Inddækning tag

Inddækning tag

Der er mange ting, du skal tage højde for, hvis du selv vil inddæke dit tag. Det er normalt ikke et gør det selv job, men har du erfaring og det rette udstyr til inddækningen, så kan du klare det, med en god portion tålmodighed og håndværksmæssig snilde.

Inddækningen skæres normalt af blikkenslageren, og du skal sørge for, at samlingen er helt tæt alle steder.

Har du tagvinduer eller ovenlysvinduer bliver det mere kompliceret. Inddækninger og tætning ved vinduer skal monteres korrekt, hvis du skal undgå fugtskader.

Tagrender og skorstene kræver også inddækning, og har du to tagflader der mødes, skal du være ekstra opmærksom på samlingen.

Husets tag, undertag og tagkonstruktionen hænger sammen og vedligeholdelse af dette er vigtigt. Har du tagpap og ventilationskanaler, skal du ved inddækning være ekstra omhyggelig.

Efterfølgende reparationer kan undgås, hvis du gør det korrekt fra start af. Husk at tage højde for dine tagrender og nedløbsrør.

Få 3 tilbud på dine inddækninger

Vi anbefaler at du får en professionel blikkenslager til at stå for din inddækning, så du slipper for efterfølgende reparationer, fugtskader og hovedpiner.

Du kan via Byggeexpert.dk modtage 3 tilbud på inddækning af både tag, tagrende, skorstene, tagvinduer, kviste, fodblik, nedløbsrør og tagplader.

Med en inddækning, foretaget af en profesionel blikkenslager, kan du være sikker på, at der ikke anvendes bly, og at det bliver monteret korrekt.

Det kan lette din hverdag, og du slipper for at tænke på, om der slipper fugt ind ved samlingen.

Inddækning af tag, vinduer og skorsten med aluminium eller zink

Inddækningerne til tag er i dag mestendels lavet af aluminium. I gamle dage var det især zink og store mængder bly man anvendte til inddækning på taget til huset. Bly er i dag forbudt til tag og inddækning.

Tagplader med den rette hældning er vigtigt, når du skal lave inddækningen korrekt. Har de ikke den rette hældning, så vandet løber væk, kan du imødese samlinger med fugtskader.

Det er vigtigt, ved inddækning af skorstene, vinduer og vindskeder, at det monteres af en professionel, med det rette underlag.

Du vil gerne undgå en udskiftning af både tagkonstruktion og undertaget. Er inddækningen ikke monteret korrekt, kommer der fugt, og kan det ikke lede vandet væk, kommer problemerne med både inddækning, undertaget og taghætter.

Det kan i værste fald føre til store revner, huller og skader op dit tag.

Tagrende, skotrender, fodblik, taghætte og kviste skal blikkenslager tage sig af. Har du ståltag, kan du muligvis selv klare inddækning af dette.

En materialeliste med bl.a bygningsdele og tætningsmasse, kan blive lang og kompliceret for gør det selv manden. Der er flere produkter som kun kendes med fagudtryk.

Når byggeri og konstruktionen er i gang, skal montering foretages af fagmanden. Ellers er utæthederne som godt som sikre på at opstå. Det er kompliceret arbejde, som ikke skal foretages af lægmanden.

Inddækninger af tagrende og tagvinduer

Når det kommer til inddækningerne af tagrender og tagvinduer, er det igen den bedste løsning, at få blikkenslageren til at stå for det. Især hjørner er svære.

En blikkenslager ved hvordan det skæres og monteres korrekt alle steder, med den rette udluftning. Vil du gerne selv vedligeholde det, er det også muligt.

Det kræver bare at du ved hvad du foretager dig, og læser på de nyeste metoder til inddækning.

Udført korrekt, med de rette plader og den rigtige metode, får du et fantastisk resultat.