Ståltag pris – Information om priser og fordele ved et ståltag
Tagbelægninger med ståltag er blevet meget populært de seneste år, hvilken skyldes den forholdsvis lave pris, den nemme montering, det lette materiale, den relativt lange levetid, samt den gode mulighed for at få ståltage i mange forskellige farver, nuancer, typer og designs.
Den store popularitet skyldes også den store alsidighed, da ståltage kan bruges på de fleste huse og bygninger, da stålpladerne der benyttes under tagbelægning er lette og nemme at arbejde med. Ståltage er derudover meget velegnede til tag-på-tag løsninger, det vil sige, som et nyt tag der lægges direkte ovenpå et gammelt tag.
Vil du gerne vide mere om dine muligheder med et nyt ståltag, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du får en masse brugbar viden, herunder information om priser og fordele.
Ønsker du allerede på nuværende tidspunkt et tilbud med pris på et nyt ståltag, så anbefaler vi at du får tre helt gratis og uforpligtende tilbud på et nyt ståltag hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre for at få dine tre tilbud, er at benytte den gratis opgaveformular på 3byggetilbud.dk, indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil du inden for tre arbejdsdage modtage tre uforpligtende tilbud med pris på et nyt ståltag.
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt ståltag
Hvad er prisen på et nyt ståltag
Der kan være stor forskel på den endelige pris på et ståltag, da prisen afhænger af flere ting. Nogle af de ting prisen afhænger af er tagets areal, typen af ståltag, samt priserne hos de enkelte taglæggere for monteringen.
Den rene m2 pris inklusiv montering vil være i omegnen af 700-750 kr. Prisen er eksklusiv tillægsudstyr som ovenlysvinduer, og generelle renoveringer på taget, samt montering af tillægsudstyr.
Ved et priseksempel på et hus på omkring 100 m2, vil prisen på et nyt ståltag være omkring 100.000 kr. inklusiv montering, materialer, samt nye kviste og skorstene. Den endelige pris afhænger som sagt af flere ting, herunder typen af ståltag der benyttes.
Bemærk i øvrigt at ovenstående priser er vejledende, og derfor kan være forbundet med usikkerhed. Hvis du ønsker en reel pris på din egen tagbelægning, så anbefaler vi at du får tre gratis og uforpligtende tilbud på din tagbelægning hos 3byggetilbud.dk.
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt ståltag
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt ståltag hos 3byggetilbud.dk
Du kan nemt og hurtigt spare tiden og besværet væk ved det opsøgende arbejde, ved at få tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så finder 3byggetilbud.dk tre taglæggere med tilbud inden for tre arbejdsdage.
Når du vælger en taglægger til din tagbelægning gennem 3byggetilbud.dk, så opnår du flere gode fordele, herunder en medfølgende entreprisegaranti der dækker ved fejl og mangler, samt den store fordel, at tilbuddene du vil gå gennem 3byggetilbud.dk ofte vil være meget prisvenlige.
Fordele ved 3byggetilbud.dk:
- Det er nemt og hurtigt at benytte
- Det er gratis og uforpligtende
- Du er økonomisk sikret ved fejl og mangler
- Du får gode tilbud til prisen
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt ståltag
Hvad er et ståltag
Et ståltag er som navnet nok antyder et tag der er bygget i stål. Taget lægges ved hjælp af montering af store stålplader, der ofte vil kunne dække hele tagets længde fra tagryg til tagfod. De bredeste stålplader vil være omkring 1 meter i bredden.
Da et ståltag monteres ved hjælp af store plader, er der tale om en relativt nem montering af taget, hvilket også har indflydelse på prisen, da arbejdstiden med at montere taget for en taglægger er væsentligt lavere, sammenlignet med flere andre typer af tage.
Tagkonstruktioner med ståltage er meget lette, hvilket også giver mulighed for at et ståltag lægges ovenpå et eksisterende tag. Ståltage vil grundet den lave vægt nemlig ikke overbelaste den underliggende tagkonstruktion.
Når det kommer til levetiden på et ståltag, så kan du forvente en levetid på op til 40 år, hvilket også er den garanti der gives på de bedste typer ståltage. I teorien kan rustfrit stål dog holde meget længere end 40 år, da det som navnet antyder ikke ruster.
Typer af ståltag
Der kan vælges mellem flere forskellige typer af ståltage. De mest populære typer er tagstensplader og ståltrapez. Derudover findes der også sinusplader og pandeplader. Dem kigger vi nærmere på i det følgende.
Tagstensplader i stål
Tage der er belagt med tagstensplader i stål, vil i udtrykket efterligne de klassiske tegltage. Af den årsag vil man ofte se tagstensplader blive bruge i forbindelse med boligbebyggelse.
Trapeztag i stål
Trapeztag i stål har et andet udtryk end tagstensplader, da taget er lagt i en trapezbelægning. Med et trapeztag i stål får du et billigere ståltag end et ståltag med tagstensplader. Trapeztag i stål anvendes ofte på bygninger hvor taget har en lavere hældning, såsom på carporte og skure.
Sinusplader
Sinusplader har en bølgende overflade af galvaniseret stål, og med en 2 lags primer og coater ovenpå. Sinusplader er billige og bruges ofte til industri- og landbrugsbygninger.
Pandeplader
Pandeplader minder lidt om et toscana eternittag, der er en kombination af bølgende og flade overflader. Har historisk været brugt i landbruget, men har med tiden også vundet indpas ved erhvervsbyggeri, og ved parcel- og sommerhuse.
Belægninger til ståltage
I tillæg til tagpladernes form og udtryk, kan man også inddele ståltage efter deres belægningstyper. Ståltage belægges med enten polyester, topcoat, plastisol og greencoat.
Der kan være stor forskel på pris og kvalitet på de enkelte typer af belægninger, og det kan derfor være en fordel at gøre sig overvejelser om, hvilken type af belægning der ønskes til taget. Vi ser nærmere på typer af belægning i det følgende.
Belægning med polyester
Polyester giver en glat overflade i tagbelægningen, der gør stålplader med polyesterbelægning modstandsdygtige overfor alger, mos og andet skidt, der effektivt skylles væk i regnen. Der er altså meget lidt vedligeholdelse forbundet med denne type belægning. Der gives en garanti på mellem 10-15 år på denne type belægning.
Belægning med topcoat
En videreudvikling og bedre udgave af polyester, der kommer med en dobbelt så tyk belægning, og som samtidig er mere miljøvenlig da den ikke indeholder PVC. På samme måde som ved polyester, er der også en meget lav vedligeholdelse forbundet med belægninger med topcoat. Garantien på denne type belægning er mellem 20-40 år.
Belægning med plastisol
Plastisol er en belægning af stålpladerne i plastik. Fordelen er at plastisol gør stålpladerne meget hårdføre, men er samtidig af mindre tykkelse, og er også mere miljøskadelige da de indeholder PVC. Dertil er PVC et problem hvis der opstår brand, da PVC udsender skadelige stoffer. Dette er også blandt årsagerne til, at belægninger med plastisol ikke anvendes så meget længere. Garantien på denne type belægning er mellem 10-20 år.
Belægning med greencoat
Greencoat er den ultimative miljøvenlige belægning, da belægningen er lavet af rapsolie der er et naturligt og organisk materiale. Denne type er oplagt til dig der ønsker et øget fokus på den grønne omstilling på dit hus.
Producenter af ståltag
Efter at have gennemgået de forskellige typer af ståltage på deres udtryk og belægning, er det også værd at se på nogle af de forskellige producenter af ståltage. Der er nemlig stor forskel på alt lige fra kvalitet, levetid og pris til levetid og hvordan de monteres.
Alle producenter vi har fremhævet her på siden har dog det tilfælles, at de leverer produkter i en ordentlig kvalitet. Du kan derfor helt trygt benytte dig af alle producenternes produkter.
Der findes mange forskellige producenter af ståltage, men i det følgende gennemgår vi dem vi mener er de bedste producenter af ståltage.
Decra
Decra er vel nok den mest populære producent af stålplader, hvilket ikke mindst hænger sammen med den tårnhøje kvalitet. Priserne er højere hos Decra end ved konkurrenterne, men det er uden tvivl penge der er godt givet ud. Du får en garanti på 30 år på tagpladerne fra Decra.
Tagpladerne fås i de to typer, Classic og Elegance, og kan få i mange farver, herunder flere typer sort, rød, brun grafit og mange flere. Overfladerne fås som både ru, lakeret og mat.
Se mere om Decra tag ved at klikke her.
AeroDek
AeroDek er en anden meget populær producent af tagplader i stål, da de på samme måde som Decra tilbyder tårnhøj kvalitet. Deres priser er af samme årsag også sammenlignelige med priserne hos Decra. Du får den samme garanti hos AeroDek på 30 år.
Tagpladerne fra AeroDek er belagt med enten stengranulat eller pulverlakering, og fås også i flere forskellige farver og overflader.
Metrotile
Metrotile er en forholdsvis ny producent af tagplader i stål på det danske marked. Deres priser er en anelse lavere, end priserne hos Decra og AeroDek. Metrotile har et stort udvalg af tagplader, der fås i mange forskellige farver og udtryk.
Lindab
Lindab tilbyder tagplader i stål belagt med plastisol. Tagpladerne leveres i tilpassede længder, der er tilpasset husets tag fra kip til tagfod. Der er mulighed for flere forskellige farver, og med matte eller blanke overflader.
Profilmetal
Profilmetal leverer både tagplader i stål i trapezplader, sinusplader og tagstensplader. De leverer dertil lange tagplader i stål, der gør at du undgår de mange samlinger ved kortere tagplader. Tagpladerne fra Profilmetal fås i mange forskellige farver og variationer. Du får en garanti på 40 år på tagplader i stål fra Profilmetal.
HP-Ståltag
HP-ståltag producerer og leverer stålplader i trapezplader og teglstensprofiler. Der er mulighed for mange forskellige farver. Du får en garanti på mellem 20-40 år, afhængig af type tagplader du vælger.
Fordele ved ståltag
Der er flere gode fordele og grunde til at vælge et ståltag, der blandt andet hænger sammen med den lange levetid, den nemme vedligeholdelse, det lette materiale, og at ståltage fås i mange forskellige farver og typer.
Følgende er en oversigt over nogle af de største fordele og grunde til at vælge et ståltag som din næste tagbelægning:
- Garanti på op til 40 år
- Levetiden er som regel længere end 40 år
- Nem vedligeholdelse
- Mulighed for forskellige farver og typer
- Nem at montere
- Stålpladerne er lette materialer der ikke kræver meget af den underliggende tagkonstruktion
- Kan monteres ovenpå eksisterende tag
Hældning, ventilation og ståltage
Man ser og hører mange gange folk snakke om at få lagt en nyt fladt ståltag. Dette bør dog undgås, da ståltage kræver minimumshældning på tagbelægningen. Det anbefales at ståltage ikke lægges med en hældning på under 12 grader.
Skal du have lagt et fladt tag, eksempelvis til en carport eller et skur, eller måske på din bolig, så er det anbefalet i stedet at benytte tagpap. Tagpap er nemlig særligt velegnet til flade tagkonstruktioner.
Derudover er det også vigtigt at være opmærksom på, at det er vigtigt at tagkonstruktionen har den fornødne ventilation. Ståltage er nemlig meget modtagelige over for kondens og fugt på undersiden, hvilket øger risikoen for fugtskader og svamp på den underliggende tagkonstruktion.
Vil du gerne have lagt et fladt tag, så kan du finde meget mere viden om flade tage lige nedenfor, herunder information om priser og fordele ved flade tage.
Se mere om flade tage ved at klikke her.
Ståltag i imiteret tegl
Der er flere typer ståltage der imitere udtrykket fra de klassiske tegltage. Man ser ofte ståltage i imiteret tegl blive anvendt på ældre parcelhuse, men ståltage i imiteret tegl kan findes på alle typer bygninger og huse.
At ståltage i imiteret tegl ofte ses på ældre parcelhuse skyldes at de ældre parcelhuse ofte har et tag i eternit, der efterhånden nærmer sig grænsen for deres levetid. Mange eternittage vil derfor skulle udskiftes i disse år, og da mange ønsker udtrykket fra et tegltag, så ses det ofte at der laves en tagbelægning med stålplader i imiteret tegl.
Men hvorfor ikke bare lægge et nyt tegltag? Det er der især to gode grunde til. For det første er et ståltag væsentligt billigere end et tegltag, da det blandt andet kan lægges som en tag-på-tag løsning. For det andet vil eternittage ofte have en tagkonstruktion, der ikke kan bære de tungere tegltage.
Det kan derfor give rigtig god mening for mange at lægge et ståltag i imiteret tegl. Der er således mulighed for at spare en masse penge, da der ikke er udgifter til opbrydning og opførsel af en ny tagkonstruktion. Stålpladerne i det imiterede tegl lægges således nemt oven på det eksisterende eternittag som en tag-på-tag løsning.
Typer af ståltag i imiteret tegl
Der findes mange forskellige typer og farver ståltag i imiteret tegl. Der er således god mulighed for at få et imiteret tegltag i stål, i lige den type tegltag du ønsker. Du har eksempelvis mulighed for en imiteret teglbelægning i de klassiske røde tegl, samt de moderne sortglaserede teglbelægninger.
På samme måde som med almindelige typer ståltage, så vil der også være mulighed for at få stålplader i imiteret tegl i forskellige længder og størrelser.
Vil du gerne se mere om mulighederne for en tagbelægning med rigtige teglsten, så kan du se meget om dine muligheder lige her nedenfor.
Se mere om tegltag ved at klikke her.
Vedligeholdelse og levetid på et ståltag
Ståltage er meget nemme at vedligeholde. Især ståltage med glatte overflader behøver nærmest ingen vedligeholdelse, da regn alene effektivt fjerner alger, mos og andet skidt.
Du kan dog med fordel påføre en algebehandling til taget. Dette gælder især ved ståltage med grovere overflader, samt ved tagbelægninger med lav hældning, hvor regnen har sværere ved at skylle og rense taget.
Du kan også vaske taget, men vær forsigtig med en højtryksspuling, da det kan føre til skader på tagbelægningen.
Du bør derudover også foretaget minimum et årligt gennemtjek af taget, for at sikre at tagpladerne og inddækninger mv. er ordentligt monteret, og stadig sidder fast.
Følger du ovenstående råd og vejledning er der intet i vejen for, at et ståltag kan holde i mere end de 40 som garantien ofte lyder på. Det afhænger dog også af hvilken type ståltag, der er anvendt under tagbelægningen.
Kan et ståltag lægges på alle typer tage
Et ståltag kan mere eller mindre lægges på alle typer tage, men bør dog ikke anvendes på tage med hældninger under 12-14 grader. Ståltage kan derfor ikke anvendes på flade tage.
Derudover kan et ståltag som sagt lægges på mere eller mindre alle typer tage. Det afgørende er den underliggende tagkonstruktion. Da stålpladerne der udgør et ståltag er et lettere materiale, vil der sjældent være problemer med den underliggende tagkonstruktion, i forbindelse med lægning af et ståltag.
Det er dog vigtigt at det underliggende undertag og tagkonstruktion har den fornødne ventilation, så der ikke opstår problemer med kondens, med øget risiko for fugtskader og svamp til følge.
Ståltage har også den store fordel at de kan anvendes ved tag-på-tag løsninger, altså som en tagbelægning ovenpå et gammelt eksisterende tag.
Kan lægning af ståltag ovenpå et eksisterende tag betale sig
En af de store fordele ved ståltage er muligheden for at lægge ståltag ovenpå et eksisterende tag. Denne løsning kendes også som tag-på-tag.
For at lægge et ståltag ovenpå et eksisterende tag, kan der lægges lægter ud, hvorpå ståltagets tagplader monteres. På den måde vil dit gamle tag fungerer som undertag for dit nye ståltag.
Det er dog ikke alle typer tage at ståltag egner sig som en tag-på-tag løsning. Et af de mest oplagte tage at lægge et ståltag på er et eternittag. Heldigvis er rigtig mange hus lagt med en tagbelægning i eternit, og er dit eget hus med eternittag kan du med fordel lægge et ståltag som en tag-på-tag løsning.
Den helt store fordel ved en tag-på-tag løsning er de mange penge der kan spares ved den nye tagbelægning. Der skal nemlig ikke bruges tid, ressourcer og penge på at fjerne det gamle tag, hvilket kan give besparelser på helt op til 30-40%.
Der er dog også ulemper ved en tag-på-tag løsning, hvor den største er, at det mange gange kan være svært at tjekke undertaget for skader og slitage. Problemet er at det kan føre til fugtskader og svamp i tagkonstruktionen, hvis ikke det opdages i tide. Det kan som sagt være svært med en tag-på-tag løsning.
Er dit eternittag af en ældre årgang er der sandsynlighed for at dit tag indeholder asbest. Vi ser efterhånden flere og flere love og forbud mod asbest i de europæiske lande, og det er derfor ikke usandsynligt at der kommer generel lovgivning på området i den nære fremtid.
Derfor kan det være værd at overveje om du ikke også bør udskifte dit eternittag, hvis eternittaget er af ældre årgang. Det gælder især huse bygget i perioden 1960-1980. På den måde undgår du at måtte bryde din nye tagbelægning op inden for få år, for at fjerne den underliggende asbestholdige tagbelægning.
Gør-det-selv eller professionel taglægger
Selvom montering af et ståltag lyder som en nem tagbelægning, så den faktisk slet ikke så nem. Det kræver et indgående kendskab til arbejdet med stålplader, før du bør begive dig ud i et gør-det-selv projekt med montering af et ståltag.
Hvis du beslutter dig for et gør-det-selv projekt, så bør du anvendes stålplader af mindre størrelse. Disse mindre stålplader er nemlig nemmere at håndtere og arbejde med, sammenlignet med de store stålplader, der ofte kræver minimum to mand at håndtere og arbejde med.
Derudover er det vigtigt at være opmærksom på hvilke typer materialer du vælger, da nogle typer ståltage vil kræve kompetencer inden for tømrerfaget, mens det for andre typer kræver erfaring inden for blikkenslagerfaget.
Vi anbefaler dog at du får hjælp af en professionel taglægger. På den måde er du nemlig bedst sikret mod et tilfredsstillende og holdbart resultat. Det kan nemlig koste dyrt at lægge en forkert tagbelægning, da det kan medføre skader på selve tagkonstruktionen. Du vil derfor skulle bruge mange penge på at få lagt taget om igen.
Inden du går på markedet for at få tilbud på din tagbelægning, så kan du gøre dig følgende overvejelser, så du bedst sikrer dig det resultat du ønsker.
- Beskriv din opgave præcist og udførligt
- Inkluder eventuelt tillægsudstyr som kviste, tagrender mv.
- En tidsramme for hvornår opgaven skal leveres
- Ønsker til specifikke materialer
Ønsker du et tilbud og en pris på din tagbelægning, så kan du med fordel få tre gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre for at komme i gang er, at indsende en beskrivelse af din opgave.
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt ståltag
Få tre gratis og uforpligtende tilbud på nyt ståltag hos 3byggetilbud.dk
Du kan nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på din tagbelægning hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så overtager 3byggetilbud.dk ansvaret med at finde tre taglæggere med tilbud på opgaven.
Ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk opnår du flere gode fordele, helt fra du sender beskrivelsen af din opgave ind, til den medfølgende entreprisegaranti der følger med når du vælger en taglægger gennem 3byggetilbud.dk.
Fordele ved 3byggetilbud.dk
Det er helt gratis at indsende en beskrivelse af din opgave, og du sparer derudover alt tiden og besværet væk, ved selv at skulle lave det opsøgende arbejde med at finde en taglægger. 3byggetilbud.dk påtager sig nemlig ansvaret med at finde taglæggerne til din opgave inden for tre arbejdsdage.
Når du modtager tilbuddene fra de udvalgte taglæggere, så vil du med stor sandsynlighed opleve at priserne er meget fordelagtige. Det vil de være fordi taglæggerne vil være i indbyrdes konkurrence om at vinde din opgave, hvilket får dem til at sænke deres priser.
Du opnår også den store fordel at der medfølger en entreprisegaranti, hvis du benytter dig af en taglægger gennem 3byggetilbud.dk. Entreprisegarantien, der dækker op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv, er dermed din økonomiske sikring mod fejl og mangler på din opgave.
Sådan får du nemt og hurtigt 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk
- Gå ind på 3byggetilbud.dk
- Indsend en opgavebeskrivelse via opgaveformularen
- Du vil herefter modtage tre gratis og uforpligtende tilbud inden for kun tre arbejdsdage
- Accepter det bedste tilbud og start på din opgave med det samme
- Du får en entreprisegaranti der dækker i tilfælde af fejl og mangler på din opgave