenlige, da de producerer ren energi. Klimaaftrykket ved solceller er således udelukkende en faktor under produktionen. Det anslås at klimaaftrykket vil være tjent ind igen i løbet af de første to år et solcelletag er i brug.

De nye integrerede solcelletage er derudover meget flottere end de gamle typer med paneler med solceller på taget. På afstand kan man næsten ikke se der er tale om et solcelletag, hvilket gør at de integrerede solcelletage er meget nemmere at tilpasse resten af boligområdet.

Der er også fordele forbundet med den lave vedligeholdelse, da solcelletage er selvrensende. Det skyldes at de blanke overflader renses nemt i regnen, men også at solcellerne vil nå en temperatur på op til 80 grader, hvilket gør at alger og andet skidt ikke kan overleve på solcellerne.

Er et solcelletag en god investering

Det anslås af producenter bag de integrerede solcelletage, at et solcelletag vil tjene sig selv hjem efter 30 år. Det vil sige, at du kan opnå besparelser på diverse udgifter for mellem 300.000-400.000 kr. over en periode på 30 år. Det er for de fleste danskere rigtig mange penge, og det er et klar og tydeligt ja til, at et solcelletag er en god investering.

Dertil har solcelletage en lang levetid på helt op til 80 år, og kræver stort set ingen vedligeholdelse, da solcelletage er stort set selvrensende. Der er altså stort set ingen ekstra udgifter forbundet med et solcelletag, udover udgiften til materialer og montering.

Solcelletage er dog ikke kun en økonomisk god investering, det er også en god investering i fremtiden. Der er nemlig ingen CO2 udledning under den energiproduktionen. Som sagt er det eneste klimaaftryk, det klimaaftryk der sættes under produktionen af solcellerne, der dog er tjent ind igen efter to års brug.

Som det kan ses af ovenstående er et solcelletag på alle måder en god investering, da det på en og samme tid giver store besparelser på både udgifter og klimaaftrykket.

Brug med fordel en luft til vand- varmepumpe eller en jordvarmepumpe

Du kan med fordel benytte dig af enten en luft til vand- varmepumpe eller en jordvarmepumpe, så du på den måde kan bruges strømmen til at bruge den.

Med denne løsning sikrer du dig mod en overproduktion af strøm. Et overforbrug af strøm er ikke en god investering, så medmindre du har et ekstremt højt el-forbrug, så bør du følge ovenstående råd.

Værd at vide inden du monterer et solcelletag

For det første anbefales det at du undgår at vende taget mod nord, og at du optimalt set vender taget mod syd. Vender taget mod øst eller vest, er dette også fint. Der anbefales en hældning på 30-45 grader. Ved fladere hældninger mister solcelletaget meget af dets effektivitet, helt op til 20-40 procent.

Dertil bør du sikre dig at taget ikke kommet til at stå i skygge i løbet af dagen, da det selvsagt vil gå ud over solcellernes mulighed for at opfange sollys, og dermed deres effektivitet.

Du bør også undersøge din kommunes lokalplaner, for at se gældende krav og regler på boligområdet. Der kan nemlig være begrænsninger for hvilke tage der må opføres, under hvilke betingelser, størrelser og meget andet.

Gør-det-selv eller professionel taglægger

Det frarådes på det kraftigste at lægge et solcelletag som gør-det-selv, da det er et meget svært teknisk arbejde. Dertil er der krav i Bygningsreglementet der skal overholdes, i forbindelse med montering af solceller.

Derfor er opgaven bedst overladt til professionel, og vores anbefaling er derfor også at du finder en professionel taglægger med forstand på solcelletage.

Du finder nemmest din næste taglægger ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk, hvor du får tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave, samt mange andre gode og økonomisk fordele.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt solcelletag

Solcelletag pris

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt solcelletag

Du kan nemt og hurtigt finde din næste taglægger gennem 3byggetilbud.dk, og få tre uforpligtende tilbud på din tagbelægning helt gratis.

Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så påtager 3byggetilbud.dk sig ansvaret med at finde taglæggerne med tilbud, alt sammen inden for tre arbejdsdage efter at have modtage beskrivelsen af din opgave.

Når du vælger din taglægger gennem 3byggetilbud.dk opnår du flere gode fordele, herunder økonomiske fordele ved den medfølgende entreprisegaranti, samt de meget prisvenlige tilbud du vil modtage.

Fordele ved 3byggetilbud.dk

Når du benytter dig af 3byggetilbud.dk vil du først og fremmest spare en masse tid og besvær væk, som du ellers skulle have brugt på det opsøgende arbejde med at finde en taglægger. Med 3byggetilbud.dk finder de taglæggerne for dig, alt sammen inden for tre arbejdsdage.

Når du får dine tilbud af taglæggerne gennem 3byggetilbud.dk, vil du dertil opleve, at tilbuddene vil være meget prisvenlige. Det skyldes at taglæggerne konkurrere indbyrdes om at vinde din opgave, hvilket mange gange resulterer i at taglæggerne sænker deres priser.

Når du accepterer et af tilbuddene vil der også være den store fordel, at der medfølger en entreprisegaranti. Du er altså sikret økonomisk ved fejl og mangler på opgaven. Entreprisegarantien dækker op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Sådan får du nemt og hurtigt 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk

  1. Gå ind på 3byggetilbud.dk
  2. Indsend en opgavebeskrivelse via opgaveformularen
  3. Du vil herefter modtage tre gratis og uforpligtende tilbud inden for kun tre arbejdsdage
  4. Accepter det bedste tilbud og start på din opgave med det samme
  5. Du får en entreprisegaranti der dækker i tilfælde af fejl og mangler på din opgave

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt solcelletag