Fladt tag pris

Fladt tag pris – information om priser og fordele ved et fladt tag

Går du med tanker om at få lagt et fladt tag, så kan du med fordel læse med her, hvor vi giver råd og vejledning, samt information om priser og fordele på et fladt tag.

Vi ser blandt andet nærmere på hvad der menes med et fladt tag, på fladt tag konstruktion, og muligheden for at installere ovenlysvinduer.

Skal du have lagt et nyt fladt tag, så anbefaler vi at du finder din næste taglægger hos 3byggetilbud.dk, hvor du nemt og hurtigt kan kan indhente tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af fladt tag

Fladt tag pris

Hvad er prisen på et fladt tag

Alle nye flade tage lægges og monteres mere eller mindre med tagpap, da tagpap er særligt velegnet til tage med lav hældning, og da tagpap samtidig er billigt og nemt at arbejde med.

Prisen på et fladt tag vil derfor tage udgangspunkt i prisen på et tagpaptag. Prisen for et tag med tagpap på et hus med fladt tag på 100 m2, vil være i omegnen af 50.000 kr. uden montering, og op i omegnen af 120.000 kr. inklusiv montering.

Prisen vil dog være afhængig af flere ting, herunder opgavens sværhedsgrad, samt den enkelte taglæggers priser, såfremt der benyttes en taglægger til opgaven.

Vær også opmærksom på at priserne er vejledende, og kan derfor være forbundet med usikkerhed. Vil du vide mere om prisen på et fladt tag, så kan du med fordel indhente tre gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af fladt tag

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt fladt tag

Du kan nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk. Det eneste du skal gøre er, at indsende en beskrivelse af din opgave samt kontaktoplysninger, og så vil 3byggetilbud.dk påtage sig ansvaret med at finde tre taglæggere med tilbud inden for tre arbejdsdage.

Når du vælger en taglægger gennem 3byggetilbud.dk opnår du flere økonomisk fordele. For det første vil de tilbud du får gennem 3byggetilbud.dk være meget prisvenlige og fordelagtige, og du vil derudover være sikret ved fejl og mangler på opgaven, da der medfølger en entreprisegaranti.

Fordele ved 3byggetilbud.dk:

  • Det er nemt og hurtigt at benytte
  • Det er gratis og uforpligtende
  • Du er økonomisk sikret ved fejl og mangler
  • Du får gode tilbud til prisen

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af fladt tag

Hvad er et fladt tag

Et fladt tag er som navnet måske antyder, et tag der lægges fladt, og som derfor ikke har nogen hældning. Det er dog ikke helt korrekt, da taget altid vil have en lille smule hældning, så overskydende nedbør kan løbe væk fra taget.

En flad tagkonstruktion udføres mere eller mindre i tagpap, da tagpap giver ideel beskyttelse på tage med lav hældning. Flade tage laves ofte som et built up tag, der er et fladt tag uden loftsrum.

Et hus med fladt tag i tagpap kan fås i forskellige farver. Farverne et fladt tag med tagpap kan fås i er grå, lysegrå, grøn, teglrød, hvid og sort. Der er mulighed for andre farver, men kun ved større bestillinger.

Fladt tag med tagpap

Tagpap består af en blanding af polyesterfibre, kunstgummi og bitumen, der er bindemidlet, der binder materialer sammen til det der kaldes tagpap.

Fordelen ved tagpap er at det er nemt at lægge sammenlignet med flere andre typer tage, og beskytter sammen optimalt under våde vejrforhold. Det er disse fordele ved tagpap der gør, at tagpap stort set altid anvendes som tagbelægning på et fladt på et hus med fladt tag.

Vi anbefaler at bruge tagpap fra Icobal, som er en af Danmarks førende leverandører af tagpap. Icolbal er meget anerkendt for den store kvalitet og holdbarhed i deres produkter.

Til gør-det-selv folket er der særlig god grund til at vælge tagpap fra Icolbal, da de har udviklet nemme gør-det-selv produkter, der nemt kan lægges helt uden brænder. Disse typer produkter kan forholdsvist nemt lægges, udelukkende ved hjælp af søm og selvklæbende tagpap.

Se mere om tagpaptag ved at klikke her.

Built up tag

Et built up tag er et fladt tag uden loftsrum, der som andre flade tage, stort set altid har en tagbelægning med tagpap. Før i tiden blev der på et built up tag lagt et lag småsten ovenpå selve tagpappen, der havde til formål at beskytte taget mod solens stråler.

I dag kommer tagpap dog med et lag skifersten på overfladen, der tjener samme formål, nemlig at beskytte tagpappen mod udtørring, og slitage efter de forskellige vejrforhold. Af den årsag vil tagpap ikke længere lægges med et lag småsten ovenpå.

Fordele ved et fladt tag

Der kan være mange gode fordele ved et flag tag. For det første kan det give et huset et anderledes æstetisk og minimalistisk udtryk. På den måde passer huse med flade tage perfekt ind i den nordiske stil, hvor der netop er fokus på det minimalistiske.

Dertil kommer der fordelen ved at der vil være ens loftshøjder i boligen, og at der ikke vil være skrå vægge i huset. Det giver mere plads i indretningen, og får boligen til at virke større og mere rummelig.

Et fladt tag i tagpap er derudover et relativt billigt tag at lægge, og selve arbejdsprocessen er heller ikke så stor i sig selv. For de miljøbevidste er der også rigtig god mulighed for at få et såkaldt grønt tag, hvis der vælges et hus med fladt tag.

Det flade tag kan også med fordel anvendes til en terrasse. En terrasse ovenpå taget kan ofte være medvirkende til at give en bedre udsigt, og vil være i solen hele dagen lang. En terrasse i kombinationen med et grønt tag, bliver stadig mere og mere populært hos de danske boligejere.

Forøget risiko for fugtskader

Alle undersøgelse peger på at flade tage er udsat for større risiko for fugtskader, sammenlignet med tagkonstruktioner der har hældning. Det giver også god mening, da et fladt tag i sagens natur, vil have sværere ved at lede overskydende nedbør væk fra taget.

Den øgede risiko kommer dog også af den kondens der dannes. Det sker når den varme loft inde fra huset, møder den kolde overflade på taget. Her vil der dannes kondens, med øget risiko for fugtskader og svamp til følge.

Ved de nye huse med fladt tag der bygges er der dog ikke noget der peger på, at det flade tag skulle være mere udsat end tage med hældning. Afgørende er at konstruktionen af taget er lavet korrekt.

Den forøgede risiko for fugtskader er dog noget du bør huske på, hvis du har kig på et ældre hus med et fladt tag i tagpap. Ældre huse vil nemlig være bygget i en anden type tagpap, end den type tagpap der bruges i dag. Den ældre type tagpap yder ikke samme beskyttelse, som de nyere typer.

Sådan lægges et tag med en flad tagkonstruktion

Inden konstruktionen af det flade tag kan påbegyndes, er det vigtigt at der er et underlag af eksempelvis beton eller træ. Tagpap, som taget konstrueres i, har nemlig behov for at fast underlag.

Underlaget kan opbygges i træbrædder, OSB-plader eller med en plade i krydsfiner. Anvendes der OSB-plader, er det vigtigt at benytte OSB-3 plader, da disse er beregnet til udendørs brug. Anvendes der krydsfiner skal du være opmærksom på, at krydsfineren skal være vandfast. Derudover er selv vandfast krydsfiner mere udsat for fugtskader og svamp, end træbrædder eller OSB-plader.

Ved selve monteringen af tagpap rulles den første rulle ud ved tagets tagfod. Afhængig af typen af tagpap skal det enten monteres med en brænder eller med søm. Afslutningsvis fuges alle hjørner og samlinger i tagpappen.

Fladt tag pris

Regler ved konstruktionen af en flad tagkonstruktion

Der gælder nogle regler ved en flad tagkonstruktion, som vi vil komme nærmere ind på i det følgende. For selvom et fladt tag som udgangspunkt er fladt, så er der alligevel regler om en minimums hældning på taget.

Bygningsreglementet stiller krav om at der på tage, som minimum skal være en hældning på 2,5 cm. for hver meter tag. Det sikrer nemlig at vand og andet overskydende nedbør ledes væk, og giver på den måde en større beskyttelse af taget.

Vedligeholdelse af et fladt tag

Et tag med tagpap skal som sådan ikke vedligeholdes, da tagpap skal udskiftes når det slides til eller beskadiges. Man bør dog holde en generel vedligeholdelse af taget, for at få det maksimale ud af levetiden. Det anbefales at du laver en grundig vedligeholdelse to gange om året.

Feje taget fri for blade og andre materialer

Du kan med fordel feje dit flade tag og på den måde fjerne blade, kviste og andre overskydende materiale fra taget. Det kan også være overskydende materiale efter tagbelægningen. Du kan med fordel feje taget flere gange om året ved behov, eksempelvis hvis dit hus er tæt beliggende på mange træer eller lignende.

Fjerne løse skifersten fra overfladen

Tagpap leveres med ekstra skifersten på overfladen der af sig selv vil falde af med tiden. Når de ligger løse på tagets overflade, vil de dog blæse rundt på taget, hvor de undervejs vil slide på tagpappen. Disse overskydende skifersten bør derfor fjernes fra taget, for at undgå slitage på overflade og tagpap. 

Rense tagrenderne på huset

I samme ombæring bør du rense husets tagrender for at undgå tilstopninger. Ved tilstopninger kan vandet ikke ledes væk fra taget, hvilket øger risikoen for fugtskader og svamp. Du kan med fordel montere en bladfanger i tagrenderne, for at opfange blade, kviste og andet der ryger ned i tagrenden.

Se mere om rensning af tagrender ved at klikke her.

Eftertjek fuger på taget

Du bør også eftertjekke at fugerne på taget stadig holder, og at tagpappen ikke har løsrevet sig. Ved behov er det anbefalet at du fuger taget hjørner og samlinger på ny. Det gælder også fuger ved ovenlysvinduer mv.

Fladt tag pris

Fladt tag med ovenlysvinduer

En af de store fordele ved flade tage er muligheden for at montere ovenlysvinduer. Ovenlysvinduer giver et meget større lysindfald, sammenlignet med vinduer på siden af huset.

Prisen på et ovenlysvindue er i omegnen af 6000-12.000 kr. inklusiv materialer og montering. Den endelige pris vil afhænge af typen af ovenlysvindue, samt af opgavens størrelse og omfang.

Se mere om ovenlysvinduer ved at klikke her.

Gør-det-selv eller hjælp af en professionel taglægger

Skal du have lagt et nyt fladt tag er det første du skal afgøre, om du vil lægge taget selv eller få hjælp af en professionel taglægger. Der er fordele og ulemper forbundet med begge.

Lægger du taget som et gør-det-selv projekt, vil du opnå fordelen ved de store besparelser, da der ikke vil være udgift til en taglæggers arbejde. Du vil til gengæld mange gange ikke være sikret den samme kvalitet på tagbelægningen.

Benytter du dig i stedet af en professionel taglægger kan du være sikker på, at du får leveret et resultat der er flot, holdbart og tilfredsstillende i første omgang. Dertil vil der følge en garanti med på taget, som for tagpap, vil være på omkring 15 år.

Selvom tagpap er en af de nemmere type tage at lægge selv, så anbefaler vi at du benytter dig af en professionel taglægger. Et nyt tag er nemlig ikke nogen billig investering, der hurtigt kan vise sig at blive endnu dyrere, hvis der opstår skader på hus og tag, som følge af en ukorrekt tagbelægning.

Det kan dog godt være en stor opgave i sig selv, at skulle finde frem til den rigtig taglægger, og ikke mindst, til den rigtige pris.

Derfor anbefaler vi at du nemt og hurtigt indhenter tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt fladt tag hos 3byggetilbud.dk. Du skal blot indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil du blive kontaktet af tre taglæggere med et tilbud.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af fladt tag

Fladt tag pris

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt fladt tag hos 3byggetilbud.dk

Hos 3byggetilbud.dk kan du nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, helt gratis, til 3byggetilbud.dk.

Herefter vil 3byggetilbud.dk behandle din opgave, hvor de først vil kontakte dig med henblik på at afklare praktiske spørgsmål i forbindelse med opgaven, og hvor de derefter vil påtage sig ansvaret for at finde tre taglæggere med et tilbud på din opgave – alt sammen inden for tre arbejdsdage.

Når taglæggerne kontakter dig med deres tilbud, er alt du skal gøre herfra, at acceptere det tilbud der passer dig bedst. Det koster dig dog ingenting, hvis du ender med at takke nej til alle tilbuddene. Tilbuddene du får er nemlig helt uforpligtende.

Gode fordele ved 3byggetilbud.dk

Udover at være hurtigt, nemt og helt gratis at bruge, så er der også andre gode fordele forbundet med at benytte dig af 3byggetilbud.dk.

For det første får du en entreprisegaranti med på din opgave, når du vælger en taglægger gennem 3byggetilbud.dk. Entreprisegarantien er din økonomisk sikring ved fejl og mangler på opgaven, der dækker op til 35.000 kr. for privat, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Den vel nok største fordel opnår du dog på selve tilbuddet, der som oftest vil være meget fordelagtigt på prisen. Det skyldes at de mange håndværkere der er tilknyttet 3byggetilbud.dk, alle vil kæmpe om at vinde din opgave. Den store konkurrence på opgaverne hos 3byggetilbud.dk håndværkerne i mellem, kan direkte aflæses på den lavere pris i de tilbud de giver.

Sådan får du nemt og hurtigt 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk

  1. Gå ind på hjemmesiden 3byggetilbud.dk
  2. Benyt den gratis opgaveformular til at indsende en opgavebeskrivelse
  3. Så snart din opgavebeskrivelse er modtager vil du få tre uforpligtende tilbud
  4. Vælg og accepter det bedste tilbud og kom i gang med det samme
  5. Du er økonomisk sikret i tilfælde af fejl og mangler med den medfølgende entreprisegaranti

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af fladt tag