Monter en tagaltan i din bolig

Monter en tagaltan i din bolig

Hvis du er i gang med at renovere dit tag, så kan en tagaltan være en god ide at tilføje som en del af det færdige produkt. En tagaltan ser utrolig flot ud og tilføjer et elegant element til dit hus. I denne artikel kan du læse om forskellige typer af tagaltaner samt læse om et alternativ, til hvis en tagaltan ikke helt er for dig.

  • Almindelig tagaltan 

Ved en almindelig altan forstås oftest den klassiske facadealtan, hvor du har plads til møbler og kan sidde ude om sommeren og nyde udsigten. Forskellen på en facadealtan og en almen tagaltan er dog, at en almen tagaltan ikke er en udbygning monteret på bygningens facade. En tagaltan er lidt en forlængelse af taget, hvor man har bygget et ‘hak’ ind og lavet pladsen om til en altan i stedet for, altså det er en montering på bygningens tag. Så selvom det minder meget om en facadealtan, er det mere en del af boligen frem for at sidde uden for boligen. En almen tagaltan er altså skønt til sommeren, hvis du vil invitere familien eller vennerne over til en god omgang grill og sommerforfriskninger. Desuden giver en tagaltan delvist læ, fordi du er dækket af boligens tag!

  • Spansk tagaltan

Med en spansk tagaltan har du ikke det samme privilegium med at kunne bruge altanen som et opholdssted, da der ved en spansk tagaltan ikke er det samme plads overhovedet. Du vil som regel kun lige kunne træde udenfor på en afsats eller have en lille taburet stående. En spansk tagaltan er en flot tilføjelse til boligen, men det er nok ikke der, du vil spendere dine sommeraftener. Man kan dog kalde en spansk tagaltan en mellemting mellem den almene og den franske tagaltan.

  • Fransk tagaltan

Den franske tagaltan er den sidste på listen over tagaltaner, og det er også den med mindst plads. Faktisk er en fransk tagaltan ikke andet end en indad åbnende dør med et lille gitter for. Men selvom en fransk tagaltan ikke giver mulighed for et opholdssted giver det stadig mere lysindfald og bedre indeklima i rummet. Derfor kan en fransk tagaltan stadig være en fordel at investere i, og især hvis du elsker at udlufte godt hver dag. Du kan læse mere om forskellige tagaltaner her.

 

Alternativ

Hvis en tagaltan ikke er for dig, kan du med fordel altid montere en spansk, fransk eller almindelig altan, som ikke er monteret på tagkonstruktionen. Det er op til dig!

 

Skal du have monteret en tagaltan? Benyt klimavenlig emballage til beskyttelse

Hvis du er i gang med montering af en tagaltan, skal du have beskyttet det omkringliggende i boligen. Her kan noget som afdækningspap være smart at lægge rundt omkring på gulvet og desuden pakke dine værdier ned i miljøvenlige papkasser. Alt dette kan du finde inde på https://albeemballage.dk.

 

Skal du selv montere tagaltanen eller få en fagmand til at gøre det?

Hvis du selv er professionel håndværker og kan finde ud af at montere en tagaltan, kan du med fordel gå i gang med forarbejdet. Selve monteringen skal du med stor sandsynlighed have hjælp til, da det ikke er et enmands job at montere en almen tagaltan. Hvis du ikke er professionel håndværker, anbefales det på det kraftigste, at du hyrer en!

hOV, STOP, VENT!

De 1,5 minut det tager dig er givet virkelig godt ud.