Tagpap pris

Tagpap pris – Priser og information om fordele ved et tagpaptag

Skal du have lagt nyt tag på huset så er der god grund til at overveje et tag i tagpap. Tagpap er nemlig et stærkt og holdbart materiale, der samtidig giver rigtig god beskyttelse mod de danske vejrforhold. Tagpap er derudover et utroligt let materiale der har en stor alsidighed ved tagbelægning. Det gør tagpap ideelt til alle slags huse og bygninger, især på tagbelægninger med specielle tagudformninger.

Ovenstående fordele, samt den lave pris, gør tagpap til et meget populært valg af tagbelægning blandt både professionelle og gør-det-selv folket. Står du derfor overfor et gør-det-selv projekt, eller med ønsker om et billigt og alsidigt tag, kan der være gode grunde til at se nærmere på dine muligheder for at få et nyt tagpaptag.

Vil du gerne vide mere om dine muligheder med tagpap, så læs med her for gode råd og vejledning, samt information om priser og hvor du finder de bedste tilbud på et nyt tagpaptag.

Ønsker du allerede på nuværende tidspunkt et tilbud på et nyt tagpaptag, så anbefaler vi at du får tre gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en gratis beskrivelse af din opgave via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, og du vil herefter modtage tre uforpligtende tilbud inden for tre arbejdsdage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af tagpap

Tagpap pris

Tagpap priser pr m2

Det kan være svært at sige på forhånd hvad prisen er på et nyt tagpaptag. Den endelige pris vil nemlig varierer alt afhængig af flere ting, herunder hvor stort et tag der skal lægges, udgiften til materialer og taglægger mv.

Det er derfor nemmest at se på tagpap priser pr. m2. Den rene m2 pris er nemlig nemmere at sammenhold og sammenligne, med priser på andre typer af tage.

Ved 1-lags tagpap vil prisen være i omegnen af 400-600 kr. pr. m2 uden hjælp til lægning af taget, og i omegnen af 1000-1200 kr. pr. m2 med hjælp til lægning af taget.

Ved 2-lags tagpap vil prisen være i omegnen af 500-700 kr. pr. m2 uden hjælp til lægning af taget, og i omegnen af 1000-1500 kr. pr. m2 med hjælp til lægning af taget.

Nedenfor har vi taget udgangspunkt i de vejledende tagpap priser pr. m2 og ser nærmere på nogle priseksempler. Bemærk at de vejledende priser kan være forbundet med usikkerhed.

Priseksempler på et nyt tagpaptag

I det følgende har vi opsat nogle vejledende priseksempler på lægning af tagpap, både med 1 og 2-lags tagpap. Priseksemplerne vil tage udgangspunkt i nyt tag til hus på 100 m2.

1-lags tagpap priser pr. m2 uden montering på 100 m2 hus

Et nyt 1-lags tagpaptag på et 100 m2 hus koster rundt regnet 50.000 kr. inklusiv materialer. 

1-lags tagpap priser pr. m2 med montering på 100 m2 hus

Et nyt 1-lags tagpaptag på et 100 m2 hus koster rundt regnet 110.000 kr. inklusiv materialer og montering.

2-lags tagpap priser pr. m2 uden montering på 100 m2 hus

Et nyt 2-lags tagpaptag på et 100 m2 hus koster rundt regnet 150.000 kr. inklusiv materialer.

2-lags tagpap priser pr. m2 med montering på 100 m2 hus

Et nyt 2-lags tagpaptag på et 100 m2 hus koster rundt regnet 150.000 kr. inklusiv materialer og montering.

Bemærk at prisen er for belægning af et rent tag, altså en tagbelægning uden de større udfordringer uden ovenlysvinduer, renovering af skorsten mv.

Ønsker du et prisestimat fra en taglægger, så anbefaler vi at du indhenter tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tagpaptag hos 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af tagpap

Tagpap pris

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt tagpaptag hos 3byggetilbud.dk

Det er hurtigt og nemt at få tre gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil 3byggetilbud.dk sætte dig i kontakt med tre taglæggere inden for tre arbejdsdage.

Dertil opnår du de store økonomisk fordele, da der for det første medfølger en entreprisegaranti der dækker ved fejl og mangler, og for det andet, at de tilbud får gennem 3byggetilbud.dk er meget prisvenlige og fordelagtigt.

Fordele ved 3byggetilbud.dk:

  • Det er nemt og hurtigt at benytte
  • Det er gratis og uforpligtende
  • Du er økonomisk sikret ved fejl og mangler
  • Du får gode tilbud til prisen

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af tagpap

Hvad er tagpap

Et tagpaptag er et let og tyndt tag der består af plader i tagpap. I gamle dage bestod opbygningen af tagpap af andre materialer, men med tiden opstod der behov for en større styrke, samt længere levetid på taget.

Løsningen blev polyesterfibre der gør moderne tagpaptage utroligt stærke og holdbare. Selve tagpappen er opbygget i enten 1 eller 2-lags tagpap, med en kerne der består af polyesterfibre, og uden på kernen af bitumen (et bindestof) der blandes med kunstgummi, ofte asfalt og syntetisk gummi.

Ved 2-lags tagpap vil de to lag være forskellige. Det nederste lag i tagpappet, underpappet, fungerer som et helt tæt underlag for overpappen. I overpappen vil der ofte være små skifersten. Under længning af tagpaptag brændes overpappen fast til underpappen.

Et hus med et tag i tagpap kan fås i forskellige farver. Farverne tagpap kan fås i er, grå, lysegrå, grøn, teglrød, hvid og sort. Der er også mulighed for at få flere andre farver, men udelukkende ved større bestillinger.

Fordele ved tagpap

De største fordele ved tagpap er uden tvivl den store alsidighed, den lave pris, og at et tag med tagpap er hurtigt og forholdsvist nemt at lægge og montere. Det er også en stor fordel, at tagpap kan monteres ovenpå ældre tagpap

Da tagpap er et blødt, men stærkt, materiale der klæbes fast på et underlag, kommet et tagpaptag med stor arkitektonisk alsidighed, da tagpap kan anvendes på stort set alle tag og tagudformninger.

Sammenholdt med den lave pris, sammenlignet med andre typer tage, og at tagpap er hurtigt og forholdsvist nemt at montere, gør tagpap til et meget populært valg af tag.

Ulemper ved tagpap

Der er få egentlige ulemper ved tagpap, hvoraf den største nok er den kortere levetid, sammenlignet med andre typer af tage. Tagpap kan dog med god vedligeholdelse holde op til over 40 år, så det er stadigvæk et tag med en god levetid.

Tagpap pris

På hvilke tage kan man lægge tagpap

Den store alsidighed ved tagpap gør at tagpap kan anvendes på stort set alle huse og bygninger. Det skyldes både at tagpap er et blødt, men, stærkt materiale, der er nemt at arbejde med, og at det samtidig er et let materiale, der ikke i særlig grad belaster underlaget.

Tagpap kan således ofte både ses i sammenhæng med huse og boliger, men også på sommerhuse, garager og andre tilbygninger, da tagpap som sagt kan lægges på alle typer tage.

Inden du beslutter dig for at lægge nyt tag med tagpap, så bør du undersøge din kommunes lokalplan. Der kan nemlig være regler og begrænsninger på, hvilke typer af tag man må lægge i sit lokalområde.

Lægning af tagpaptag

Det er forholdsvist nemt at lægge og montere et tagpaptag, sammenlignet med flere andre typer af tag. Der er dog mindre forskellene på lægning af tagpag, da man eksempelvis kan brænde tagpap fast, men også kan lægge tagpap uden at brænde.

I det følgende ser vi nærmere på hvad vi antager for at være den nemmeste måde, at lægge og montere et nyt tag med tagpap på. Taget monteres med tagpap fra Icobal.

Det skal du bruge til lægning af tagpaptag

Følgende er en oversigt over det du skal bruge i forbindelse med lægning af tagpap:

  • Icobal tagpap
  • Alu profiler (vindskede og tagfod)
  • Søm
  • Arbejdshandsker
  • Saks i typen stålregel
  • Hammer
  • Fugepistol
  • Søm til tagpap og og tagklæber
  • Tagpap strimmel

Underlaget

Det første der skal styr på er underlaget. Underlaget kan som tidligere nævnt være i mange forskellige typer, men kræver dog et jævnt og plant underlag. Det kunne med fordel være en plade i krydsfiner, hvorpå tagpap monteres. Her monteres også vindskede og tagfod, samt alu profiler.

Lægning af tagpap

Med underlaget, vindskede, tagfod og alu profiler på plads, er det nu tid til at lægge eller montere med tagpap. Der startes med at lægge den første rulle med tagpap ud, der lægges ved tagfoden på taget. Når tagpap er rullet ud, bankes de fast med søm til tagpap.

Ved samlinger af ruller med tagpap, skal de to ruller tagpap overlappe hinanden. Der sigtes efter at opnå en overlapning på omkring 15 cm. Tagpap der overlapper hinanden samles ved hjælp af en klæber.

Sidste række lægges med en tagpap strimmel. Tagpap strimlen har allerede en klæber på hele bagsiden, der gør den nem at sætte fast. Strimlen kan skæres i bredden efter behov. Lægning med tagpap afsluttes med at fuge hele vejen rundt i kanten.

Glatlægning med tagpap

Glatlægning med tagpap er den klassiske måde at lægge et tagpaptag på. Glatlægning er, som navnet måske antyder, et tag der har en glat overflade.

Listedækning med tagpap

Når der skal lægges et tag med tagpap, vil belægningen ofte være i form af en listedækning med tagpap. En listedækning med tagpap er ganske enkelt et tagpaptag, der er belagt med trekantede trælister under tagpappen. Listedækning med tagpap gør at den ellers flade overflade som følger af tagpap brydes, hvilket får udtrykket i taget til at ændre sig markant.

Shingles tagpap

En anden populær type tagpap er tagpap af typen Shingles. Ved Shingles er tagpappen skåret ud i små plader, der er nemme at sømme direkte på underlaget. Shingles lægges eller monteres altså uden hjælp af en brænder. Tagpaptage i Shingles har et meget flot og unikt udtryk, der især kommer til udtryk ved parcelhuse og andre boligtyper. Shingles kan dog med fordel anvendes på nærmest alle typer af bygninger.

Tagpap pris

Tagpap fra Icobal

Icobal er en af Danmarks førende producenter af tagpap, der er meget anerkendt for kvaliteten på deres produkter og tagpap.

Tagpap fra Icobal kan fås i enten en 500-serie, der har en større klæbestyrke, elasticitet og levetid, samt i en 400-serie der er nemmere at arbejde med.

Til gør-det-selv projekter har Icobal udviklet og produceret nemme gør-det-selv produkter med tagpap, der nemt kan sømmes fast med selvklæbende overlæg. Du slipper altså helt for at skulle brænde tagpappen fast til underlaget.

Til 2-lags løsninger kan du få Icobal selvklæber, hvor underpappen sømmes fast, og overpappen har en selvklæbende underside, der klæber af sig selv til underpappet.

Du kan blandt andet få Icobal Topsafe, der er udviklet og produceret som en 1-lags tagpapbelægning til skråtage. Andre produkter inkluderer Icobal Shingles, hvor der arbejdes med små plader der overlapper hinanden, og der sømmes fast plade for plade.

Få et grønt og miljøvenligt tag med tagpap

Et grønt tag henviser til tage hvor der vokser vegetation. Det kan være vildtvoksende mos, eller forskellige typer græs, blomster og urter. Grundet tagpaps tæthed og holdbarhed, er tagpap særligt velegnet som et grønt tag.

Fordelene ved et grønt tag er mange, da du blandt andet både får et flot æstetisk tag, samtidig med at du sikrer en bedre klima og miljø. Et grønt tag kan også have en mindre positiv effekt på støj udefra.

Derudover forlænges levetiden på taget, da tagets membran vil være beskyttet af vegetationen. Når det regner vil et grønt tag, alt afhængig af hvilken vegetation der er tale om, kunne absorbere helt op til 50% af det totale nedbør.

Hvilke underlag kan du bruge til tagpap

Til underlaget til et tag med tagpap bruges brædder eller OSB-plader. Der kan også anvendes en plade af krydsfiner, men der er en smule større risiko for skimmelsvamp på krydsfiner, end hvad tilfældet er med OSB-plader.

Det er vigtigt at underlaget er vandtæt, det sige at pladen af krydsfiner eller OSB-pladen skal være vandsikre. Benytter du OSB-plader skal du bruge dem af typen OSB-3, da disse OSB-plader er til udendørs brug.

Se mere om underlag til tagpap ved at klikke her.

Vedligeholdelse af tagpaptag

I det følgende får du råd og vejledning til at vedligeholde et tagpaptag. Egentlig skal et tagpaptag som sådan ikke vedligeholdelses.

Man kan dog godt forlænge levetiden på et tagpaptag, ved en grundig vedligeholdelse minimum to gange om året. Ved de årlige vedligeholdelser eftertjekkes taget tagets tilstand. Under vedligeholdelsen kan du med fordel gøre følgende.

Feje taget

Du start vedligeholdelsen med at feje taget fri for diverse. Det kan blandt andet være at feje taget fri for blade og materialerester.

Rense tagrender

Dernæst kan bør du rense tagrender fri. Du bør tjekke at der er bladfang i nedløbsrørene. Bladfangere forhindrer blade, grene, kviste og andet i at samle og stoppe nedløbsrørene til. Det kan være nødvendigt med mere regelmæssig rensning af tagrender, eksempelvis hvis huset er tæt beliggende til træer og andet vækst.

Fjerne løse skifersten

Tagpap med skifersten er produceret med et overskud af skifersten, der under de første par år af levetiden vil løsne og samle sig på taget. Disse skal fjernes fra alle tagets overflader, revner, sprækker og lignende.

Efterse tagets fuger

Under lægning af et tagpaptag skal tagets kanter fuges. Under vedligeholdelsen bør fugerne eftertjekkes og repareres efter behov.

Se mere om tagrensning ved at klikke her.

Hvornår skal et tagpaptag udskiftes

Under normale omstændighed vil dit tagpaptag kunne holde mellem 40-50 år, alt afhængig af hvordan du passer på og vedligeholder taget.

For at opnå den optimale levetid på et tagpaptag, kan du med fordel følge anvisningen ovenfor om vedligeholdelse, men derudover vil følgende have indflydelse på at taget slides til:

  • Valg af materiale og antal lag
  • Kvaliteten og hårdheden på undertaget
  • Måden taget er monteret på (Eksempelvis med søm eller brændt)
  • Hældningen på taget
  • Hvor meget færdsel der er på taget

Når du skal afgøre hvorvidt hele taget trænger til en udskiftning, kan du kigge efter sprækker, revner og skader på overfladen. Ved mindre slitage kan der måske være mulighed for at reparere taget, men er skaderne omfattende, er den bedste løsning nok at skifte hele taget.

Det er værd at bemærke at du får 15 års garanti med på taget, hvis taget lægges af en professionel. Du bør derfor overveje om det ikke er den bedste løsning, da du derved er økonomisk sikret mod skader og slid på taget i 15 år.

Tagpap pris

Værd at vide om tagpaptage

I det følgende kan du få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål om tagpaptage, herunder om levetid, håndværkerfradrag med mere.

Fladt tag med tagpap

Tagpaptage er særligt velegnede til et fladt tag. Faktisk er tagpap en af de eneste typer af tag der kan bruges som fladt tag. Det skyldes at tagpap giver optimal beskyttelse på tage med lav hældning. Et fladt tag er, i sagens natur, næsten helt uden hældning. Af den årsag vil tage med ovenlysvinduer stort set altid være i en tagpapbelægning.

Se mere om fladt tag ved at klikke her.

Tagpaptag og ovenlysvinduer

Ovenlysvinduer bliver mere og mere populært med tiden, da der er flere der får øjnene op for det gode lysindfald ved ovenlysvinduer. Der kan også være gode penge at spare på regningen til belysning. Da tagpap er oplagt at benytte på flade tage, er tagpaptage en oplagt kandidat, hvis der ønskes et tag med ovenlysvinduer. Der kan også være gode penge at spare på regningen til belysning.

Se mere om ovenlysvinduer ved at klikke her.

Muligheden for at lægge nyt tagpap ovenpå det gamle

Det er mange gange muligt at lægge nyt tagpap oven på gamle. Det er betydeligt billigere at lægge nyt tagpap ovenpå det gamle, da du ikke skal bruge tid og penge på at fjerne det gamle tagpap. At lægge tagpap ovenpå det gamle kan gøres på en weekend. Undersøg dine muligheder for at lægge nyt tagpap ovenpå det gamle, ved at rådføre dig hos en fagmand. (Se mere om nyt tag ovenpå det gamle her).

Om levetid og garanti på tagpap

Du kan forvente en levetid på 40-50 år, alt afhængig af hvor god en vedligeholdelse du holder på taget. Se anvisningen til vedligeholdelse af et tag med tagpap ovenfor. Du skal dog være opmærksom på, at du “kun” får en garanti der dækker i 15 år, når du får lagt et nyt tag med tagpap.

Muligheden for håndværkerfradrag

Lægning af tagpap er som udgangspunkt ikke dækket af håndværkerfradrag. Der er dog mulighed for at få håndværkerfradrag ved renovering af isolering, og ved renovering af skorsten.

Kan du selv stå for lægning af tagpaptag

Du kan godt selv stå for at lægge og montere et tagpaptag. Der er nemlig for det første ingen krav til, eller regler omkring, at du lægger eller montere et tag i tagpap.

Da lægning af tagpap heller ikke er blandt de sværeste tagbelægninger, sammenlignet med andre typer tage, så fungerer tagpap som et godt gør-det-selv tagprojekt.

Vil du selv lægge eller montere dit tag med tagpap, så bør du være opmærksom på følgende:

  • Brandskader – tage med tagpap vil ofte brændes fast til underlaget, og i den forbindelse er det vigtigt at være opmærksom på faren for brandskader. Der arbejdes med store flammer, og det er langt fra ualmindeligt at se brandskader på denne type opgaver.
  • At tagpappen monteres korrekt – det kan være svært at styre tagpap rullerne, og få tagpappen til at ligge lige på underlaget.
  • Inddækninger og andet teknisk arbejde – det er vigtigt at det tekniske arbejde ved tagbelægningen udføres korrekt, herunder inddækninger, skotrender mv.
  • Tung at bære på – rullerne med tagpap er tunge at bære på, så vær opmærksom på dette når du går rundt på taget.

Vi anbefaler en professionel taglægger

Selv tagpap er et medgørligt materiale der med lidt øvelse selv kan lægges, så anbefaler vi til enhver tid at få dit tag lagt af en professionel taglægger.

For det første får du en garanti på tagpap på 15 år, hvis taget lægges eller monteres af en professionel taglægger, og derudover er du (som regel) sikret et flot, holdbart og tilfredsstillende resultat i første omgang.

Ønsker du hjælp til lægning af tagpaptag, så kan du med fordel indhente tre gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af tagpap

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt tagpaptag hos 3byggetilbud.dk

Du kan nemt og hurtigt få et prisoverslag og tilbud på dit nye tag, ved at indhente tre gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så overtager 3byggetilbud.dk ansvaret med at finde tre taglæggere inden for tre arbejdsdage.

Der er flere gode fordele forbundet med at benytte 3byggetilbud.dk, da du blandt andet får en entreprisegaranti med, som dækker ved fejl og mangler på din opgave. Entreprisegarantien er din økonomiske sikkerhed der dækker op til 35.000 for private, og op til 100.000 for foreninger og erhverv.

Du opnår også den store fordel, at de tilbud du vil få gennem 3byggetilbud.dk, som oftest vil være bedre og billigere, end de tilbud du ville kunne få andre steder. Det hænger sammen med den store konkurrence om at vinde din opgave, der får håndværkerne til at sænke deres priser.

Sådan får du nemt og hurtigt 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk

  1. Gå ind på 3byggetilbud.dk
  2. Indsend en opgavebeskrivelse via opgaveformularen
  3. Du vil herefter modtage tre gratis og uforpligtende tilbud inden for kun tre arbejdsdage
  4. Accepter det bedste tilbud og start på din opgave med det samme
  5. Du får en entreprisegaranti der dækker i tilfælde af fejl og mangler på din opgave

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af tagpap